Gibki Kaktus Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Jako iz szkola sie zaczela, a ja na lekcjach sie niezmiernie juz nudze pisze do was z pytaniem jak programowac na telefonie jakies gierki? Fajnie by bylo, gdyby jakis game maker by byl na androida, ale w sumie bardziej interesuja mnie kezyki typu java/c++. Wiem, ze psys kiedys prowadzil jakiegos bloga o tym, ale znalezc nie moge. Tak wiec: W jakim jezyku radzicie pisac na telefonie? Jakie sa potrzebne aplikacje i cos oraz ile miejsca zajmuja? Znacie jakies dobre tutoriale o pisaniu na telefonie? Duzo zzera to baterii? Znacie jakies programy graficzne do pixelartu na androida? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3r3se7ven Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Myślę że markerem albo korektorem można coś na telefonie napisać. A jak sobie wyobrażasz kompilator na telefonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 2 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Nie chce juz pisac na kartkach wszystkiego, a wiem, ze na tlefonie mozna programowac chociazby od psichiXa, ale jego bloga znalezc nie moge ani nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Z tym to pełno roboty, jak ja czytałem ten jego blog to mi się wierzyć nie chciało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3r3se7ven Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Nie chce juz pisac na kartkach wszystkiego, a wiem, ze na tlefonie mozna programowac chociazby od psichiXa, ale jego bloga znalezc nie moge ani nic. Pisać możesz, tylko kompilacja ma pewne wymagania odnośnie architektury procesora i adresowania pamięci. Używanie do tego telefonu jest po prostu niecelowe jak wkręcanie śrubek piłą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 To i tak dobry pomysł na nudę. A tam chyba wystarczyłop pobrać 3 aplikacje wiięc skomplikowane t9 nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 2 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 No właśnie głównie chodzi o nudę, a przy okazji się poduczę jakiegoś języka jeszcze, a na telefonie nie chcę robić nic wielkiego, bardziej jakieś małe gierki. Ale jakie aplikacje? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 >zabijanie nudy programowaniem na telefonie Boże z kim ja tu siedzę, stulejarze. xDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Września 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 za moich czasów się rysowało koledze obok chuje w zeszycie, albo zabierało się jakiemuś nerdowi co programował na telefonie plecak i wywracało na drugą stronę, to samo z piórnikiem (bo takie nerdy zawsze mają piórnik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3r3se7ven Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 za moich czasów się rysowało koledze obok chuje w zeszycie, albo zabierało się jakiemuś nerdowi co programował na telefonie plecak i wywracało na drugą stronę, to samo z piórnikiem (bo takie nerdy zawsze mają piórnik) Za moich czasów telefon był wielkości plecaka, a nerdy handlowały płytami, a najszybsze nagrywarki miały speed x6 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Kebaby dalej są robione, spokojnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Września 2015 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Jako iz szkola sie zaczela, a ja na lekcjach sie niezmiernie juz nudze To zacznij słuchać. A jak nudzisz się bo wiesz o czym mowa, zdaj egzamin i idź do wyższej klasy. Nie marnuj podatków które na Ciebie płacę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 4 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Z tego z czego maturę zdaję to słucham, ale np na HiSie nie mam kompletnie co robić i jakoś mnie to nie interesuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3r3se7ven Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 To zacznij słuchać. A jak nudzisz się bo wiesz o czym mowa, zdaj egzamin i idź do wyższej klasy. Nie marnuj podatków które na Ciebie płacę! Kto płaci podatki sam winien własnej stracie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 :lubieto: ale rzeczywistość jest inna :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3r3se7ven Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 :lubieto: ale rzeczywistość jest inna :( 450 tys aktów prawnych to rzeczywistość samowykonalna? Czy raczej zestaw bugów pod exploity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ja używam takowego zestawu: - DroidEdit Pro (edytor kodu javy i innych języków) - DroidDevelop (zarządzanie projektem i kompilacja kodu) - Hacker's Keyboard (klawiatura z ukłądem klawiszy desktopowych - jest nawet tab, esc, alt, ctrl) - Terminal IDE (po prostu terminal na androida) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Jako iz szkola sie zaczela, a ja na lekcjach sie niezmiernie juz nudze pisze do was z pytaniem jak programowac na telefonie jakies gierki? Fajnie by bylo, gdyby jakis game maker by byl na androida, ale w sumie bardziej interesuja mnie kezyki typu java/c++. Wiem, ze psys kiedys prowadzil jakiegos bloga o tym, ale znalezc nie moge. Tak wiec: W jakim jezyku radzicie pisac na telefonie? Jakie sa potrzebne aplikacje i cos oraz ile miejsca zajmuja? Znacie jakies dobre tutoriale o pisaniu na telefonie? Duzo zzera to baterii? Znacie jakies programy graficzne do pixelartu na androida? Na upartego możesz Linuksa w Androidzie odpalić. Problem jest jeden. Musiałbyś tworzyć gry Softwareowe, gdyż OpenGL jest emulowany na procku. Niemniej o ile się nie mylę, to Game Editor jest softwareowy, ale nie obiecuję. Jak chcesz emulować OpenGL to możesz w Enigma-Dev klepać W każdym razie możesz normalnie odpalić jakieś IDE itd. gorzej z tym, że wypada załatwić sobie jakąś klawiaturę na Bluetooth Drugim rozwiązaniem jest Exagear, który może jakiegoś GMa 5.3 czy 6.1 odpalić z grami na miarę sensownym poziomie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebieskiBrylant Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Dałoby się odpalić Game Editor'a na Andku? :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi