Micja Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Witam. Chce zrobić, żeby jak naprzykład mamy piatek g. 12.41 i 00 sekund to żeby jakiś się pojawiał. Jakn to zrobic??? probowałem coś sklecić z artykułu Marmota o timingu. Ale się nie udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Tylko, że Timing nie obsługuje dat, więc z jego wykorzystaniem byś wiele nie zrobił ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Ale chodzi ci o czas rzeczywisty czy taki własny. Co "jakiś"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Jeśli rzeczywisty, to możesz posłużyć się zmiennymi przechowującymi aktualny czas i datę. Nie pamiętam jak sie one nazywały, poszukaj w helpie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 w evencie step obiektu dodak taki kod: czas = current_hour+':'+current_minute+':'+current_second; if czas = '12:41:00' { show_message('Wybiła właśnie: '+czas+' w radiu Z'); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Września 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 w evencie step obiektu dodak taki kod: czas = current_hour+':'+current_minute+':'+current_second; if czas = '12:41:00' { show_message('Wybiła: '+czas); } w tym przypadku komunikat może wyświetlić się więcej niż 1 raz, bowiem sekunda jest dość długą jednostką czasu jeżeli chodzi o programowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 to był raczej szkic niż kod.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Cześć wszystkim :bye1: Mam pewien problem bo ze tym czymś: czas = current_hour+':'+current_minute+':'+current_second; wyskakuje mi błąd: Wrong type of arguments to +. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Zamień wszystkie current_cośtamy na stringi. Wpisz string(current_cośtam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 EDIT: ok zrozumiałem :D thx :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi