Matthew Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Dobra, zrobiłem nową mapkę o nazwie StarRoad1 czyli droga gwiezdna. Trzeba lecieć w środku niej i uważać aby nie dotknąć krawędzi. Nawet dla mnie jest to trudne :/ :P Droga jest coraz bardziej zakręcista i węższa. Nie? Dobra, powiem to: wciśnijcie PageUp jeśli jakiejś misji nie możecie przejść. Powiedzcie swój pomysł broni a ja ją dodam do gry i umieszczę w creditsach. BTW. Jak giniecie? Przy której misji (nazwa np. Begins...)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 hard nut to eat czy jakoś tak :) a gdy wyskoczy game over to potem wyskakuje sklep co chwile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Niedługo dam poprawkę... Kasmilus: już blisko... ale Bossa napewno nikt nie przejdzie przynajmniej na 90% bo zwykłe ataki na niego nie działają. Lata taka fioletowa kula, trzeba w nią strzelać, pęknie i stworzy laser, który działa na bossa. Gdy strzelimy w Bossa zwykłym nabojem on zaczyna... ROSNĄĆ!!! A im większy jest tym więcej stworów przylatuje i więcej strzałow oddaje. Jest bardzo trudny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Podoba mi się gra :) Doszedłem do bossa i zabiłem go bez problemów :) Nie jest aż taki silny. Zwłaszcza, że z czasem pojawia się więcej tych kuleczek i boss wtedy częściej obrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Yaaa... przelazłem całą grę - prościzna =D Ten boss był łatwiutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Takie łatwe? Zobaczymy... Dam update wtedy gdy zrobię kolejnego Bossa czyli kiedy zrobię 40 rund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Dobra ale dodaj troche więcej bzdet (urozmaiceń) bo do 40 rundy nie dojde, no bo ile można te ufolódy zabijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Macie jakieś pomysły na urozmaicenie gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 https://gmclan.org/up1096_4_StarwalkV1_40.html Update, spodziewałem się więcej mapek ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Fajna gra. A może zamiast samemu robić mapki zrób edytor by każdy mógł robić swoje to zawsze działa xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 3 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Heh, spróbuję... Macie pomysły na urozmaicenie gry, nowe bronie, przeciwnicy, levele specjalne? Bo narazie zrobiłem dwie mapki: BigSwarm1 (chociaż zmienię jej nazwę), w której trzeba lecieć po drodze świetlnej i uważać na krawędzie; SmallButStrong tutaj pojawiają się fale małych stworków które rozwala się na pierwszym uderzeniem, fal jest 4: pierwsza 200 stworków, druga 150, trzecia 100 i czwarta 50. PS. Zablokowałem kody w tej wersji. Aby można było z nich korzystać trzeba stworzyć plik w katalogu z grą. Nazwa pliku jest znana tylko mi ale podam tylko niektóre litery z tej nazwy: C___t._he Miłego zgadywania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Postanowiłem odświerzyć topic. Robię nową wersję gry: Starwalk 2 Oto spis broni, które aktualnie są: Single Shot Nie muszę chyba mówić co to jest. Proste, pojedyncze, czerwone lasery. Double Shot Dwa zielone lasery, lecące równolegle do siebie. Triple Shot Trzy jasnoniebieskie lasery lecące pod kątami 45, 90, 135 stopni. Quad Shot Cztery lasery, kolor fioletowy. Lecą równolegle do siebie. Thunderbolts Pojedyńczy piorun, leci powoli i przeszywa przeciwników aż do straty energii. FireDragon Ognisty, płonący wąż, lecący do góry pod różnymi kątami. Znika gdy wyjdzie poza ekran, bądź się spali. Acidshot 5 kuli kwasu. Gdy się czegoś dotknie, kwas wypływa i zadaje szkody. Slashers Slashery to coś jak shurikeny. Lecą w różnych kierunkach po kilka sztuk (od 5 do 10). Ballshot Rzucasz piłeczką i grasz w arkanoida. Piłki z czasem znikają. Odbijają się od boków ekranu (poza dolnym). Nailgun Karabin gwoździowy. Pociski lecą baaaardzo szybko. Bonusy: ExtraBullet (zielona kulka z literą B) Dodatkowy nabój. BadBullet (czerwona kulka z literą B) Strata naboju. ExtraSpeed (zielona kulka z S) Przyspiesza. BadSpeed (czerwona kulka z S) Spowalnia (nie zawsze złe!) Coin: 10(szara),50(pomarańczowa),100(zielona),200(niebieska) (kolory w nawiasach oznaczają kolor monety Odpowiednio dodaje do kasy 10, 50, 100, 200. Machinegun (litera I z wieloma kropkami) Strzelanie bez konieczności ciągłego klikania ExtraRocket (Zielona kulka, rakieta) Dostajesz Extra Rakietę RocketUp (zielona kulka, rakieta z czerwoną obwódką Ulepsza rakiety do echorakiet Przeciwnicy Firster HP = 2; Pkt = 25; Seconder HP = 5 Pkt = 50 Enemy3 HP = 10 (trzyma energotarczę) Pkt = 100 Enemy4 Pierwszy stalowy HP = 5; Pkt = 75 Energy5 Stalowy HP = 10 (trzyma stalową tarczę) Pkt = 125 Enemy6 Niewidzialny do pierwszego otrzymanego strzału HP = 6 Pkt = 100 Enemy7 HP = 2 Pkt = 100; Enemy8 HP = 4 Pkt = 100 Enemy9 Szarańcza HP = 1 Pkt = 5 Shield Tarcza energetyczna HP = 10 Pkt = 5 SteelShield Stalowa tarcza HP = 20 Pkt = 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikage Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Dobra gierka , ale nic porywającego - szybko się nudzi , i denna grafika . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 dobra gra tylko szkoda że gmowa grafika :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Dobra gra, nawet mnie natchnęła do zrobienia Cosmo 2 (demo ukaże się niedługo, na razie zaczynam pracę :)) Właśnie ściągłem najnowszą wersję, no kurka b. podobne do Cosmo tylko duuuuużo ulepszeń a więc jak Cosmo 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 gmowa grafika użyłem tylko jednego sprita z gmowej grafiki (slasher), reszta jest moja własna. Grafika zostanie zmieniona, a może ktoś inny zmieni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 @up A statek cwaniaczku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 a gdzie są screeny??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 a gdzie są screeny??? Nie zauważyłeś, że ten temat powstał w sierpniu - wtedy nie było jeszcze wzoru? X__x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 @up Co nie znaczy, że jego autor nie powinien go wprowadzać skoro odświeżył ten temat i dał nowe wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 No jeszcze ten stateczek :P Yhm, yhm... Ja dałem najnowszą wersję PRZED pojawieniem się wzoru. A nowszej wersji jeszcze nie dałem! Będzie ona w oddzielnym topicu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 To ci dam warna i będę ci kazał napisać w tym temacie. Oczywiście umożliwię ci skorzystanie z Marmotowej usługi skasowania przeze mnie wszystkich postów w temacie ^^ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 To ci dam warna i będę ci kazał napisać w tym temacie. Oczywiście umożliwię ci skorzystanie z Marmotowej usługi skasowania przeze mnie wszystkich postów w temacie ^^ . Szantażysta! :P Poprawiłem grafikę stworów, porównajcie: https://gmclan.org/up1096_7_SpisPotworowGIF.html https://gmclan.org/up1096_5_SpisPotworowJPG.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus99 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Ta nowa grafa jest o wiele lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Kurde, gierka kiczowata i nudna! Beznadziejna ta grafika! Wogóle w to nie da się grać! Interfacu to musiałem się domyślać!... Jednym słowem - rąbnięta gierka! "Lu Adventures" jest lepsze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Tylko szkoda, że ta gra powstała w sierpniu X_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 @Cyberkot :):A sam byś lepszej nie zrobił.. a skoro tak to nie wyzywaj :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 @Cyberkot :A sam byś lepszej nie zrobił.. a skoro tak to nie wyzywaj :> Może i by nie zrobił, ale ocaniać jak chce może. Moim zdaniem gierka też nie jest zbyt ciekawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Nareszcie, ktoś z GMClanu popiera moją opinię! ALLELUJA! A ja nie wyzywam, tylko krytykuję... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 A mam zacząć krytykować twoją pierwszą ( bo chyba nie byłeś tutaj w sierpniu ) grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi