baca Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Co myślicie o trochę dziwnym pomyśle postawieniu domu ze styropianu? http://porady-budowlanka.blogspot.com/2011...tonowy-dom.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 w sasiednim miescie stoi taki i ma sie dobrze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 lol wut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Nikt więcej nie wypowie się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 A czego oczekujesz od nas? Przypuszczam że nie ma na tym forum osoby, która by się znała w tym temacie. Ja np pierwszy raz słyszę o styropianowych domach i jeżeli o mnie chodzi to nie postawił bym sobie takiego domu wolę sprawdzone środki a nie experymentowanie, szczególnie że w grę wchodzi sporo pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Tanie te domy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 ta technologia nie jest taka nowa, ma z 20 lat. a styropian służy za szalunek, puźniej jest ilolatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Jestem ciekaw, czy służy też jako szalunek do stropów, czy jednak wieńce są normalne. I czy to jest całe z betonu, czy z pustaków też, jak tylko z betonu, to wg. mnie ryzykowne, bo beton ma dużą rozszerzalność i pękać będzie, jak poniemiecka droga koło Czerska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 @up: ciekawe jakbyś sobie na styropianie pokój na piętrze urządził. Według mnie to jednak tylko sybstytut pustaków czy cegieł, ale reszta jako tako musi być z betonu, chyba, że to nie jest zwyczajny styropian, a specjalnie przygotowany, usprawniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Jestem ciekaw, czy służy też jako szalunek do stropów, czy jednak wieńce są normalne. I czy to jest całe z betonu, czy z pustaków też, jak tylko z betonu, to wg. mnie ryzykowne, bo beton ma dużą rozszerzalność i pękać będzie, jak poniemiecka droga koło Czerska Dokładnie jest to żelbeton i napewno musi spełnić odpowiednie standardy Bezpieczeństwa. @up: ciekawe jakbyś sobie na styropianie pokój na piętrze urządził. Według mnie to jednak tylko sybstytut pustaków czy cegieł, ale reszta jako tako musi być z betonu, chyba, że to nie jest zwyczajny styropian, a specjalnie przygotowany, usprawniony. To jest specjalny, samo gasnący styropian o dużej wyrzymałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 A czego oczekujesz od nas? Przypuszczam że nie ma na tym forum osoby, która by się znała w tym temacie. Jestem Technikiem Budownictwa. Wg mnie to nie jest dziwny pomysł,nic wstrząsającego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Jestem bardzo ciekawy tej technologii, dziwne troche, ale fajne. (Przeważnie dziwne jest fajne :P) Jak 20 lat tak budują to znaczy, że stoi, dodatkowo styropian izoluje, więc ciepło będzie w domu. Tylko jak to jest jakiś sprecjalny styropian, sprecjalny żelbeton, to raczej drogie to wpowinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Jestem bardzo ciekawy tej technologii, dziwne troche, ale fajne. (Przeważnie dziwne jest fajne :P ) Jak 20 lat tak budują to znaczy, że stoi, dodatkowo styropian izoluje, więc ciepło będzie w domu. Tylko jak to jest jakiś sprecjalny styropian, sprecjalny żelbeton, to raczej drogie to wpowinno być. To jest bardzo szybki sposób budowania. Bloki rosną w oczach. Jak mieszkalem kiedys w Gdańsku to przygladalem sie jak budowano bloki na Rózanym Stoku. Sciane buduje sie ze styropianowych klockow sciane na wysokosc kilku takich klocków potem wlewa sie do srodka, do tych klocków beton. I tak codziennie wyzej. Ciepłe, solidne i szybkie budownictwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 sprecjalny <facepalm> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi