LionX Dagger Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 witam zapytam się was bo ja już nie wiem gdzie jest błąd a męczę się z tym od samego rana otóż mam formularz w html <form action="../form.php" method="post" name="formularz"> <b> <input type = "text" name="dane_A"><br><br> <input type = "text" name="dane_B"><br><br> <input type = "text" name="dane_C" disabled="disabled"> <select name="dane_D"> <option></option> <option>Tak</option> <option>Nie</option> </select> <select name="dane_E"> <option></option> <option>Tak</option> <option>Nie</option> </select> <INPUT type=button value="Wyslij" onclick="verify();" ><br> </b> </form> w form.php znalazłem na necie taki kod (dane w user, password i database specjalnie zostały zmienione) <?php $db_user='lionx'; $db_password='*****'; $database='lionx_reg'; mysql_connect('mysql17.000webhost.com',$db_user,$db_password); mysql_select_db($database) or die ("Nie udalo sie wybrac bazy danych"); $dane_A=$_POST['dane_A']; $dane_B=$_POST['dane_B']; $dane_C=$_POST['dane_C']; $dane_D=$_POST['dane_D']; $dane_E=$_POST['dane_E']; $query = "INSERT INTO reg set dane_A='$dane_A',dane_B='$dane_B',dane_C='$dane_C',dane_D='$dane_D',dane_E='$dane_E', "; mysql_query($query); ?> tak mam zrobioną baze danych tabele reg w której są tak samo podane dane typu text po wysłaniu otrzymuje białą katę jakby zadziałało jednak po wejściu w bazę nic się nie pojawia dodam że korzystam z hosta 000webhost.com jakieś pomysły ? Z góry dzięki za pomoc :3 edit: hmm dodałem http:// w mysql_connect(.. i takie coś mi wyskoczyło teraz tym bardziej nie wiem gdzie jest błąd DX PHP Error Message Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Host '**.***.***.***' is not allowed to connect to this MySQL server in /home/***/public_html/form.php on line 5 [center]Free Web Hosting PHP Error Message [/center] Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Access denied for user '***'@'localhost' (using password: NO) in /home/a5049058/public_html/form.php on line 6 [center]Free Web Hosting PHP Error Message [/center] Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in /home/***/public_html/form.php on line 6 Free Web Hosting Nie udalo sie wybrac bazy danych ale lepsze to niż pusta karta :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 $query = "INSERT INTO reg set dane_A='$dane_A',dane_B='$dane_B',dane_C='$dane_C',dane_D='$dane_D',dane_E='$dane_E', "; ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 ustaw localhost ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 ustaw localhost ? Important: MySQL Host for any database in this account is mysql17.000webhost.com , do not use localhost! :/ chyba się nie da Ech a miałem na maila formularz to musiało mi wypaść function mail() limit reached co z tego ze spamuje ale spamowałem swoją skrzynkę pocztową 38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 btw. tam jest tyle Sql Injection, że szok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 btw. tam jest tyle Sql Injection, że szok... z tym problemów nie ma bo żadne dane osobiste w tym formularzu nie będą przesyłane nie wiem może coś źle zrobiłem w samej bazi danych :/ niestety słabo się na tym znam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Tu nie chodzi o dane osobiste, a o możliwość modyfikowania zapytań. Btw. na screenie powyżej jest localhost, a nie wspomniany adres... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Tu nie chodzi o dane osobiste, a o możliwość modyfikowania zapytań. Btw. na screenie powyżej jest localhost, a nie wspomniany adres... ja się nie znam, tak napisali \ O.o / spróbować mogę zobaczmy czy coś pomoże :P Nom udało się okazało się ze błąd był tu : $dane_A=$_POST['dane_A']; a powinno być $dane_A=$_POST[dane_A]; :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 INSERT INTO table VALUES () SET jest do UPDATE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 INSERT INTO table VALUES () SET jest do UPDATE gdy dałem update zamiast robić nowego wpisu zmieniał mi poprzedni a że będzie działać bez tego set ok zaraz zobacze :3 edit: poprawione i działa @up dzięki $query = "INSERT INTO reg (dane_A, dane_B,dane_C,dane_D,dane_E) VALUES('$dane_A','$dane_B','$dane_C','$dane_D','$dane_E')"; mysql_query($query); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Poczytaj trochę o SQLu, godzinka czasu na podstawowe instrukcje i zabezpieczenia chociażby przed Injection to nie dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 INSERT wstawia nowy UPDATE aktualizuje boshe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Poczytaj trochę o SQLu, godzinka czasu na podstawowe instrukcje i zabezpieczenia chociażby przed Injection to nie dużo. tak sobie czytam i próbuję wywołać jakiś error ale u mnie nie ma zapytani, ani nic takiego, nie tworze żadnego logowania tylko zwykły formularz zgłoszeniowy, który zresztą oglądam przez stronę z powyższego obrazka 7@up :P bardziej mnie martwią spamboty INSERT wstawia nowy UPDATE aktualizuje boshe... no i dobrze bo chce wstawiać nowy rekord a nie up-datować już istniejące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 ' TRUNCATE TABLE reg -- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 ' TRUNCATE TABLE reg -- Nope wszystko dalej hula ^.^ wpisałem wszędzie tam gdzie mam taką możliwość, inne są ustawione na wybór no nic dzięki wszystkim za pomoc jak macie jeszcze jakieś rady i wskazówki chętnie się doinformuje :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Jezu, jak tylko znajdę Twoją stronkę, to nic, tylko DROP, choćby dla nauczki ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 ' TRUNCATE TABLE reg -- nah, o union zapomniałeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi