kso Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Tytuł:Adventure: lost treasure Gatunek:platformówka Opis:Wcielamy się w postać podróżnika, poszukującego skarbu po całym świecie.Jest to mój pierwszy projekt, bardziej edukacyjny. Autorzy:kso Programowanie:kso Fabuła:kso Grafika:kso Muzyka:myślę nad tym czy w ogóle wstawiać Screen1: Screen2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 27 Listopada 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 śliczna grafika (choć ociupinkę niespójna), zapowiada się fajny klimacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 27 Listopada 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Nie jest śliczna. Tileset nie pasuje do postaci, na pierwszy rzut oka wygląda jak domyślne przykłady do GM z podmienionymi teksturami, nic urzekającego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kso Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Też se to powiedziałem mianowicie, że postać nie pasuje, to był mój pierwszy rysunek i animacja. W grze będę stawiał na trudność, by przyciągnąć gracza radością z przejścia levela, niż na próbe stworzenia czegoś nowego, bo wydaje mi się, że w platformówkach ciężko o coś nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 ale ujednolić(?) trochę tę grafikę. nie jest zła per se, ale jednak wszystko z innej bajki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kso Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 co oprocz gracza jest nie jednolite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Grafika nie jest zła, po prostu te kolce nie pasują, są zbyt jaskrawe i burzą cały klimat. Zrób je trochę mniejsze i przede wszystkim ciemniejsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 co oprocz gracza jest nie jednolite? - tło - tileset - kolumny(?) - kolce - ta czarna głowa - pochodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kso Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 dziękuje za rady. Wg mnie pochodnie pasują chyba, żeby je przyciemnić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ninju Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Tu problem niespójności tkwi nie tyle w kolorystyce, co w tym, że każdy element ma inną grubość pikseli i jest narysowany w innym stylu - tilesety platform to takie typowe pseudo-retro, kolce to czysty Paint, a pochodnie mają chyba nawet jakiś anti-aliasing (albo to poświata od ognia)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kso Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 lepiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ninju Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Dla mnie dalej wygląda niespójnie. ._. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Tu by pasowało od nowa to narysować, a nie próbować zbliżyć. Kolorystyka jakaś taka niespójna, styl iwgl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ninju Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 W sumie mógłbym zgłosić się na grafika, ale musiałbym najpierw zerknąć na to, jak prezentuje się silnik i upewnić się, że w pewnym momencie nie olejesz projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kso Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Tu by pasowało od nowa to narysować, a nie próbować zbliżyć. Kolorystyka jakaś taka niespójna, styl iwgl. Wszystko od nowa, czy pewne elementy ? Ninju jak w fabule napisałem "Jest to mój pierwszy projekt, bardziej edukacyjny." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ninju Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Co w żaden sposób nie odpowiada na pytanie, czy na pewno go skończysz. No chyba, że masz na myśli to, że i tak niepotrzebny ci grafik, bo to projekt robiony do przysłowiowej szuflady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kso Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Powiedziałem sobie, że choćby nie wiem co i tak go skończe :D Nie szukam grafika, ponieważ chciałbym się tego sam nauczyć. Według mnie wszystko tu do siebie pasuje prócz gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Powiedziałem sobie, że choćby nie wiem co i tak go skończe skąd ja to znam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kso Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 skąd ja to znam :) Pierwszy raz tak powiedziałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kso Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Boss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankracy Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Boss Grafiki ot tak się nie nauczysz... Grafik to też artysta,jeśli nie masz tego wyczucia "smaku" to nic z tego dobrego nie będzie. Wszystko musi być spójne i pasować do siebie,nie może być coś wyrwane z choinki... Ja rozumiem,że to Twój projekt edukacyjny,ale warto się do niego przyłożyć. Koledzy Ci dobrze radzą,weź to narysuj od nowa,ja tak właśnie robię zastosowałem się do rad ludzi z forum i nie długo skończę poprawiać rzeczy,gdzie popełniłem rażące błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Grudnia 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 akurat jest bardziej estetycznie i spójnie niż w twojej grze, pankracy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankracy Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 akurat jest bardziej estetycznie i spójnie niż w twojej grze, pankracy ;) Anty Dlatego wszystko poprawiam;) nie długo zamieszczę nowe screeny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ninju Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 akurat jest bardziej estetycznie i spójnie niż w twojej grze, pankracy ;) Mhm, tylko, że to nie jest temat o grze pankracego, tylko kso, więc to wtrącenie było dość pozamerytoryczne. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi