Brox Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Siemka mam pytanie, bo gdy się tworzy surface to trzeba podać na początku jego szerokość i wysokość, a czy da się później już po stworzeniu tego surface zmienić jego szerokość i wysokość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 GML surface_free(surf); surf = surface_create( new_width, new_height ); Innego sposobu nie ma. Nie polecam tego sposobu, lepiej stwórz jeden surface i rysuj tylko część, jak zajdzie taka potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brox Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Łee szkoda, a da się jakoś skopiować "zawartość" tego starego surface do tego nowego? Wydaje mi się, że do tego służy surface_copy, ale nie za bardzo wiem jak z tego korzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Października 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Ale przecież nie musisz po całym surface rysować, możesz zrobić go "preźroczystym" i zamalować tylko kawałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi