boskipawlo Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Siema chciałbym zrobić gierkę w stylu puppet soccer, ale nwm jak zrobić, żeby w momencie strzału piłka przyspieszała a po pewnym czasie zwalniała. Mam nadzieje, że wytłumaczyłem dość jasno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Samo zwiększenie i zmniejszenie jej prędkości nie jest żadnym problemem. Wystarczy manipulować zmienną speed i friction. Twoje problemy pojawią się dopiero wtedy gdy będziesz chciał zrobić jakieś kopanie. albo zatrzymywanie piłki. Powodzenia. Przeniosłem temat do odpowiedniego działu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 A co to za gra bo ze screenów wygląda na jakąś prostą gierkę fizyczną jakich jest pełno, jak tak to użyj wbudowanego box2D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 ... Ja używam grawitacji a resztą zajmuję się komputer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Grudnia 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Z tego co wiem, grawitacja nie ma opcji "przytrzymaj nogą" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi