I am Żyd and Lewak Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Jak zrobić takie coś, dałem w pliku "Code.txt" kod: "x+=1". Nie tykałem przez dłuższy czas, a tu dziwnie mi się przemieniło w zaszyfrowany kod. Czy ktoś wie jak to dekodować lub kodować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=26875 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 To otwieranie tego pliku nie wymaga DLL'ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Otworzyłem ten plik textowy w hex editorze i tam nadal jest x+=1 ( zapisane w standardowym ANSI ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 U mnie za to jest x+=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 sorry faktycznie x+=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Dobra, thx Huder! ale jakim cudem mi się to skonwertowało? Ja tego nie używałem. Może jest jakiś konwerter w GM'ie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Może masz kompa zawirusowanego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Ale jak konwertować w taki szyfr, nie widoczny dla naszego znanego "notepad.exe"? (Tylko widoczny dla Hex_WorkShop i GM8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Użyj jakiegoś algorytmu szyfrującego. Jak może być plik nie widoczny w notatniku, a widoczny w hex edytorze i GM? wtf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 No w moim notatniku akurat nie wyświetlał znaków. Ale notepad++ już odczytał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Użyj jakiegoś algorytmu szyfrującego. Jak może być plik nie widoczny w notatniku, a widoczny w hex edytorze i GM? wtf? Oczywiście! Tylko jakiego? /*O dziwo jeśli tworzę nowy plik .txt i napiszę w nim dokładnie "x+=5" to mi się zamienia na "??" dopiero jak go zmienię nie ważne jak, to jest normalnie napisane. x+=5 lub x+=8. Ale to nie jest teraz ważne. Ważne jest jak zrobić aby kod był szyfrowany w bitach lub czymkolwiek i najlepiej bez DLL EDIT: Ohhh... faktycznie HuderLord. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Odwróć sobie tego stringa XORem - najprostrze szyfrowanie. O https://gmclan.org/index.php?czytajart=58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 No, w Turrisie jest takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Dla wzmocnienia możesz użyć innego klucza dla każdej literki np. klucz 1234567 tekst jawny qwqwqw szyfrogram qvstur jedna cyfra = jeden klucz Gdy użyjesz jednego klucza dla wszystkich liter to szyfrogram będzie łatwiej rozszyfrować: klucz 5 tekst jawny qwqwqw szyfrogram trtrtr Widać różnicę :) Ofc możesz używać większych liczb :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi