BATOREX Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Witajcie! Mam 38 grafik (renderów z gry), które po połączeniu tworzą animację. Jak wklejam to do GM'a to jakość strasznie się pogarsza, widać pixele itp. Zauważyłem że właśnie tak się dzieje w Game makerze. Czy da się jakoś ustawić lepszą grafikę? Bo widziałem w MAGI była świetna a tutaj każdy text, każdy obrazek mają pogorszoną jakość. HELP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Screen bo nie wiadomo o co ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 może masz viewy źle ustawione i pixeluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATOREX Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Jednak to chyba nie Game maker tylko Easy GIF mi tak animacje zapisuje. Wiecie może cro zrobić aby to była lepsza jakość? ;/ Coś takiego strasznego wychodzi: Screen A tak powinno wyglądać: SCREEN2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 może masz ustawione jakieś erase color, transparenty czy inne diabelstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATOREX Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 może masz ustawione jakieś erase color, transparenty czy inne diabelstwo A gdzie to mogę zmienić? Mówisz o GM czy Easy GIF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 W GM w edit sprite/images/erase a color czy coś, posprawdzaj, może masz tam coś włączone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATOREX Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 To chyba coś z tym programem do gifów. Czy to ma jakieś znaczenie jak nie mam zakupionej pełnej wersji? Ktoś tego używa/używał? ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Ja używałem i to shit, nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Czerwca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 GIF może mieć max 256 kolorów. Nie musisz jako GIF zapisywać, możesz klatki obok siebie, np. w BMP albo PNG które są bezstratne i potem importować to do GM - jako tzw. stripe. Lub zapisać każdą klatkę osobno i też importować po klatce do jednego sprita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATOREX Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Mam 38 ujęć w PNG i jak mam teraz do jednego sprita to wziąć tak aby animacja była płynna? I wogóle jak dodać do jednego sprita to xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 W edit sprite -> plik -> load image from png (czy coś takiego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 I można zaznaczyć wtedy kilka plików. Albo wybrać File > Add :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATOREX Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Super jesteście :thumbsup: Kocham to forum i ludzi :D ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi