Nikas Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Jakieś 2 dni temu gdy odpaliłem rano lapka to zobaczyłem iż nie mam internetu. przez co muszę teraz siedzieć na starym gruchocie. Sprawa wygląda tak, że chyba spieprzyła mi się karta sieciowa bo w ogóle nie wyszukuje mi żadnych wi-fi itp, mam tylko komunikat "brak dostępnych połączeń" a gdy klikam rozwiązywanie problemów to każą mi podłączyć kabel ethernet co i tak nic nie daje. Wat do? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Włącz lapka. Znajdź na klawiaturze skrót od włączania Wi-Fi. Wciśnij. Jeżeli nie pomoże przejdź do linijki 2. Z wyłączonym Wi-Fi zrestartuj lapka. Włącz Wi-Fi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Karta sieciowa wbudowana czy musisz taki dzyndzel na usb wpinać ? Jak wbudowana się zdupcyła to dzyndzel dokup a jak dzyndzel się zdupcył to kup kolejny. Ale radzę na sam pierw coś w sterownikach poszukać bo lubią się kasować , psuć itp. Przeinstaluj stery do karty sieciowej albo cofnij system a jak to nie działa to już nie wiem Edit: Nie doczytałem o kablu. Jak on ci nie działa to troche dziwna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Wifi było włączane i wyłączane, komp restartowany, karta sieciowa też, nic nie pomogło. Karta sieciowa wbudowana chyba, bo żadnego dzyndzla nie podpinam :P ( to je laptop ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Sprawdź w menedżerze urządzeń czy nie masz żadnych wykrzykników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Mam w "Inne urządzenia" 4 wykrzykniki jednak nie mogę zaktualizować żadnej rzeczy. Lampka od wifi nic nie miga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Daj screena z nazwami tych urządzeń i screena z otwartym drzewem kart sieciowych. Napisz jakiej firmy masz laptopa i jaki to model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Lenovo Y530. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 To są tylko sterowniki od LAN, wejdź tu: http://support.lenovo.com/pl_PL/research/h...;DocID=HT072733 zjedź do Networking: Wireless LAN i pobież sterowniki pod swój system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 A masz protokół TCP/IP bo mi raz sam tak z dupy się usunął. Sprawdź czy masz włączoną usługę IPSEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 @HuderLord: Skoro nie ma sterownika to i tego mieć nie będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 To są tylko sterowniki od LAN, wejdź tu: http://support.lenovo.com/pl_PL/research/h...;DocID=HT072733 zjedź do Networking: Wireless LAN i pobież sterowniki pod swój system. Ściągnąłem, zainstalowałem i nadal nie chce śmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 A zainstalowałeś sterownik po wypakowaniu? Kliknij na któreś "nieznane urządzenie"( masz 50% szansy :P ) zainstaluj sterownik, i ścieżkę do strownika C:\Drivers\...\Driver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 3 z 4 wykrzykników zniknęły, do jednego nie można znaleźć sterowników. Gdy zrobiłem tak samo z kartą sieciową to wyskoczyło, że jest już zainstalowane najlepsze oprogramowanie sterownika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 W kartach sieciowych nadal masz tylko tą? Daj screena z "Centrum sieci i udostępniania" i z cmd ipconfig /all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 cmd ipconfig /all wut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 windows(taki klawisz z logiem windowsa) + R, cmd, ipcomfig /all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Wszystko odłączone.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Nie masz karty sieciowej(wifi) :P Daj jeszcze raz screen z menegera urządzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zmieniło się tylko tyle, że jest jeden wykrzyknik. Co się z nią stało, wyparowała mi kurwa? Pieprzony szmelc :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Chyba nie to, ja tu widzę 4 wykrzykniki :) Jestem na 99% pewny że ten jeden wykrzyknik to zaginiona karta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Nie chciało mi się robić nowego screena i pieprzyć się z przekładaniem pendrive'a. Dobra, co teraz zrobić? EDIT: Jak wchodzę w ten jeden sterownik którego nie mogę zainstalować to wszędzie mam nieznane, tylko Lokalizacja jest "na kontroler zgodny ze standardem microsoft ACPI" a w szczegółach jest ACPI\VPC2004 i jakieś *VPC2004 co nic mi nie mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Jaki sterownik pobrałeś? intel czy broadcom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Broadcom bo był pod windowsa 7 64 bit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 W menedżer użądzeń wejdź w właściwości tego nieznanego urzadzenia z wykrzyknikiem, zakładka szczegóły, i z listy wybierz "Identyfikatory sprzętu", spisz wszystko albo daj screena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 ACPI\VPC2004 i jakieś *VPC2004 co nic mi nie mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 To jest od lenovo, sterownik zarządzania energią, czyli ni chuja twojej karty, moje pomysły się wyczerpały, ewentualnie odpal w trybie awaryjnym i popacz, może będzie wykrywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Dobra dzięki za poświęcony czas, ja już w ogóle nic nie wymyśle więc chyba będzie oddany do naprawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Sprawdź w jakimś live cd linuksa czy działa net. To pierwsze co robię żeby się upewnić czy to na bank problem sprzętowy czy sterowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 HuderLord: +1 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi