I am Żyd and Lewak Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Czy da się tak zrobić aby OBJ był przyciągany w 3 strony? 1. direction=-90 2. direction=point_direction(x,y,x+15,y+15) 3. direction=var_02 edit: GML for(i=0;i<4;i+=1){ if i=1 direction=-90 if i=2 direction=point_direction(x,y,x+15,y+15); if i=3 direction=point_direction(x,y,x-75,y-75); speed=1 } Zastanowiłem się chwilę i chyba działa o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Musisz dodać do siebie te wektory. EDIT: Nvm nie przeczytałem do końca xD Ale chyba też wystarczy to dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 W jaki sposób? e: Po prostu dir_01 + dir 02? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Twój kod jest zły. Kod poniżej wykonuje te same instrukcje (dlaczego?): GML direction=point_direction(x,y,x-75,y-75) speed=1 Chodzi o to, że ten obiekt może być przyciągany tylko w trzy z góry określone strony, czy że jakieś trzy inne obiekty przyciągają obiekt główny? Przyciągają z tą samą siłą, czy te siły się różnią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 motion_add() ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Sądziłem że temat jest do zamknięcia, ale... Chodzi o to aby, tak jak fizycznie, ciało było przyciągane przez różne siły co udało mi się z komendą for Może macie jakieś inne lepsze pomysły zamiast for? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 motion_add() po raz drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi