Mokrad Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 UWAGA!Postanowiłem sie wzorować na "oryginalnych" zapowiedziach komputeerowych. To znaczy: -ten projekt będzie moim największym projektem -będzie kilka zapowiedzi, więc to jest zapowiedź początkowa. Potem będą kolejne zapowiedzi. Możliwe zmiany w fabule itp. -prawdopodobnie ukaże się trailer -demo zostanie wydane dopiero gdy będę miał ukończone 90% gry Tytuł:Last Survived Gatunek:RPG/Survival Horror/Adventure Opis: 12 grudzień 2012, Nowy Jork, Godz: 16:34... Ludzi powoli ogarnia prawda, że Koniec Świata przepowiedziony przez Majów nie pojawi się. Według przepowiedni Majów, przed końcem świata miały się pokazywać znaki, że nadejdzie. Lecz nic nie nastąpiło. Colin Frost, pracownik biblioteki miejskiej, pewnego dnia, w piwnicy pod podloga znalazł stara dziwna ksiażke. Byla kamienna, gruba i ciezka. Bez autora i z dziwnymi znakami. Okazało się - szukając na forum - że pismo należy do Majów. Wyczytując te znaki, Colin zauważa dziwne rysunki pokazujące dziwne stwory. I w końcu dochodzi do prawdy... Według Majów, koniec świata ma być spowodowany atakiem tajemniczej rasy, zwanej Goliath. Colin uwierzył w te słowa i jak najprędzej chce powiadomić władze, przyjaciół a przede wszystkim rodzinę o katakliźmie który ich spotka. Po pokazaniu tekstu i translacji staremu kierownikowi biblioteki i historykowi, Brianowi oraz najlepszemu przyjacielowi Colina, John. Oboje uwierzyli. I niestety tylko oni... Żona, z która się rozwiódł przestala utrzymywać z nim kontakt. Nie uwierzyla w ani jedno słowo. 21 grudnia 2012, Nowy Jork, Godz: 10:01. Colin budzi się i zastanawia czy to były prawdziwe słowa, skoro nic się nie dzieje. Colin jeszcze raz czyta i nagle dochodzi do fragmentu "Godzina środka". Colin już wie, że chodzi o godzinę dwunastą. 21 grudnia 2012, Nowy Jork, Godz: 12:00. Słychać dudnienia. Nietoperze i myszy umierają na wskutek wysokich ultradźwięków. Colin stoi na zewnątrz. Widzi szarą smugę. Po chwili słychać okrponie głośny ryk. Rozpoczyna się apokalipsa... Autorzy: UWAGA! SZUKAM CHĘTNYCH DO WSPÓŁPRACY! PISAĆ NA GG: 9858128 LUB NA PW! Programowanie:Mokrad Fabuła:Mokrad Grafika:Mokrad, Insomniac Games Muzyka:Mokrad(Salvation Theory), Linkin Park, System of a Down... Screeny: PS: CO DO SCREENU TO JEST TO POCZĄTKOWA GRAFIKA. NIEDLUGO UDOSTĘPNIE PIERWSZE ARTY M.IN: -Kilka Goliathów -Głównego Bohatera -Bronie -Ulice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poo-ding Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Temat końca świata 2012 jest już dość wyeksploatowany, dlatego fabuła nie zrobiła na mnie jakiegoś większego wrażenia. Nie mniej jednak, gry rpg wymagają dużo pracy i jeśli traktujesz to na poważnie to może powstać solidna gierka- a tych ostatnio jak na lekarstwo ( wystarczy spojrzeć na CA 2011 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 arty są fajne w naprawdę ogromnych produkcach ja chcę zobaczyć jak będzie wyglądała twoja gra normalnie, a nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Niech zgadnę, kolejny skromny, niepozorny bibliotekarz świetnie posługuje się bronią palną? I co do tej całej otoczki: wiem, że każdy na początku marzy sobie wielkie produkcje, sławę, bogactwo i szum wokół jego gry. Niestety, do tego długa droga, więc przystopuj trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Niech zgadnę, kolejny skromny, niepozorny bibliotekarz świetnie posługuje się bronią palną? Dokładnie, +1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 do kazdej zapowiedzi przychodza nooby(explosivo i nikas) i wyzywaja projekty jak tylko mozna, wyjdzcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 do kazdej zapowiedzi przychodza nooby(explosivo i nikas) i wyzywaja projekty jak tylko mozna, wyjdzcie... Dokładnie, +1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 25 Stycznia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 do kazdej zapowiedzi przychodza nooby(explosivo i nikas) i wyzywaja projekty jak tylko mozna, wyjdzcie... Bo już zapowiedź jest marna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 do kazdej zapowiedzi przychodza nooby(explosivo i nikas) i wyzywaja projekty jak tylko mozna, wyjdzcie... Wrzucajcie dobre zapowiedzi to nie będę wyzywał. Co poradzę, że po prostu śmieszy mnie ta cała sztuczna otoczka tworzona przed początkujących autorów @Down No właśnie... @2x Down Coś tak czułem, ale nie chciałem wyjść na jeszcze większego zgreda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ludzie! To dopiero pierwsza zapowiedź! Tak jak z GTA V! Bedzie kolejna i spodziewajcie sie zmienionej fabuly i kolejnych artów. EDIT: Pierwsze Arty głównego bohatera gotowe. EDIT2: Jakby co to plan ma mcały gotowy. Wzorowałem się na tym co mi polecał gnysek. Wszystko w teorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KenrouHoro Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 PS: CO DO SCREENU TO JEST TO POCZĄTKOWA GRAFIKA. NIEDLUGO UDOSTĘPNIE PIERWSZE ARTY M.IN: (...) Gratuluję, artwork z resistance 3 jak nic http://images.playfrance.com/5/19935/artwork/zoom/6414.jpg Czyżby umiejętność obróbki graficznej cudzej pracy miała nas w jakikolwiek sposób zachęcić do współpracy z Tobą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 do kazdej zapowiedzi przychodza nooby(explosivo i nikas) i wyzywaja projekty jak tylko mozna, wyjdzcie... grubasku, nie przesadzaj, dobrze prawią wymienieni przez ciebie koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 kolego 2 posty wyżej, autor przyznał się, że artwork nie jest jego. za to za fakt, że grafika przejechana filtrem to jedyny materiał, którym dysponuje, leci pała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 26 Stycznia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opis: 12 grudzień 2012, Nowy Jork, Godz: 16:34... Ludzi powoli ogarnia prawda, "Ogarnia prawda" - cóż za piękny zwrot! Colin Frost, pracownik biblioteki miejskiej, pewnego dnia, w piwnicy pod podloga Nie mylić z piwnicami nad dachem, których jest pełno. znalazł stara dziwna ksiażke. Byla kamienna, gruba i ciezka. Kamienna i gruba książka (tom z biblioteczki Freda Flintstone'a?!) była do tego ciężka? Niemożliwe. Bez autora i z dziwnymi znakami. Okazało się - szukając na forum - że pismo należy do Majów. Którzy, jak wiadomo, na wiele lat przed przybyciem Europejczyków tworzyli już książki w postaci kodeksu (ciekawe, czy zszywkami połączone te kamienne kartki, czy też klejem). Szkoda, że bez autora - ciekawe, czy była przynajmniej nazwa wydawnictwa i bibliografia. I przy okazji poznaliśmy nową metodę badań starożytnych zapisków - dawniej było ślęczenie po bibliotekach, mozolne analizowanie, a dzisiaj... wystarczy "poszukać na forum". Wyczytując te znaki, Colin zauważa dziwne rysunki pokazujące dziwne stwory. I w końcu dochodzi do prawdy... Według Majów, koniec świata ma być spowodowany atakiem tajemniczej rasy, zwanej Goliath. Majowie posługiwali się bowiem angielskim alfabetem oraz biblijnymi imionami. Colin uwierzył w te słowa i jak najprędzej chce powiadomić władze, przyjaciół a przede wszystkim rodzinę o katakliźmie który ich spotka. Po pokazaniu tekstu i translacji staremu kierownikowi biblioteki i historykowi, Brianowi oraz najlepszemu przyjacielowi Colina, John. Oboje uwierzyli. I niestety tylko oni... Żona, z która się rozwiódł przestala utrzymywać z nim kontakt. Nie uwierzyla w ani jedno słowo. Nie uwierzyli w rzekome zapiski dawnych Indian wyczytane przez amatora w festyniarskiej "kamiennej książce" znalezionej akurat przypadkowo w piwnicy biblioteki? No co za cholerni sceptycy. 21 grudnia 2012, Nowy Jork, Godz: 12:00. Słychać dudnienia. Nietoperze i myszy umierają na wskutek wysokich ultradźwięków. Niskie ultradźwięki byłoby to niezłe osiągnięcie naukowe. Colin stoi na zewnątrz. Widzi szarą smugę. ...na rękawie swojej koszuli. Nawet Vizir nie dopierze pyłu z kamiennej książki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 26 Stycznia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Majowie posługiwali się bowiem angielskim alfabetem oraz biblijnymi imionami. Na podstawie majów powstał angielski i biblia, nie wierzę, że pierwsze słyszysz :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Karolo +1 Korodzik +1000 :D Projekt jakich wiele - fabuła nie jest oryginalna, grafika... nie ocenię, bo nie ma co oceniać. Ale nie przejmuj się naszymi opiniami, pokaż nam, że nasze twierdzenie jest błędne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArhiX Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Oj tam oj tam. Akurat może fabuła w ogóle jest lepsza, tylko została tu błędnie sformułowana. Art jest naprawdę fajny, a ludzie pokroju Nikasa i Explosivo są po prostu wymagający, a z tej zapowiedzi mamy póki co tylko skrawek fabuły i koncept arta, zapewne z Menu. Co niezmienia faktu, że mnie sam koncept art napawa nadzieją bo jest piękny. @down to co na sygnaturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Ludzie... Artwork wziąłem z Resistance 3 gdyż: -w pokroju na tej grze się wzorować będę -Goliathy będą je przypominać Czekajcie do kolejnej zapowiedzi. Moze poprawicie ocene :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 grubasku, nie przesadzaj, dobrze prawią wymienieni przez ciebie koledzy skad wiesz, ze jestem gruby?! ; o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 skad wiesz, ze jestem gruby?! ; o Moze po avatarze patrzy xD 150 post :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 3 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Ja się nie będę wypowiadał, bo też jestem noga w GM i robię grę myśląc, że dorobi się sławy jak Skyrim. Ale mimo wszystko czekam na skrinszota, bo gra mimo dziwnej fabuły może nadrabiać wszystko grafiką i grywalnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Dałbyś jakieś screeny lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi