pankracy Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Cześć wszystkim, Mam pytanie..po za grafiką rastrową którą zapisuje w formacie PNG.czy GMS 1.4 jest w stanie odtworzyć też bezproblemowo grafikę wektorową? Załóżmy miałbym sprity scenerię tła w grafice wektorowej. Sprawdzałem,że format SWF można zaimportować,a jak z innymi formatami wektorowymi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Tak, GMS 1.4 radzi sobie z wektorową grafiką, ale z tego co wiem wspiera jedynie format SWF:https://help.yoyogames.com/hc/en-us/articles/216755938--GMS-S-Vector-Sprites GameMaker nie rastruje wektorów do bitmapy jako tekstura, tylko posługuje się poligonami, więc skalowanie takich sprite'ów nie powinno dawać efektu pikseli. gnysek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankracy Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Dzięki Konrad za info;-) swf obsługuje bez gradientów GMS 1.4 właśnie to przetestowałem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi