Gibki Kaktus Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Jak zrobić, żeby cyfry po przecinku pojawiały się w cyfrach jedności a nie dziesiątek? Tzn pokazuje mi np 0.10 a chcę żeby pokazywało 0.1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 liczba div 0.1 *0.1 powinno działac:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (round(var*10))/10. Chyba najmniej optymalna metoda, ale chyba powinno działać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Jak to wpisuje to mi pisze, że błąd jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Rzeczywiście :o To może użyj któregoś ze sposobów i po prostu ze stringa usuń zero, lub wyświetl wszystkie znaki oprócz setnych części? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 string_format(val,tot,dec) Zamienia val na string używając twojego własnego formatu: tot oznacza maksymalną ilość wszystkich cyfr a dec - maksymalną ilość cyfr po przecinku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Co wpisać w val? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Marca 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 zmienną typu string? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 string_format(cd1p,9,1) Wpisałem tak i dalej nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 zmienną typu string?*Zmienną typu real, w sensie liczbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 string_format(cd1p,9,1) Wpisałem tak i dalej nie działa. W jakim sensie nie działa? I czy to jest real czy string? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Real. Dalej jest 0,10 a nie 0,1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 GML draw_text( x,y, string_format(cd1p,9,1) ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Dzięki, działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi