Temporal Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Widzę, że w GM projekty zapisują się automatycznie nawet jak tego nie chcę. Dla testu usunąłem jakieś linijki kodu, człowiek zamknął projekt, a teraz chciałbym wrócić do wersji, gdzie ten kod istniał. Da się to normalnie po ludzku zrobić? Trochę nie kumam tej idei by program za mnie decydował o zapisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Przeszukaj ustawienia GM, gdzieś jest podana ścieżka, gdzie jest ostatnie 5 zapisów (mówię jak było w gms 1.4). Defaultowo to chyba %appdata%, albo local appdata i będzie nazwa projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Cześć, GameMaker Studio 1.4 tworzy backupy w katalogu %USERPROFILE%\Documents\GameMaker\Backups (ustawienia standardowe), generalnie polecam używać jakiś VCS jak np. Git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temporal Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Używam GM2.0 a ten z tego co wiem nie ma żadnych bucckupów :/ Szukałem jakiś informacji po googlu i wychodzi, że zostaje mi tylko ten cały source control. W unity i innych środowiskach też tak jest? Dla mnie to nie zrozumiałe by użytkownik nie mógł zdecydować o tym czy zapisuje dane zmiany czy nie. Jeśli dodam jakieś obiekty i przy wyjściu zaznaczę by olać zmiany to te obiekty nie pojawią się przy ponownym otwarciu projektu, ale już same zmiany w kodzie zapisują się na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Grudnia 2018 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Tak, we wszystkich edytorach, gdzie każda rzecz to osobny plik jest tak, że możesz w niektórych plikach mieć zapisane zmiany a w innych olać wychodząc, i do backupów korzystasz z gita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi