Dark Devil Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Wielki DZIĘKI :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jako, że ja w bezpieczeństwie internetowych jestem NOOB (nigdy o to nie dbałem) zwracam się tutaj. Ostatnio coś przykrego mi się dzieje z netem i potrzebuje dobrych darmowych programów antywirusowych, "eliminatorów" spyware'u itp. Jakie polecacie? Sprawa pilna. :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ad-Aware http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=82&id=107 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Avast! Antywirus: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2...t=30&id=533 Skaner: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2...t=73&id=677 SpyBot Search & Destroy http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2...t=82&id=188 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Co do antywirusa to mam NODa bardzo szybki skaner, chyba najszybszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 No NOD jest szybszy i mniej wymagający, ale avast ma częstsze update'y więc jest nieco bezpieczniejszy. Ja i tak wybrałem NOD bo przes avasta miałem spowolnioną prace kompa ;) Do spyware'u polecam jeszcze mały programik CWShredder. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ewido Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Antywirus - AVG - http://www.grisoft.pl - bardzo dobry, codzienne aktualizacje, szybko wykrywa wirusy - masz wersję na Windows i Linux Firewall - Kerio Personal Firewall - http://www.sunbelt-software.com/Kerio.cfm - bardzo dobry Firewall na Windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Września 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Dobra, teraz ja. :) Szukam programu offline dedykowanego* porządnemu robieniu notatek. Znalazłem tylko Keynote, ale chciałbym w miarę świeżą aplikację. Jakoś nie mogę wygooglować żeby nie trafić na zwykłe edytory tekstu. *Proszę sobie darować notatniki, wordy itd. Najlepiej by był to jakiś program podobny ideowo do Google Notebook'a, ale z ładnym tworzeniem menusów itd. no i musi być offline. No i nie chcę zwykłego kalendarza. Po prostu chcę różne rzeczy zapisywać i ładnie sobie i prywatnie dokumentować (lecz nie robić z tego dokumentacji) ;). EDIT: Evernote, Treepad. Poszukuję coś w tym stylu ale darmowe. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Spotkałem się kilkukrotnie z karteczkami "przyklejanymi" na pulpit. Zda się coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Września 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Niet. Spójrz na screenshoty tego programu: http://www.aignes.com/notebook.htm, tudzież google notebook: http://images.google.pl/images?hl=pl&q...sa=N&tab=wi Krótko mówiąc po lewej spis notatek, po prawej okno edycji notatek gdzie mogę dodawać sekcje, nagłówki itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 To już jakiś potężny kombajn. Jak znajdę jutro trochę czasu, to poszperam po CHIPach i Enterach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Potrzebuję odpowiednika Hamachi, który pójdzie na Windowsie 98... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Września 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Nie ma. Najbliższym odpowiednikiem jest OpenVpn (sam używam), ale także nie działa na Win9x (sądzę, że ze względu na różnice w strukturze sieciowej systemów tej gałęzi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Argh ;/ Przekleństwo Wina 98... Dzięki za informację :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 ja szukam programu który by podzielił plik graficzny na pojedyncze obrazki np. obraz 320 na 320 i z tego 100 obrazków po 32x32 każdy albo 16x16 itd. albo 25x64 i jak by sie dało przesunąć 1 od drugiego o X to by było fajnie(tz. jak jest lina blisko spritów to żeby ja nie pokazywało) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Hm można zawsze zrobić to na około: Bierzesz obrazek do GM i wstawiasz jako Background. Zaznaczasz Tileset i obok masz wartości żeby manewrować siatką. (Tutaj podaj odpowiednie wartości i siatka podzieli obraz na części) Tworzysz nowy Room i na zakładce Tileset wstawiasz sobie te obrazki. Jeśli potrzebowałeś tego do GM'a to już masz, a jeśli do czegoś innego to teraz: Print Screen i do Painta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 W edytorze grafiki GM w "file" wybierz "create from strip". Potem zapisz kazda klatke osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 dzięki Nicolas ocaliłeś mnie przed robieniem tego w paintcie. Wielkie dzięki!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 W edytorze grafiki GM w "file" wybierz "create from strip". Potem zapisz kazda klatke osobno. O kur*a, a ja o tym nie wiedziałm i nie potrzebnie tyle razy się z tym wszyskim męczyłem! :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Jaki jest najlepszy, darmowy program antywirusowy? Avast się zda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 nod32 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 NOD jest trzydziestodniowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 NOD jest trzydziestodniowy. Z Google Packa masz licencję na pół roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Ja mam Nortona, ale z darmowych polecam Avasta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 A ja z darmowych polecam AVG Free Edition - http://grisoft.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 AVG jest bardzo dobry, gdy miałem Avasta, nie mógł się on uaktualnić bo były jakieś błędy, a AVG działa doskonale, na starym kompie miałem go przez rok i nie miałem wirusa, jak na nowym kompie miałem Nortona, to zablokoał mi raz internet explorer <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 jak na nowym kompie miałem Nortona, to zablokoał mi raz internet explorer <_<Nie mógł Ci nic zablokować bez Twojej wiedzy :) No, chyba że wyłączyłeś opcję zapytań... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Grudnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Szukam programu do analizowania ruchu sieciowego, który pokazuje szczegółowo ile każda aplikacja wykorzystuje łącza, bo teraz to mam tylko program do wyników sumarycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Znacie może program, który pozwala spersonalizować samorozpakowujące się archiwum zip/rar? Chodzi o własną ikonkę, domyślną ścieżkę do rozpakowania i jeszcze jakieś logo, czy inne takie obrazki, które pozwoliłyby zrobić z rara coś na co da się patrzeć bez bólu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi