SimianVirus7 Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Tytuł: 1bit_arena Gatunek: top-down Opis: Wejdź na 1bit arenę i wykręć jak najlepszy wynik, a następnie pochwal się nim on-line! Znajdziesz tu cztery rodzaje przeciwników i sześć rodzai broni, które urozmaicą starcia na arenie. Oprócz zwykłej bitki, czeka na Ciebie Trzy epizodowa kampania dla jednego gracza! Cóż, miało to wyjść o wiele lepiej, myślę, że Podziemia Księżyca są milsze do ogarnia, ale tragedii chyba nie ma Download: Wersja 1.1 Rozmiar pliku: 12Mb Autorzy: Programowanie: SimianVirus7 Fabuła: SimianVirus7 Grafika: SimianVirus7 Muzyka: Juhani Junkala, TFLM Screeny: szpaq99 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 ej całkiem fajna gra i ma potencjał jeżeli wciąż nad nią pracujesz, to daj więcej efektów, animacji i znacznie powiększ pociski - walka stanie się bardziej satysfakcjonująca i będzie smyrać układ nagrody. myślę też, że portal powinien pojawiać się po zabiciu ostatniego wroga, a nie zniknięciu jego zwłok trafiłem też na bug (chyba), na jednym z poziomów poziom głośności muzyki zwiększał się i malał po trafianiu we wrogów (głośno i cicho na zmianę) SimianVirus7 i szpaq99 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Gra się miło, jednak : ,brak możliwości sterowania strzałkami w menu to zbrodnia, ,wrogowie wychodzą poza białą barierkę. Ogólnie jak wyżej gra ma potencjał, jednakże aktualnie jest to jedynie co ukończony samouczek. Wydaje Mnie się, że robienie tabeli highscore nie ma sensu, dopóki nie zrobisz jakiegoś trybu survival. Mógłbyś się wysilić, dorobić jakiś bosów, jakieś podstawowe levele. SimianVirus7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 4 minuty temu, szpaq99 napisał: jednakże aktualnie jest to jedynie co ukończony samouczek ale jak skończysz tutorial to odblokowujesz normalny tryb SimianVirus7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 To bez sensu, że wywala do menu zdążyłem grę już z dysku wywalić i nie pograłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimianVirus7 Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Cytuj ej całkiem fajna gra i ma potencjał jeżeli wciąż nad nią pracujesz Miałem zamiar zacząć nowy projekt, aczkolwiek po tych słowach chyba zostanę jeszcze na chwile Cytuj na jednym z poziomów poziom głośności muzyki zwiększał się i malał po trafianiu we wrogów (głośno i cicho na zmianę) Ogólnie zgłaśnianie i ściszanie muzyki to jedna z mechanik robienia Serii, gdy nie masz żadnej muzyka gra cicho, a gdy wyświetla się napis SERIA: n! to muzyka gra głośniej. Ale miałem z tym problemy pomiędzy przejściami poziomów, także mógł być to jakiś bug. Cytuj brak możliwości sterowania strzałkami w menu to zbrodnia Proszę mnie zastrzelić. Ogólnie sam łapałem się na tym, że używam strzałek w menu i to nie działało, ale nie naprawiłem tego, dlaczego? Cytuj wrogowie wychodzą poza białą barierkę Tak wiem, ale tylko te stworki pierwszego stopnia. Nie ogarnąłem tego do końca, ale dałem zabezpieczenie w postaci if outside of room then instance_destroy(); Cytuj dopóki nie zrobisz jakiegoś trybu survival Well, jest on zrobiony, tylko w sumie ukryty ._. Trzeba przejść w sekcje Wybór Poziomu i wybrać Arena Za wszystkie grzechy żałuje, obiecuję poprawę! szpaq99 i Uzjel 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Kilka razy przyblokowałem się na krawędzi ściany, kilka razy musiałem zresetować przez to grę. Ten bug był dla mnie szczególnie uciążliwy. Poza tym to grało się całkiem przyjemnie, ale przez bugi przeszedłem do max 2 poziomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimianVirus7 Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Publikuje wersję 1.1 Nie jest tego za wiele ale większość poprawek wprowadziłem, które mi napisaliście wyżej Menu: - Dodanie w menu wybór rozpoczęcia poziomu Arena - Możliwość wyboru w menu za pomocą strzałek i myszki - Zmienione menu wyboru po zakończonym epizodzie (dodano opcję "Kontynuuj") - Dodany kursor Gameplay: - Portal otwiera się od razu po zabiciu wszystkich przeciwników - Od teraz strzały czarodzieja przelatują przez ścianę - Zmieniona muzyka/mechanika serii - Powiększone pociski - Zwiększone obrażenia każdej broni (prócz pistoletu) - Miecz zużywa mniej wytrzymałości - Bardziej dynamiczna arena, bo tamta wyglądała jak lek na bezsenność Bugi: - Naprawiony błąd, który uniemożliwiał zadawanie obrażeń przeciwnikowi za pomocą łuku, kiedy on stał na poprzednio wystrzelonej strzale - Poprawione pomniejsze bugi kosmetyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi