Borek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Almora nie ma serwera pod linuxem. Jednak istnieje możliwość napisania serwera w innym środowisku programowania i podpięcia go pod linuxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ja nie wiem xD ale wiem ze gry z GMa nie chodzą pod linuxem xD EDIT: Ooo do tego tematu nawet Borek czasem zagląda xD. A o tym co mówi to wiem tylko, że nie znam innych środowisk xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Jakbyś przepisał i byś w C++/Python/Java/Pascal/czymkolwiek innym obsługiwał 39DLL, to byś mógł skompilować pod Linux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 pod linuxem? w GM? Czy ja coś mówiłem, że w GM? Napisz w pythonie, c++ lub w jakimś innym. Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Ja myślałem, że Borek ma Windowsa. :blink: @topic: Można by zrobić w MBO jeszcze jakieś podziemia, jak w DIZZY (taka dosowa gra xD). To znaczy podziemia na tej samej mapce. Po prostu takie niżej tunele. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 dizzy orginalnie był chyba na pegazusach na tzw: Golden 5 i golden 4 (złota piątka i złota czwórka, oh to były czasy :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 @Solmis: A niby które słowa Borka wskazują, że nie ma O_O ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 to jest tak zwane czytanie ze zrozumieniem polaków xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 @Solmis: A niby które słowa Borka wskazują, że nie ma O_O ? Jak chcesz wiedzieć, to jak ja zaczynałem pisać tu odpowiedź to nie było jeszcze wypowiedzi Borka. :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Jak chcesz wiedzieć, to jak ja zaczynałem pisać tu odpowiedź to nie było jeszcze wypowiedzi Borka. :blink:To niebywałe! W takim razie pisanie jednego zdania zajmuje Ci jakieś 24 godziny! Respect! ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Oo! No to musiało mnie w takim razie przekierować na 8. stronę, a ja nie zauważyłem wypowiedzi Borka. :D Nawet nie zobaczyłem daty posta, ale riposta. xS @down: Bosz... A jak powiem inaczej, to się zapytasz, czemu nie inaczej? <lol> :D Ale offtop się robi! ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Ale i tak nie wyjaśniłeś, skąd masz informacje, że Borek nie ma Windowsa, bo ja tu nigdzie takich słów nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marot Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ej, mam pewien problem. Mogę grać, zakładając serwer na localhoście. Ale chciałem zagrać z kolegą przez nata. W sumie po ip powinno znaleźć. Tylko nie wiem, który adres powinienem wpisać: 10.0.0.14 - ten podany w połączeniach sieciowych 10.0.0.2 - hab 255.***.***.*** - ten, który wykrywa mi Opera na dowolnej stronie jako zewnętrzny 83.21.206.138 - wynik z www.ip-adress.com Próbowałem te 4 i przez żaden kolega nie mógł się ze mną połączyć. Robiliśmy też przy wyłączonych chwilowo firewallach, ale to też nic nie dało. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Użyj hamachi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ten ostatni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 w to sie gra zakladajac siec na hamachi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Nie koniecznie, przeciez Ranmus ma zew. IP i mozna sie było do niego podłączyc bez hamaka :P. A co do tych adresów.. jak moża było używać maski podsieci -.- (255.***.***.***) @^ - mega sygnatura xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 To na jakim serwerze można grać?? podajcie ip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Serwer przez hamachi: Hamachi: Link do pobrania Nazwa sieci: MBO-Sieć Hasło sieci: mbokey IP: 5.180.89.47 Serwer będzie stał w miarę długo ale jeszcze nikogo nie będzie przez większość czasu to wyłączę. Zapraszam!! Serwer OFF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3X Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Cos mi nie chce polaczyc z serwerem :| a moze zeby polaczyl juz ktos musi byc na serwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 C3X ja już jestem na serwie ^^ dokładnie skopiuj ip bez spacji ja z hamahi skopiowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 A łączysz się przez hamachi? bo tomoex jakoś się połączył. Edit: A widzę że się już połączyłeś. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3X Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 nom juz smiga musialem ip ze spacja skopiowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Hmm coś się zrąbało, zrestartowałem serwer. Wbijać!!! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Znalazłem błąd, myślę że to dlatego że zbyt dużo dałem cegłówek na serwer. A treści błędu nie pamiętam. O sorki za double posta nie wiedziałem że ten wyżej to mój. :P Serwer OFF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 w to sie gra zakladajac siec na hamachi :P Niekoniecznie... Zależy od tego czy mas zip zew czy wew... Pablo, kiedy wyjdzie kolejna wersja ? ;) Nie mogę się już doczekac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Moze ustawic by, aby mozna bylo zmieniac porty? Podawac i IP, i porty... niektorzy(z wew sieciami) by grali na takich portach, ktore sa zazwyczaj odblokowane, wiec nie trzeba bylo by tych innych forwardowac aby sobie zagrac bez hamachi... Nie jest tak naprawde potrzebny zew. IP, trzeba po prostu zforwardowac porty, chociaz sam juz sie w tym pogubilem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 A może zrobić wam na ten wasz dziwny wieczór, open testy nowej wersji MBO xD? Co wy na to, ale chciałbym abyście wiadomosci o tym co będzie w nowej wersji, zachowali dla siebie :P. Jak się zgłosi troche osób, przynajmniej z 6 to mogę dać klienta, ale serwera nie dam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Taaaaaa dawaj nam tu klienta. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 JA się zgłaszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi