Czarny Ass Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Będą działały na Ubuntu 9.10 nowe programy/gry itp? Instalacja Ubuntu 9.10, a następnie aktualizowanie bibliotek/aplikacji itd to nie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Działanie programów zależy od bibliotek - a niektóre mogą wymagać nowego jądra linuxa. System z października 2009 nie jest najnowszy, niestety... nawet nie wiem, czy już mu się wsparcie nie skończyło, zwłaszcza, że na dniach już 12.04 wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 No więc testowałem 11.10. Bardziej podobał mi się stary interfejs, mimo to mam wielkie problemy. Niestety już zainstalowałem stare Ubuntu. Nie pamiętam co i jak - szczególnie, że jak już używałem linuxa to było to bardzo rzadko. Poza podłączeniem do internetu w sumie nic nie mogę zrobić. Mimo to, że wiem gdzie co jest, nie umiem nic zainstalować (noob ze mnie, wiem :D). Na nówce wystarczyło włączyć np. YouTube, Firefox wyświetlił, że brakuje flasha i "sam" zainstalował. Była możliwość zainstalowania aplikacji z Ubuntu Software Center. (live CD więc nie próbowałem, chociaż flasha zainstalowało) Tu jej nie ma. Pomocy! Jak są jakieś błędy to przepraszam, podkreśla mi wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Bardziej podobał mi się stary interfejs Doinstaluj gnome-panel i z menu wybierz Classic Gnome Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Aha, to chyba odinstaluję stare ubuntu i nówkę zainstaluję. Dzięki! :P EDIT: W Ubuntu 11.04 był jakiś Gnome Fallback. Jeśli to to, to nie umiem tego zrobić. EDIT2: Czy jak Ubuntu jest niewspierany to już nie można pobierać aplikacji przez Ubuntu Software Center? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Hej fervi, jak odczucia dla 12.04 ? Na pewno miałeś bete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Ja instalowałem na kompie 10.coś . Po aktualizacji na 11 wszystko trybiło jak należy. Zero problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Hej fervi, jak odczucia dla 12.04 ? Na pewno miałeś bete Działa, jednak wolę mojego Debianka, nie ma nic lepszego od Debiana :P (Na pewno żadne Ubuntu) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zwłaszcza, że Ubuntu się opiera na Debianie -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Działa, jednak wolę mojego Debianka, nie ma nic lepszego od Debiana :P (Na pewno żadne Ubuntu) Fervi Polemizuję. Nie ma nic lepszego od Gentoo/Arch Linux/Linux From Scratch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zwłaszcza, że Ubuntu się opiera na Debianie -_- Nie do końca, Ubuntu ma korzenie Debiana Linux Mint opiera się na Ubuntu, do Ubuntu dodają swoje projekty i mamy Minta Ubuntu wziął Debiana, przerobił i opiera się na "samym sobie" - Oddzielił się. Dlatego Ubuntu sypie błędami jak Windows. Fervi Nie ma nic lepszego od Gentoo/Arch Linux/Linux From Scratch. Niby tak, ale musisz skonfigurować ten system, nierzadko skompilować itd. Debian ma wiele rzeczy automatyzowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Linux Mint opiera się na Ubuntu, do Ubuntu dodają swoje projekty i mamy Minta Sra a nie się opiera. Jakim cudem Mint uruchamia się na złomach a Ubuntu nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Sra a nie się opiera. Jakim cudem Mint uruchamia się na złomach a Ubuntu nie? Wszystko zależy od konfiguracji. Weźmy na przykład 2 kernele z serii x86 - 486 - 686-pae 486 można przyrównać do tego z Windowsa; 3GB Ramu, działa na starym szicie 686-pae nie pójdzie wszędzie, ale obsługuje o wiele więcej ramu i ma inne możliwości Wszystko zalezy od konfiguracji. Takich dystrybucji jest sporo - DSL i Debian, niby te samo, a inaczej działają Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Tylko po co komuś >3GB ramu jeśli nie ma na systemie serwera? Różnica w użytkowaniu jest podobna jak w windowsie. Widać ją tylko w aplikacjach które są pisane pod x64. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Dlatego Ubuntu sypie błędami jak Windows. W ogóle, na jądrze windowsa jest oparte ubuntu... :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Mam problem z PlayOnLinux. Pisze: "Wygląda na to, że nie ma połączenia z internetem.", a internet jest. :( POMOCY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Tylko po co komuś >3GB ramu jeśli nie ma na systemie serwera? Różnica w użytkowaniu jest podobna jak w windowsie. Widać ją tylko w aplikacjach które są pisane pod x64. Mów za siebie, mi często brakuje jeszcze z 500mb ramu, a mam 4GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Mam problem z PlayOnLinux. Pisze: "Wygląda na to, że nie ma połączenia z internetem.", a internet jest. :( POMOCY! Jest napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Ekran ma częstotliwośc odświeżania, która oznacza ile razy obraz jest na nowo rysowany na ekranie, co znaczy, ze cały czas "pisze" (rysuje, odświeża) ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Może to dlatego, że jak pierwszy raz pobierałem aktualizacje to wyłączyłem - bardzo długo się pobierało. Za drugim razem "pobrało" się od razu. Chyba zainstaluję to na nowo. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Wykasuj katalog domowy PlayOnLinux i spróbuj ponownie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi