PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Tytuł: Block World Gatunek: Sandbox (typu terraria,block miner) Opis: Gra choć podobna do minecrafta niejest kolejnym dublikatem,który nawet grafike ma tą samą. Jest to poprostu podobny projekt. Jeżeli ktoś stworzył pierwszego FPS to kolejnym twórcą FPS-ów nie zarzuca się dublikatów. Więc to jest rodzaj minecrafto-podobny :DD Ogólnie jest to wciąż rozwijany projekt. Ma na razie wiele bugów i niewykończeń. Wszelkie bugi, najlepiej ze screenami wpisujcie tu. Download: http://chomikuj.pl/seka1/*26gt*3b*26gt*3bM...kt+Blocks+Wolrd Rozmiar pliku: ok. 13 mb Autorzy: Programowanie: Ja Fabuła: niema i nie bd Grafika: Ja Muzyka: narazie brak Screeny: http://zapodaj.net/0c3f57472de7.bmp.html http://zapodaj.net/81ad75d73098.bmp.html UWAGA F1=pomoc ! Jest to wersja: Beta 1.95 Historia wersji: >Blocks World Alpha 0.35.exe Pierwsza wersja, niestabilna. >Blocks World Alpha 0.5.exe Pierwsza npc, naprawiono kilka bugów. Zrobiono wode. >Blocks World Beta 1.00.exe Wersja z: Działającymi npc Interfejsem Kraftingiem I wiele innych... >Blocks World Beta 1.1.exe Naprawiono kilka bugów Dodano opcje zapisz i wczytaj >Blocks World Beta 1.5.exe Większa mapa Zombie Usunięto kilka bugów >Blocks World Beta 1.6.exe Usunięto kilka bugów >Blocks World Beta 1.7.exe Dom szkieleta usunięto bugi >Blocks World Beta 1.95.exe dodano item:Tapeta dodano item:Drabina usunięto kilka bugów zoptymalizowano kod (działa ok. 15% szybciej) usunięto kilka bugów wskaźnik wydajności (w lewym dolnym rogu) Jest to specjalna wersja tylko dla GMClan. Ostatnia wersja fazy "Beta" KEY: R382 SS10 E201 GGNC 0982 0AD4 Q5Y1 D0ER Dlatego ustawiam na hasło, bo darmową wersje zrobiłem tylko dla GMClan dla użytkowników chomikuj bd. to koszt 500pkt ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Nie powiem ale gra jest ciekawa ale zauważyłem pare błędów: Woda nie spada ale narazię się nie czepiam tego Jakiś dziwny błąd z paskiem Wbiłem się w ziemie gdy budowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 *Uwaga będę hate'ować.* Kolejny klon MojejSiły, ale wygląda dosyć dobrze zrobiony mimo tych bugów(up). Albo mi się wydaje albo dałeś sobie 5 gwiazdek, jeśli to ty to wyrównam ocenę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 1 bug to poprotu tak jak w classic, woda narazie sie nierozlewa 2 bug po prostu planuje więcej bloków 3 bug,niznałem go,postaram sie naprawić Dziękuje za zgłoszenie bugów :) edie, robiłeś już minecrafta 2d ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Nie, wystarczy mi ta tona klonów, poza tym to za łatwe ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 poprawione,zaraz wrzuce ;) naprawiony bug 3 dodano: S-Zapisz L-Wczytaj Zaktualizowałem ;) https://gmclan.org/up8075_3_Blocks_World_Beta_1_1.html Korzystajcie z F1 a propo, chyba każdy załapał jak się kraftuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Dobra odpaliłem, nie można stawać na drewnie. I co to za minecraft bez generatora map. PS: Wiem że używasz scrackowanego GM'a xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 1. bo w 2d pnie drzew by przszkadzały,ten pomysł widziałem w blockminerze 2. To jest gra podobna nie taka sama. Gra block miner też ma ograniczenia i jakoś nienarzekają,generator zrobie później ;) PS: skad taki pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 po skrinach myslalem ze to dyzmek wzial sie za siebie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Mam swoje źródła, a problem z drzewami można rozwiązać tak że postać zatrzymuje się jeśli jest tylko na górze klocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 @Elevator Ale w sensie ze dobrze czy źle ? @edie ale z drzewami jest ok ;) a co do źródeł,jakie ? Bo coś nietrafne. Dawaj na GG pogadamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Chodziło mi o deski, tak czy siak ja to uznaje jako bug, a GG nie mam, pisze z fona a nie chce mi się pobierać xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 deski ? Maja buga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 ...Nie można na nich stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 ale deski czy drewno ? A i mam problem jeżeli gracz jest solid to nieda się na nim budować ale znowu zwierzęta się od nieg odbijają :/ A jak jest nie solid to zwierzaki są ok,ale można budować na graczu :/ Ma ktoś jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Ta zmień fizykę, a i nie wiem czy to deski czy drewno ale nie da się na tym stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 To drewno,wiem chodzi o to że z tego można np: dzrwi robić (prowizoryczne) itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 21 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Już sama nazwa jest bugiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 oj rzeczywiście :D Już jej nie bd zmieniał bo musialbym wszedzie zmieniac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Jeszcze chyba nie zwrócono uwagi: World duplikat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Jeszcze chyba nie zwrócono uwagi: World duplikat O co ci chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 World - bo pewnie chodzi o nazwę ( Wolrd wtf? ) duplikat - chyba wiadomo.. Może bym sprawdził ale coś download nie działa.. A po samych screenach nie zapowiada się zbyt fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 W skrócie pro inglisz ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Jest to poprostu podobny projekt. Jeżeli ktoś stworzył pierwszego FPS to kolejnym twórcą FPS-ów nie zarzuca się dublikatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 dublikatów O to chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Nam chodzi o to że napisałeś Wolrd i dublikat ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 a ! Ok poprawie Nowa Wersja: http://chomikuj.pl/seka1/*26gt*3b*26gt*3bM...kt+Blocks+Wolrd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Gra choć podobna do minecrafta niejest kolejnym dublikatem Jest. No sorry, tu nawet grafiki są inspirowane Minecraftem (ludzik ma chyba nawet ten sam kształt co w Minecraft 2D, sztabki etc.), nie mówiąc o mechanice... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 What ? Ludzik robiłem sam ! Sztabki też ! Gry są podobne,nie takie same. A że ludzik jest kwadratowy i tu i tu to co poradzę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Rzeczywiście, w ogóle nie jest podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi