Ice Cube Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 gm8 :) witam mam 3 obiekty 1 to ja 2 to kula z pistoletu 3 to przeciwnik JA strzelam Kulą w przeciwnika i.. chce by przeciwnik jak dostanie został odrzucony troszke w tył coś jak 2 kule bilardowe jedna gdy dobija do drugiej to odrzuci te druga dodam,że przeciwnik chodzi sobie losowo we wszystkie strony świata kierunek jego zmienia sie co 5 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Lutego 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 przeciwnik, kolizja z kulą: GML x += lengthdir_x(10, other.direction); y += lengthdir_y(10, other.direction); with (other) instance_destroy(); Jak chcesz bardziej płynnego efektu, to nie ma tak hop siup, skoro zmienia kierunek losowo co 5 sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Świetnie! Wielkie dzięki ;) działa tak jak chciałem,możesz to teraz wytłumaczyć krok po kroku? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=28090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 przeciwnik, kolizja z kulą: GML x += lengthdir_x(10, other.direction); y += lengthdir_y(10, other.direction); with (other) instance_destroy(); Jak chcesz bardziej płynnego efektu, to nie ma tak hop siup, skoro zmienia kierunek losowo co 5 sekund. do czego tu jest potrzebne i co robi WITH(other) ? i po co instance destroy??? , jaka instancje mam tu zniszczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 niszczy kulę Akcja wykonuje się w evencie kolizji przeciwnika z kulą. Więc other będzie miało id kuli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 niszczy kulę Akcja wykonuje się w evencie kolizji przeciwnika z kulą. Więc other będzie miało id kuli. I wszystko jasne ,kolejne dzieki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi