Nirvan Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Stronka www.tinyPNG.org kompresuje pliki png dzięki czemu ważą średnio po 60-70% mniej. Różnicę pomiędzy oryginałem a skompresowanym widać prawie tylko pod lupą :] Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Takie coś to można zrobić w prawie każdym programie graficznym, który pracuje na warstwach :P jak gimp, PS, paint.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ale chyba nie dla PNG :P Nigdzie nie widziałem ustawienia jakości dla tego formatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 12 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ale chyba nie dla PNG :P Nigdzie nie widziałem ustawienia jakości dla tego formatu Photoshop -> Eksport -> png i wybierasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 mam tylko jakies interlaced i non-interlaced :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Że zacytuję stronkę: Unfortunately, Adobe Photoshop CS5 and below do not properly display indexed PNG files with alpha transparency. So far no version will allow you to create such files either. Czyli photoshop nie tworzy takich peengów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 12 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Tworzy ale nie z kanałem alpha :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 (W photoshopie nic takiego nie znalazlem) Właśnie testowałem to w gimpie, niby jest kompresja ale zmniejsza plik o jakies 10% jak nie mniej chociaz ustawilem cala kompresje na maxa i usunąłem zbędne info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Nirvan zapomnij o czymś takim jak tinyPNG. Każdy edytor grficzny powinien mieć wybór kompresji png. Jak twój nie ma to polecam PhotoFiltre gdzie możesz nawet dokonać automatyzacji i przerabiać całe foldery za jednym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Tylko jak niby mocno zmniejszyc tego png w tym :P jak narazie to zmniejsza ale tez o jakies 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi