I am Żyd and Lewak Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Czy jest jakaś wersja Skype która by zabierała mniej lub równą ilość pamięci co TS3? TS3 zajmuje o połowę mniej pamięci, przecież to jest śmieszne! [sarkastycznie] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Kiedyś można było korzystać ze starych wersji skype, które pożerały prawie połowę mniej pamięci, ale teraz działają tylko te nowsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Co za problem kupić więcej RAMu? [sarkastycznie] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 I nowego kompa A jak już nowy komp, to dom se dokup w tym samym kolorze Na Florydzie Niestety, doszliśmy do absurdalnych czasów, że nie trzeba optymalizować, bo każdy ma 4GB Ramu i 2 rdzenie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Mi chodzi tylko o optymalizacje, przecież co jakim cudem dlaczego tyle więcej od TS3??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Bo w skypie masz wodotryski. Chociazby same rozmowy video, ktorych w ts nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Ale mi chodzi TS3 jest ciągle aktywny. A Skype nie, a i tak do jasnej k@%$y zżera 2 razy więcej pamięci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Ale mi chodzi TS3 jest ciągle aktywny. A Skype nie, a i tak do jasnej k@%$y zżera 2 razy więcej pamięci! Optymalizacja i ogólnie syf Nie wiem czy Windowsowy, ale Linuksowy Skype jest zintegrowany z Facebookiem i Outlookiem - po kiego? Dlatego fenomenalna jest zasada KISS; w skrócie - komunikator niech będzie komunikatorem, odtwarzacz filmów, odtwarzaczem filmów itd. No i optymalizacja. Kiedyś trzeba było mocno redukować takie rzeczy, gdyż komputer miał 256MB Ramu, 512MB. Dzisiaj zaczyna wchodzić zasada "8GB" Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Windowsowy skype też jest z fb połączony ale outlook to nie wiem, nie używam tego syfu. Czasem mnie wkurza jak mam 2 takie same kontakty jeden z fb drugi ze skypa i nieraz się mylę pisząc na złe konto :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 18 Lutego 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nie wiem czy Windowsowy, ale Linuksowy Skype jest zintegrowany z Facebookiem i Outlookiem to teraz mi wyjaśnij czemu w Windowsowej wersji mieliby wycinać ficzery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 to teraz mi wyjaśnij czemu w Windowsowej wersji mieliby wycinać ficzery A po co w Gadu Gadu możliwość słuchania radia? Mięsno mleczna świnio nioska Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 18 Lutego 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 nie zrozumiales mnie, czemu w wersji na linucha mialoby byc cos wiecje niz na windowsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 nie zrozumiales mnie, czemu w wersji na linucha mialoby byc cos wiecje niz na windowsa Bo ktoś chciał napisać więcej; niemniej Skype to produkt MS, który niespecjalnie lubi Linuksa, więc tutaj faktycznie są problemy (do tej pory błędy niezałatane są) W zasadzie powinno się pozbyć Skype, tylko ciężko, jak się ma wielu przyjaciół na nim ... Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 To w zasadzie ile Ci zużywa tej pamięci? Ile masz RAM? Czy korzystasz z Chrome? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 co ma chrome do skype? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 co ma chrome do skype? xD Dużo. Odsyłam Cię do google i na fora gdzie ludzie mają problem w przypadku Chrome+Skype, a ma to się objawiać zbyt dużym zużyciem pamięci i procesora przez tą drugą aplikację. Ja miałem problem ze zbyt dużym zużyciem procesora przez Skype, dopiero pewien użytkownik z jakiegoś tam zagranicznego fora doszedł do źródła problemu którym okazała się przeglądarka Chrome. Po jej odinstalowaniu problem rzeczywiście ustąpił. Nikt jednak nie doszedł dlaczego tak się dzieje, mówiono o tym że to swojego rodzaju "niekompatybilność firm", tak jak już tu ktoś wspomniał Skype w zasadzie należy do MS, Chrome do Google. Więc może i coś w tym jest. Dlatego też pytam czy autor tematu ma Chrome, choć strzelam że ma po prostu do dupy komputer jak większość tutaj, bo z tego co widać jedzie jeszcze na XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ja nie mam z tym żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 O, czyli to stąd Skype ma u mnie czasem zużycie CPU ponad 25% mimo całkiem dobrego procesora. Istnieją może jakieś alternatywy dla aplikacji Skype'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 O, czyli to stąd Skype ma u mnie czasem zużycie CPU ponad 25% mimo całkiem dobrego procesora. Istnieją może jakieś alternatywy dla aplikacji Skype'a? Alternatywa dla ciebie to soft używający protokołu Skype (czyli, że gadasz z kolegami Skypeowiczami), czy rozmowa przez inne protokoły (SIP, XMPP)? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Dużo. Odsyłam Cię do google i na fora gdzie ludzie mają problem w przypadku Chrome+Skype, a ma to się objawiać zbyt dużym zużyciem pamięci i procesora przez tą drugą aplikację. Ja miałem problem ze zbyt dużym zużyciem procesora przez Skype, dopiero pewien użytkownik z jakiegoś tam zagranicznego fora doszedł do źródła problemu którym okazała się przeglądarka Chrome. Po jej odinstalowaniu problem rzeczywiście ustąpił. Nikt jednak nie doszedł dlaczego tak się dzieje, mówiono o tym że to swojego rodzaju "niekompatybilność firm", tak jak już tu ktoś wspomniał Skype w zasadzie należy do MS, Chrome do Google. Więc może i coś w tym jest. Dlatego też pytam czy autor tematu ma Chrome, choć strzelam że ma po prostu do dupy komputer jak większość tutaj, bo z tego co widać jedzie jeszcze na XP.Mam dokładnie chrome w rzeczy samej. A do d#$y komputer to jest w drugim pokoju, wykorzystuje go jako serwer ftp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Sprawdź więc jak tam bez chrome działa skype. Ja z tego powodu przerzuciłem się na lepszego FF. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Alternatywa dla ciebie to soft używający protokołu Skype (czyli, że gadasz z kolegami Skypeowiczami), czy rozmowa przez inne protokoły (SIP, XMPP)? Coś korzystającego z protokołu Skype'a, bo znajomych do przesiadki raczej nie przekonam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Coś korzystającego z protokołu Skype'a, bo znajomych do przesiadki raczej nie przekonam. Jedyne co znam to protokół XMPP z transportem Skype Jabbim.pl ma, ale płatne (konto VIP) Może znajdziesz darmowe Ogólnie to nic poza tym nie znam (ktoś ogólnie częściowo złamał protokół Skype, ale Microsoft wysłał smutnych panów i kod źródłowy gdzieś na torrentach jest) Klasyczny przykład Vendor Lock Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi