p-ter Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Czy jest możliwe napisanie takiego kodu że na przykład jak nacisne-1 to gra która jest kolorowa zamieni się na czarno-biała z odcieniami szarości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Mógł byś zastosować zmianę spritów z kolorowych na czarno-białe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-ter Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 dzięki za pomysł, mam sprita jaki jest potrzebny kod by on zmieniał image_alpha od 0.1 - 1 nie po kolei tylko losowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Na dziesiętnych chyba sie nieda,spróbuj tak: alpha2=1; alpha=random(10); if (alpha=1) alpha2=0.1; if (alpha=) alpha2=0.2; if (alpha=3) alpha2=0.3; if (alpha=4) alpha2=0.4; if (alpha=5) alpha2=0.5; if (alpha=6) alpha2=0.6; if (alpha=7) alpha2=0.7; if (alpha=8) alpha2=0.8; if (alpha=9) alpha2=0.9; if (alpha=1) alpha2=1; iamge_alpha=string(alpha2); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 image_alpha = random(10) / 10; Jak już =) image_alpha = random(1); Też zadziała =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Wisznu, potem sie nie dziw że twoja gra 3d muli jak takie ewolucje robisz z kodem. :< (Tak offtopicznie, jest różnica między 23 linijkami interpretowanych poleceń a jedną wręcz matematyczną. :]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Wisznu, potem sie nie dziw że twoja gra 3d muli jak takie ewolucje robisz z kodem Akurat w mojej grze jest razem 31 linijek kodu(czyli 4 obiekty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 A że się tak zapytam - co ma image_alpha do przekolorowania gry na czarnobiałą ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 dzięki za pomysł, mam sprita jaki jest potrzebny kod by on zmieniał image_alpha od 0.1 - 1 nie po kolei tylko losowo?[/quopte] to była odpowiedź na to pytanie :D Ale lepiej było by tak: alpha=round(random(10))/10; :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 No ja się jeszcze pokłócę =) random(x) z tego co wiem losuje liczby od 0 do x wliczając do tego dziesiętne (może nawet i setne) części liczby. Więc nie widzę sensu w zapisywaniu tego: round(random(10))/10; skoro można random(1); =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-ter Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 dzięki WAM za wszystko, działa... A że się tak zapytam - co ma image_alpha do przekolorowania gry na czarnobiałą ;p ? Nic nie ma chciałem tylko żeby sprite zmieniał alphe ale nie potrafiłem zrobić tego z random. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 A ja sie przyczepie i powiem ze random losuje liczbe z przedzialu 0-X, ale nigdy nie losuje wartosci x czyli random(1.01) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi