DeathDaro Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nierozumie poco ta strona jest, znaczy chodzi mi oto że naprzykład ktoś przerobi przykład i sie pod nim podpisze to godajom że niema prawa że to głupie itd. ściągne jakiś przykład to pisze ze zeby go dac w grze cza sie prosic o zgode autora przykładu dyc to posrane ktos nowy co nic nie umi nic nie może robić, co ktoś zrobi swojego podobnego do jakiegoś przykładu to piszecie że zgapił a dyć cza sie jakos uczyć a te przykłady chyba poto robicie żeby nowi je w grach wykozystywali żeby uczyli sie na nich, a wy te przykłady chyba tu macie do ozdoby bo ktos je wykozysta to obraza że wykorzystał sam już was nierozumie a ortografi sie czepiacie choby byście nauczyciele polskiego byli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 pomyśl zanim coś napiszesz. przykłady nie są po to byś je masowo ściągał, lekko przerabiał i dawał do oceny tylko do nauki GM'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 A ja nierozumiem czemu piszesz z takimi bykami np. bessens. P.S:Zaraz pewnie jakiś mod ty zawita :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 a ortografi sie czepiacie choby byście nauczyciele polskiego byli... Poprawna ortografia jest ważna. Dam Ci taki przykład: ten post co ty tutaj teraz napisałeś, to ja prawie nic z niego nie rozumiem bo wszystko jest jakoś poprzekręcane. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 A jak ty byś się czuł gdybyś sam coś potrafił, zrobił byś przykład, a jakiś noob by ci go ukradł, zmienił grafikę i jego argumentem było by to, że ma dennego bloga, więc ma prawo kraść :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 1) Przykład to przykład, a nie gotowy silnik do wykorzystania. 2) Przykład ma pomóc w rozwiązaniu pewnej kwestii, a nie stanowić PODSTAWOWY SILNIK GRY 3) Jak już Pietrus napisał - przykład jest po to, byś go otworzył, zobaczył jakie mechanizmy się za nim kryją, co i jakie funkcje do tego służą, po to żebyś potem mógł sam umieć je zastosować w praktyce, a nie bezmyślnie kopiować. 4) Do przykładów są załączone notki używania, z niektórych można korzystać, z niektórych nie i służą tylko i wyłącznie w celach edukacyjnych. 5) Nie wszyscy nowicjusze robią gry na przykładach, nie przerabiają ich. Ci bardziej zdolni po nauce GM'a na podstawie helpa i przykładów potrafią samemu zrobić jakąś prostą grę całkowicie od podstaw. 6) Jeżeli nowicjusz pierwsze co robi po ściągnięciu GM'a to przeróbka przykładu - to oznaka, że jest niecierpliwy, nie umie się prawidłowo uczyć, nie powinen w ogóle zabierać się do tworzenia gier. Nie każdy musi być twórcą gier. Można zbierać znaczki, zapisać się na SKS, pasjonować się fotografowaniem, jest tyle innych możliwości. Chcesz wiedzieć jak się zachowuje NORMALNY nowicjusz a nie jakiś młody / gniewny dzieciak? Proszę bardzo, sprawdź sobie tematy użytkownika Dangon i dokładnie przeczytaj jego posty i w jakim tonie prowadzi dyskusje oraz jakie kolejne stadia przemierza w nauce Game Makera: https://forum.gmclan.org/index.php?act=Sear...ult_type=topics Czytaj tematy od dołu - najpierw powitanie i pierwszy kontakt z programem, potem jego nauka, a następnie zaprezentowanie swoich pierwszych gier - uwaga - zrobionych nie na przykładach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Przykład, jak zresztą sama nazwa wskazuje, jest przykładem rozwiązania pewnej kwestii. To wszystko, dziękuję i do zobaczenia ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 A myślisz, że tak przyjemnie się czyta wypowiedź bez kropek, przecinków, polskich znaków itp? Poza tym, jaki jest sens w przerabianiu przykładów. Potem nie ma żadnej satysfakcji z tego co się zrobiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 \x4b\x69\x6a\x20\x43\x69\x20\x77\x20\x6f\x6b\x6f\x20\x62\x75\x63\x75\x21 I wszystko jasne >_<! Zrozum. Przykład to nie gotowy projekt gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczowstrzymywacz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nierozumie poco ta strona jest, znaczy chodzi mi oto że naprzykład ktoś przerobi przykład i sie pod nim podpisze to godajom że niema prawa że to głupie itd. ściągne jakiś przykład to pisze ze zeby go dac w grze cza sie prosic o zgode autora przykładu dyc to posrane ktos nowy co nic nie umi nic nie może robić, co ktoś zrobi swojego podobnego do jakiegoś przykładu to piszecie że zgapił a dyć cza sie jakos uczyć a te przykłady chyba poto robicie żeby nowi je w grach wykozystywali żeby uczyli sie na nich, a wy te przykłady chyba tu macie do ozdoby bo ktos je wykozysta to obraza że wykorzystał sam już was nierozumie a ortografi sie czepiacie choby byście nauczyciele polskiego byli... a ortografia jest ważna :lol2: Lol zdaje mi się że ty nie masz 12 lat tylko 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 a ortografia jest ważna lol.gif Lol zdaje mi się że ty nie masz 12 lat tylko 9 Moja siostra ma 8 lat i nie popełnia tyle byków ile on. :P Ale co się tak do niego przyczepiliśmy może jest on dyslektykiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja też i co z tego? To że ma świstek nie zwalnia go z pracy nad samym sobą xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ale co się tak do niego przyczepiliśmy może jest on dyslektykiem :PGdy widzę takie zdanie mam ochotę rozwalać meble... Jeśli nawet jest dyslektykiem, to co z tego do jasnej ciasnej?! Nic mnie nie obchodzi jego przypadłość, są na świecie słowniki. E: No właśnie, mam na myśli to samo co Tymcio =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja też i co z tego? To że ma świstek nie zwalnia go z pracy nad samym sobą xD O qurde nie pomyślałbym o tym ,że Tymon jest dyslektykiem nigdy nie widziałem w twoich postach żadnego błędu. Więc jeżeli Tymon potrafi pisać bez błedów to DeathDaro też może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja też jestem dyslektykiem. Poza tym, jaki jest sens w przerabianiu przykładów. Potem nie ma żadnej satysfakcji z tego co się zrobiło. Niektórych to podnieca, znam osoby które uwarzają że w tworzeniu gier niepotrzebne jest robienie silnika, grafiki itp, potrafią tylko budować levele (ale tylko w prostych grach, typu pacman). Oczywiście nie mówie o DeathDaro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 A co do ortografii to zalecam Mozille wersje 2,0 która poprawia tak beznadziejne i błędne tematy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczowstrzymywacz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 A co do ortografii to zalecam Mozille wersje 2,0 która poprawia tak beznadziejne i błędne tematy :P wiem .... Daro ściągnij firefoxa albo mozille i będzie ok. A nie robisz błędy jak 5 latek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathDaro Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Co to ta "Mozille", prosze wytłumaczyc poco mi to i dać link do pobrania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Se na google* znajdź. Firefox 2 ma wbudowany słownik. Ściągnij FF. *google to wyszukiwarka internetowa. Jej adres znajdziesz tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Se na google* znajdź. Firefox 2 ma wbudowany słownik. Ściągnij FF. *google to wyszukiwarka internetowa. Jej adres znajdziesz tutaj xDDDDDDDDDDDD rozwaliles mnie tym tekstem :lol2: Mozilla to stara wersja Firefoxa. Program typu Internet Explorer, w firefoxie jesli zle cos napiszesz pojawi sie pod danym wyrazem kropkowany na czerwono pasek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 http://getfirefox.com pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi