Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Jak są pomysły, to będzie i kod. Chyba pablo nie jest n00bem w GML, co? :) Poza tym tworzenie obiektów poprzez serwer aplikacji jest do kitu. Zrób jakiś edytor plansz, które potem klienci mogliby ściągać automatycznie przy połączeniu się z serwerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Chodzi ci o takie coś że klienci nie mają map tylko dane o mapach pobierają wraz z grą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Poza tym tworzenie obiektów poprzez serwer aplikacji jest do kitu. Co masz na myśli?. PS: Ranmus ale ja mam mapy robione z tilesetów a pod nimi kryją się niewidzialne obiekty podłoża xD. Nie wiem jak zrobić w edytorze stawianie tili a potem stawianie je za pomocą kodu i dopasowywanie do tili obiektów podloza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 tak jest np w tibi... Klienci w aplikacjach nie mają map wbudowanych no w roomie tylko pobierają mape podczas gry a raczej pobierają ten kawałek na którym aktualnie są gracze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Można zrobić 2 pliki tekstowe jako mapa. 1 plik odpowiada za obiekty typu: Armaty, bloki,klocki itp. a 2 za tilesy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Popraw bugi z zacinaniem: gdy wskakujemy do chmurki latającej obok ściany i gdy spadamy w przepaść to można się wcisnąć w pobliską ścianę. BTW. mam jakieś zwidy! dwóch pieterów widzę O_o (a może zmienił przed sekundą avatar?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Założy ktoś serwer ale tak w ciągu 5 mniut bo nie mam za bardzo czasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 szykuje się update'cik :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Super. A kiedy będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Tego nie wiem, bardziej miałem na myśli, że w ogóle wziąłem się do pracy na tym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Fajna gierka nic dodać nic ująć =P Ale fajniej by było z tymi mapkami do robienia, dam ci przykładzik jak zrobić mapkę z tilesów razem z kolizją https://gmclan.org/up1717_11_ME.html F1 - Informacje o sterowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 dam ci przykładzik jak zrobić mapkę z tilesów razem z kolizją no co ty.Pan pablo sam umie taki coś zrobić. Zapomniałeś że on jst tu najlepszy? :lol2: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Nie znam go jeszcze :P Ale jeśli potrafi to COOL xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Zapomniałeś że on jst tu najlepszy? Jak dla mnie to równie dobry co, np. Tymon, Black...nie ma, że najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 zartowałem,chcialem napisać tak bo się za takiego uważa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Maja 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 A po czym to wnioskujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Łeee, zostałem zrównany z Blackiem. <_< A to że Pablo uważa się za najlepszego... pierwsze słyszę. Mi nigdy czegoś takiego nie mówił, a rozmawiamy dość dużo. Pablo umie dużo i proszę nie gadać mi tu jakichś głupot że jest nub czy newbie. :] Ja akurat go podziwiam za jego umiejętności jeśli chodzi o gry multiplayer. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Łeee, zostałem zrównany z Blackiem. <_< :rolleyes: @Proxx: Pablo tylko pisał, że nie jest noobem, a nie, że uważa się za najlepszego. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Oho, widze, że już nic nie musze dodawać bo wszystko wyjaśniliście, zeby tylko nie powstała afera, że ci o których wiadomo że coś "umiom" bronią się nawzajem i separują się od newbie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vestor Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Kto hce zemną pograć 10.10.160.46 jak ktoś chce to niech powie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Super gra!!!! Daje 9.(9)/10 ! 10 dam, gdy będzie full! 5 gwiazdek dałem :P Bardzo mi się podobają nowe elementy: chmurki i mag najbardziej! :] EDIT: Ja chcę pograć! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Pablo, długo pracujesz już w GMie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 ponad rok chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Pablo, wykryłem buga :P : https://gmclan.org/uploader/1407/error__.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 zmniejsz tego screena czy cos bo rozwala forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 To wejdź na tego linka, co podałem w edicie. :P A error brzmi tak: ERROR in action number 1 of Key Press Event for Keypad 6 Key for object objFlyHero: In script CreateFakeBox: Error in code at line 7: if(kierunek==1) at position 5: Unknown variable kierunek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Zadeklaruj zmienną kierunek. EDIT: Rotfl, nie zauważyłem, że to dział o grach xD . Sorka, nie chciałem pouczać Pablo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Nic nie szkodzi Marmot. Szykuje się sporo nowego :D, przedewszystkim, możecie już liczyć na minigry w których jest podział na druzyny. (Ciekawe kto z was nie lubi czegoś ala capture the flag :P) I właściwie 2 nowe minigry dają fan na zdecydowaine dłużej niż te dotychczasowe (chociaż to tak naprawde zależy tylko i wyłącznie od ilośći graczy, im wiecej tym zabawniej). Chciałbym jeszcze wrócić do słów Ranmusa Poza tym tworzenie obiektów poprzez serwer aplikacji jest do kitu. Ranmusie, tworzenie obiektów nie ma na celu "robienia se nowej mapy" , ale urozmaicenie rozgrywki, np w Kingu obstawiasz cegłami teren gdzie dostajesz punkty i już zasady są zmienione z deka :P Pozatym elementów przybywa i nawet nie wiesz jak można se fajnie modyfikować pewne elementy gry :P. Taka zabawka. Pozatym znam miłośnikow tworzenia budowli z cegieł xD hehehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Pablo, masz już jakiś beta testerów ?? Jeżeli nie, to ja z chęcią potestuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Woah, nice, ja chce! xD To jak, zakłada ktoś serwa(na hamachi)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi