Gibki Kaktus Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Cześć, jako iż nigdy nie bawiłem się soundami w game makerze mam dwa pytania: 1) Da się zrobić, by grały 2 na raz? 2) Jak zrobić, że po skończeniu jakiegoś dźwięku, już dalej nie leci? Bo jak na razie zauważyłem, to ciągnie się cały czas, dopóki nie wpisze się sound_stop czy jakoś tak :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 1. Wydaje mi się, że bez dlli się nie da. 2. A zaczynasz sound_play czy sound_loop? Bo nie wiem, jak w Studio, ale w zwyczajnym GMie sound_play nie zapętlało. Poza tym to tylko jedna linijka. ;) Przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Kurna bedziom. Nie wiesz to nie pisz. Przypadkiem się składa, że Studio ma nowy silnik dźwiękowy. Jeżeli używasz audio_play_music to drugi argument odpowiada za powtarzanie muzyki. Nie używaj już funkcji bez audio_*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Czemu nie używać funkcji bez audio_ ? W którejś wersji GM:S był wybór silnika do dźwięków, nie powinno się używać tamtego, czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Marca 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Bo tamten stary jest zostawiony tylko dla kompatybilnosci. Jak tworzysz nową grę domyślnie korzystasz z nowego - powoduje mniejsze opóźnienia na Androidzie (kiedyś nawet do 1s) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi