Caporegime Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 witam. mam taki problem, chciałbym żeby bohater mógł malować sprejem ściany w FPS-ie doomopodobnym, tylko jak to zrobić? chodzi mi o to, żeby gracz mógł malować własne wzory, tak jakby malował aerografem w paincie albo tak jak sam steruje celownikiem w FPS-ach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Musisz ściągnąć dlla surface fix i dzięki niemu będziesz mógł używać surfaców w trybie 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Właśnie. Robisz malowanie 2d, robisz z tego teksturę i rzutujesz na ścianę. Problemem pozostaje malowanie na złączeniu ściana podłoga/sufit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 lub dynamicznie tworzyć vertex ale to nie jest najbardziej optymalny i najprostszy sposób, efekt końcowy też może nie być taki jaki byś chciał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 zainstalowałem Surface Fix jako paczkę .gex, ale ni w ząb nie rozumiem surfaces, jeszcze nigdy się tym nie bawiłem. w polskiej dokumentacji też ani słowa :( nie maciek jakiegoś dobrego tutoriala? chyba że ktoś by chciał po prostu wytłumaczyć od czego muszę zacząć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Najpier rozpracuj picking na plaszczyźnie - proste w wykonaniu. Następnie mając wyliczony punkt, należy w tym miejscu narysować np. piksel na surface. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi