I am Żyd and Lewak Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Jest jakiś serwer który poprzez tak zwany hearthbeat, odbiera jakie client hostujący gre ma ip i która to gra? Coś takiego jest zastosowane w JK3. Podczas tworzenia serwera, wiersz poleceń wysyła informacje do maksymalnie 5 serwerów Sending heartbeat to masterjk3.ravensoft.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Maja 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 A heartbeat to nie jest po prostu info, czy serwer działa? Wystarczy wysłać jakiś ping do serwera i już wiesz. Wystarczy też strona z PHP, która spróbuje się podłączyć pod dane IP (np. funkcje socket, ale może być też file_get_contents które otwiera jakis tam (pseudo)plik na serwerze z grą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 A heartbeat to nie jest po prostu info, czy serwer działa? Wystarczy wysłać jakiś ping do serwera i już wiesz. Wystarczy też strona z PHP, która spróbuje się podłączyć pod dane IP (np. funkcje socket, ale może być też file_get_contents które otwiera jakis tam (pseudo)plik na serwerze z grą). wiesz, nie komplikujmy. Swojego czasu dla starych projektów korzystałem z rozwiązania PHP + MySQL czyli: 1. gra wysyłała wiadomość do skryptu php, że tworzy nowy serwer. 2. skrypt php zapisywał dane tzn ip, port, datę utworzenia, nazwę serwera, ilość graczy i co tylko chciałem do mysql 3. serwer gry co 1 minute wysyłał "ping" czyli po prostu odwoływał się do skryptu php z odpowiednim ID a skrypt php robił update na dacie w przypisanym wpisie ("serwerze"). 4. po zamknięciu serwera gry, wysyłane było zapytanie że to już koniec i php usuwało wpis. 5. php przy każdej akcji: ping, dodanie, usuwanie, pobieranie statusu, usuwało z listy serwery których daty nie zmieniły się przez ostatnie 5 minut, co mogło oznaczać np, że serwer się wykrzaczył, wyłączył, stracił połączenie itd w niedozwolony sposób i to czyściło listę z śmieci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Czy masz może przykład kod jak przesyłać plik na serwer ftp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Maja 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Są odpowiednie wtyczki. Ale pliki można też przesyłać POSTem - poprzez HTTP. Poszukaj np. "php file upload" w google, znajdziesz pierdyliard rozwiązań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Oto przykład, ale jak zrobić aby on wysyłał dane? Bo chyba to nie dzieje tak magicznie, TADAM! EDIT: Zapomniałem.... pytanie miało brzmieć jak zrobić ten post, aby postował na moją stronę? I czy będzie wymagane hasło serwera? // Moja strona zawiera upload obrazów jeśli są bmp lug png i ich maksymalny rozmiar to 64x64. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Maja 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Na stronie są przykłady wysyłania danych GETem i POSTem. Trzeba trochę przerobić i będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi