Sheriff99 Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Me! ''''II''''''''''''''''''''''' '''III'''''''''''''''''''''' ''IIII''''''''''''''''''''' ''IIII''''''''''''''''''''' ''IIIIIIIIII''''''''''' ''IIIIIIIIIIIII'''''' ''IIIIIIIIIIIII'''''' ''IIIIIIIIIIIII'''''' ''IIIIIIIIIII''''''''' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 No, jeszcze tylko dyzmek i masz komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 ja, ale jeszcze zadnej gry nie zrobilem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Dla mnie spoko mógłbym skorzystać ale pod takim jednym warunkiem: że nawet te darmowe gry będą przechodziły ten test jakości, bo nie chciał bym tam spamu catch the clownów i innych wytworów Dyzmko podobnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Platforma zwie się Vidi i udostępnia sdk GMowe i cpp, platforma udostępnia ficzery takie jak sprawdzanie legalności gry/aplikacji (klucze seryjne), ilość maszyn na jakich działa aktualnie dany user (w zasadzie blokuje odpalanie gry z tym samym kluczem seryjnym na więcej niż jednej maszynie), online gamedata (per klucz seryjny) dostępne na serwerze systemu (łączenie się z vidi online i pobioeranie/wysyłanie danych gry, takie jak trofea, medale, cokolwiek, co developer zechce), komercjalizacja projektu i sprzedaż/kupno online. Cicho i głucho, bo wystartuję z tym jak z bombą. No co ja mam mówić, bawię się w sony :P Konkurencja? :D Huder: Na pewno nie będzie u mnie gier Seido-podobnych :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 24 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Nie lepiej tego jakoś po trochu nagłaśniać w czasie a nie tak z bomby? Nie znam się na marketingu stąd pytanie takie :P. Bo mi się wydaje że takie ogłoszenia z bomby to bardziej się przyjmuje jak już marka jest wypracowana. Lepiej, ale mało kto o tym wie z tego co można zaobserwować ^^ komercjalizacja gry na vidi jest opcja, wiekszosc i tak bedzie darmowa, bo jak zechce sie sprzedawac na tym gry, to b edzie trzeba przejsc quality assurance i dostac ocene, od ktorej zalezec bedzie, czy gra ma w ogole szanse sie sprzedac. Ty będziesz tej oceny dokonywał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Poza tym ktoś kto nie zrobił żadnej gry nie powinien się wypowiadać na forum dla twórców gier. Co? Ja nie wrzuciłem żadnej a się wypowiadam bo lubię gry i nieco się znam a o to tu chodzi. Co do programu- będzie fajnie tylko design popraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozone15 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Geco padło przez żałosne podejście autora do tematu tak? po prostu uznałem, że nie ma sensu dalej pracować w tej społeczności BTW i wcale nie zaginąłem, dałem sobie po prostu spokój EDIT#1 i widzę że to też padło, normalka pracuję nad czymś innym, chociaż w tym kontekście, takie połączenie STEAM z Origin i Battlelog ale więcej info już nie z tego konta, do widzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 1 Grudnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 origin to steam tylko ze z grami EA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Nie, nie padlo. Przed wakacjami uzeralem sie z komputerem i ze szkola, w wakacje z wiadomych przyczyn dalem sobie spokoj, a od wrzesnia wzialem sie do pracy. Niestety nieco przecenilem swoje mozliwosci, i dlatego to sie tak przedluza. Poza tym dowiedzialem sie ze teoria i praktyka to dwie rozne rzeczy ;) Moge sie natomiast pochwalic ukonczeniem systemu antypirackiego tzn. instalacja, aktywacja i kontrola aktywacji w trybie online jak i offline. Niestety obecnie mam problem z API ktore jak na zlosc nie chce dzialac... Wiele juz zrobilem, i troche jest jeszcze do zrobienia, ale don't worry - evonet jest ciagle w produkcji :) Ogolnie to sie zastanawiam czy by nie poczekac na zarejestrowanie firmy i od razu wjechac z platnosciami, ktore pewnie beda obslugiwane przez moneybookers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outlaw Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 a to przepraszam, no to w takim razie trzymam kciuki, dużo już zrobiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Stworzyłem temat na GMC, prosiłbym o opinie http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=568157 , ponadto opisałem tam narzędzie dla twórców. Traktuję to coraz poważniej, także możliwe że od razu wyjdzie napisane w Delphi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Traktuję to coraz poważniej, także możliwe że od razu wyjdzie napisane w Delphi. Jeśli to rzeczywiście jest tworzone na poważnie to nie zwlekaj z przepisaniem na inny język. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jestem jak najbardziej za! Kończ to czym prędzej. Mam tylko jedno pytanie: - Czy deweloperzy będą musieli odprowadzać podatek, czy będzie on automatycznie odprowadzany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Do płatności to jeszcze daleka droga, nie chcę nic w tej sprawie obiecywać, ale postaram się to ułatwić, tak żeby developer martwił się tylko o jakość gry ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Rok już tworzysz, a droga nadal kręta i bez końca - nie widać księżyca ni słońca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nieco wyżej wyjaśniłem dlaczego tak to się przeciągnęło. Pamiętaj, że to nie jest moja praca, robię to wtedy kiedy mam czas, a jest tutaj więcej roboty niż sobie to wyobrażałem rok temu. Wiele rzeczy które w teorii działają, w praktyce sypią błędami na lewo i prawo. Myślałem, że się wyrobię - myliłem się, i własnie dlatego nie mogę teraz nic obiecywać (zwłaszcza w temacie płatności), poza tym że będzie skończone. Jak wdać zresztą, sam przypominam o temacie, także projekt jest dalej w trakcie tworzenia. Po prostu taki już jestem, za wysoko oceniam swoje możliwości, przez co potem prace się cholernie wydłużają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanXX Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Wydaje się bardzo ciekawa zapowiedź, mi wygląd tego menu odpowiada. Widzę, że kolejny klon działający jak Steam. :) Jestem dobrej myśli. 3\5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outlaw Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 I jak tam idą prace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi