Roki Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Sheriff -> Sam firewall nie pomaga, próbowałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Mam internet z wifi(więc chyba router). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Tak jak ediepl pisał, trzeba porty odblokować. Powinno pomóc ( też mam router, ale nie mieszam tam, bo później ojciec zły :/ ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 To sobie nie pogram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Wszedłem, dedłem, zepsuła się plansza. Bugi: - gdy zrzucę grę na pasek, nie mogę wrócić; zawiesza się nieaktualne, bug już się nie pojawia - zacinam się o co drugi przedmiot w korytarzu - jak w pierwszym zdaniu - wszedłem, pograłem, zabili mnie, zrespiłem się i - widziałem tylko wolnostojących, nic nierobiących graczy i może 1/4 planszy - reszta tonęła w mroku. - klikam odśwież i nie pojawia się żaden serw - "Error! I chuj!" :D niektualne @down. Ale treść errora dość oryginalna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Dobra właśnie CBA padło..., jak tylko wstanie serwer będzie ON. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Tak mnie zastanawia czy ci konta czasem nie zbanują na cba za taki motyw z gierką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Jakie ip komputera obsługującego tą sieć(taki napis jest chyba przy dodawaniu portów nie?)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Jakie ip komputera obsługującego tą sieć(taki napis jest chyba przy dodawaniu portów nie?)? Jaki masz ruter Edit: ogólnie to jest tak: WAN wstawiasz zwykle * by ci każdy adres ip łapało protokół Both/Any LAN tam wstawiasz swoje IP ale lokalne a nie to publiczne i w porcie wpisujesz zakres 14804-14806 lub 14804,14806 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Uruchom -> cmd.exe -> ipconfig. Tam masz IP swoje, które daje ci router. U mnie wystarczy wpisać IP, wybrać protokół i wpisać port na routerze ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 No u mnie w Dlinku tak samo jest ale podałem taki ogólny przykład dla każdego rutera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Z racji tego iż cba padło, a tam trzymam listę serwerów, łączyć można się na razie tylko ręcznie, adres ip: 83.238.243.75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Nie widzę opcji ręcznego łączenia się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Jest napisane w pierwszym poście, klawisz F1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 F1 dupa, spozniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Jakimś cudem cba znowu działa i można używać wyszukiwarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 W sumie nie wiem, co w tym takiego, ale wciągające. Mimo, że lamię :P Edie, załóż IRCa do tego ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raperr Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Serwer znów ON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Fajnie się gra, ale ja nie będę wam lagował. ;) 5/5 ofc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raperr Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Spróbuj wbić na serwer hostniety np teraz przez Hudera a potem pobaw się z portami może pomoże xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Zaraz lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Nie rozłącza socketów na servie. edit: Padło cba > macie ip moje 86.63.103.202 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Lol faktycznie, byłem na 100% pewien że dodałem zamykanie, dzięki zaraz wrzucę poprawkę. EDIT: Nowa wersja: >>>DOWNLOAD<<< EDIT2: Jak pada cba to jak włączysz serwer zatnie się na dobre, tak samo jak w kliencie naciśniesz odśwież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Jest dobrze! Widać że gra ma potencjał. Trochę odpycha to blokowanie na przeszkodach, ale idzie to wyczuć. Moja prośba jest taka: Spróbuj ustawić pozycję view nie na graczu, a w połowie odległości pomiędzy graczem a celownikiem. Widziałem takie rozwiązanie w kilku grach. Powinno pomóc zwiększyć dynamikę w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Po wyjściu Threefa, z serverem coś się chyba stało bo nagle w kliencie którego miałem na localhoscie przestała się wczytywać mapa. Dodam że socket ze mną się nie zamknął. Tutaj screen sytuacji https://gmclan.org/uploader/539/bug2bd5b.png Na lewym monitorze widać że sockety pozostały. Jak rozłączyłem klienta i połączyłem się ponownie to nie chciało mnie zrespić. Musiałem zrestartować server. Edit: Ah w sumie mogłem jeszcze sprawdzić czy czasem socket się nie zamknął po stronie klienta, no cóż za późno się skapnąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Mapka jest przechowywana na serwerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Dobra przed chwilą ktoś też wbił mi na serva i tym razem sprawdziłem dokładniej bo ten sam bug się pojawił. Sockety po stronie servera zostały ale te po stronie klienta zostały rozłączone i nic nie można już zrobić oprócz restartu servera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Ok teraz już wiem dlaczego serwer czasami ma takie odpały, zaraz sprawdzę i poprawie. EDIT: Nowa wersja >>>DOWNLOAD<<< - Nowa komenda na serwerze /getplayers wyświetla listę graczy oraz ich stan UDP. - Poprawiono kilka bugów i dodano nowy ficzer xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 ERROR in action number 1 of Destroy Event for object objGunChooser: Error in code at line 5: ^ at position 37: Unknown variable gun_holding ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object objOnlineControl: In script case_shoot: Error in code at line 2: ^ at position 13: Unknown variable stat or array index out of bounds e: ERROR in action number 1 of Step Event for object objOnlineControl: Error in code at line 276: ^ at position 31: Unknown variable username Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Czy tym nowym ficzerem jest to, że za myszką łazi view? Nie no, fajnie się gra, ale PUSTO JEST! : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi