Sutikku Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Witam. Mam potrzebę zapisywania niektórych danych w pliku .ini i chociaż w starszych wersjach wiedziałem jak to zrobić, ale teraz albo zgłupiałem, albo coś się zmieniło. Więc parę pytań. 1. Jak wczytywać pliki kiedy zamiast .exe, włączam projekt? Musze podawać pełną ścieżkę "C:/Program Files..itd ? 2. Czy coś jest nie tak w tym kodzie? Nie zapisuje mi informacji GML ini_open( 'dane.ini' ) ini_write_real('Dane', 'inf1',dna[0]) ini_write_real('Dane', 'inf2',dna[3]) ini_close(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 %LOCALAPPDATA%/NazwaGry - tam lądują zapisy w trakcie testowania w GM:Studio - poczytaj o sandboxowaniu plików w manualu przy sekcji z plikami :) Edit: http://docs.yoyogames.com/index.html?page=...m%20limits.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ten sandbox to największe gówno, jbc możesz użyć gexa http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=567528 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 W takim razie jeszcze jedno pytanie. Czy można jakoś naprawić, ten problem z zerami po przecinku? To już bardziej w celach kosmetycznych, ale jednak ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zamiast liczby zapisuj string, później przy odczycie real() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi