CrackGM Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Mi wychodzi 100% matma, 100% angielski podstawowy, przyrodnicze koło 80-90%, hisotoria-wos 70-80%, polski nie wiem, ale z zamkniętych mam 90% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ale ja po ang. głównie potrafię tłumaczyć tekst pisany na polski, bo tego używam. A tak to gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Też tak mam - z angielskiego na polski przetłumaczę z łatwością, w drugą stronę już gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 nie sądzicie że na polski każy laik przetłumaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nie mówiłem, że nie jestem laikiem. Właśnie spr. odp. rozszerzonego. Z testowych mam 24/30 + był list za 10 czyli jeśli za list nie dostane żadnego pkt. to będzie 60%. Z polskiego jeśli rozprawkę napisałem na 0 to będę miał 65%, bo w testowych mam tylko 1 błąd (ten, który mają wszyscy, bo był błąd w teście) Czemu tak mało osób się chwali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Bo kogo to obchodzi !? To forum programistów a nie gimbusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nie mówiłem, że nie jestem laikiem. Właśnie spr. odp. rozszerzonego. Z testowych mam 24/30 + był list za 10 czyli jeśli za list nie dostane żadnego pkt. to będzie 60%. Z polskiego jeśli rozprawkę napisałem na 0 to będę miał 65%, bo w testowych mam tylko 1 błąd (ten, który mają wszyscy, bo był błąd w teście) Czemu tak mało osób się chwali? Chodzi ci o to pytanie z fałszem na temat zemsty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Możecie czuć się wybrańcami, jeżeli w Waszym liceum będą omówione nie po macoszemu granice oraz, łomatko, pochodne :P. A w życiu, ja to mam na matmie dodatkowej jako program przygotowujący do matury rozszerzonej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Bo kogo to obchodzi !? To forum programistów a nie gimbusów. Jestes zly bo sie nie mozesz doczekac jak za te 3 lata bedziesz sam pisal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Patrzcie jaki pan mądry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 granic też już nie ma? ja i tak jechałem na obciętym materiale, a pochodne ministerstwo wywaliło dosłownie dwa dni po tym, jak je skończyliśmy przerabiać do matury, ale granice to już chyba przesada... przecież to jest już od pierwszego semestru na studiach potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 nie sądzicie że na polski każy laik przetłumaczy? Bez słownika/translatora - nie. No i jak wyżej - nie wspomniałem, że nie jestem laikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Niestety, na zwykłej lekcji tylko było o tym wspomniane, w programie tego nie ma. No chyba że za rok będzie, ale wtedy to bym tego nie przerabiał na tej matmie dodatkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 No cóż, na HMT prowadzimy projekt tłumaczenia gry i nawet z pomocą słownika i translatora to wychodzi wersja "polskawa". Zatem nie każdy laik przetłumaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Obcinanie matierału to typowa tendencja od wielu lat. Przeglądam podręczniki dla szkół średnich sprzed kilkunastu-/dziesięciu lat i aż mi wstyd, że tamtejszy materiał w sporej części został przerzucony na studia (a ze studiów wypadają już takie rzeczy jak teoria liczb na rzecz finansowego badziewia, co IMHO nie jest zbytnio ani matematyczne, ani finansowe). Możecie czuć się wybrańcami, jeżeli w Waszym liceum będą omówione nie po macoszemu granice oraz, łomatko, pochodne :P. jak ja zdawalem egzamin gimnazjalny a bylo to z 10 lat temu chyba na polskim bylo takie pytanie, narysowane dwie maski greckie jedna z parszywym uśmiechem, druga smutna i płaczliwa jak czeski dramat, a pytanie, uwaga: Ktora z masek symbolizuje szczęście a która smutek. zresztą matura to też dla mnie była jakaś parodia :D choć nie wiem jak to teraz ta edukacja cała wygląda :) w podstawówce moja siostra ma straszny lajt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi