I am Żyd and Lewak Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Czy da się jakoś zrobić aby np rozszerzenie .wwe otwierane przez aplikację stworzoną w gm, nasza aplikacja robiłaby z tym rozszerzeniem jakąś funkcję? Coś jak world edit, w WC3(*.w3x) lub SC(*.scx) i innych grach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Ja mówić po polskiemu dobrze nie za bardzo, ale chyba musieć używać DLL. A właściwie to o co tobie chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 W rejestrze musisz poszperać. http://www.codeguru.geekclub.pl/baza-wiedz...ypu-plikow,2199. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 A czy jest jakiś kod do GML? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Ale o co ci chodzi tak to napisałeś że nic nie zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 baw się funkcjami parameter_count i parameter_string Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Ale o co ci chodzi tak to napisałeś że nic nie zrozumiałem. Jest tak jak nadmienił Utermiko, lecz to co wymienił zostało napisane w C#, a ja chciałbym w GML :D Jaklub - sprawdzę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Wystarczyło przeczytać... GML registry_set_root(2); name = registry_read_string_ext(".jpg",""); registry_write_string_ext(name,"","Obraz JPEG"); // opis rozszerzenia registry_write_string_ext(name+"\DefaultIcon","","C:\MyDir\MyIcon.dll,2"); // sciazka do ikonki registry_write_string_ext(name+"\Shell","","open"); // musi byc registry_write_string_ext(name+"\Shell\open\command","",'C:\MyDir\MyApp.exe "%1"'); // adres do programy, "%1" musi być, zwraca przy otwieraniu jako argument sciezke do pliku</span></span></span> Następnie w programie odczytujesz ścieżkę do pliku tak jak napisał Jaklub Nie daje 100% gwarancji że będzie działać, sam nie sprawdzałem :P EDIT: Jeśli format pliku nie jest standardowy, też musisz go dodać do rejestru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi