Mentoss Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Yup. Zgubiłem się prawie. Ale nadal nie wiem, co miałeś na myśli mówiąc, że może chodzić o to, o czym myśle, wszyscy myślą i zmienią, a część się wycwani i nie zmieni. Nadal nie ogarniam jak odbieracie nawiązanie do MMO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Nie bierzcie wszystkiego na poważnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Właśnie i ja zgłosiłem swoje cudo :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 tak szybko? przeciez jeszcze miesiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 ano wpadł do główki pomysł + szybkie zrealizowanie . myślę , że tragedii nie będzie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 nie wiem czy tutaj się zgłasza, ale zgłaszam się :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Nie trzeba się zgłaszać, ale fajnie bo wiemy ile osób pracuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Już w 2h. nie zdąrzę. A tak naprawdę to nie mam żadnego pomysłu jeszcze. Ciekawe czy uda mi się kontynuować Uciekaj przed... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Oto kryteria oceniania: *...... *...... *...... *...... *Wykorzystane motywy: "do" 10pkt za każdy. Tak dla jasnosci. Co robi tutaj "do"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 zapewne chodzi o to jak bardzo dany motyw wykorzystasz, np. mało pónktów będzie za to ze istnieje item ogórki kiszone, więcej jak będzie to np jakiś boost występujący w całej grze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Jest juz tyle rzeczy ocenianych ze wykorzystanie motywów powinno być oceniane na prostej zasadzie: motyw wykorzystany lub nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Bo nie uda ci się zdobyć pełnych 10 punktów za to że w grze będzie broń strzelająca laserami, lub na stole będzie leżał ogórek kiszony. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 @Taxi_driver, Threef z Uzjelem już zadecydowali i masz pecha masz się podporządkować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Bo nie uda ci się zdobyć pełnych 10 punktów za to że w grze będzie broń strzelająca laserami, lub na stole będzie leżał ogórek kiszony. akurat my myslelismy odwrotnie: myslelismy o ogórku wyglądającym jak kot i strzelajacym laserem do uciekajacego ninja ktory jak zostanie trafiony to spiewa piosenkę country i w miarę uzyskiwania doświadczenia śpiewa coraz nizszym głosem... problemem było tylko nawiązanie do mmo... hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Do której można wysyłać prace? (Proszę o przesunięcie terminu chociaż do 29.02.2012r.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 przyłączamy sie do prośby... np termin do końca miesiaca bylby ok :) No, a jesli nic sie nie da zrobic to czy konkurs konczy sie w nocy z 28 na 29??? ps: bierzemy udzial w konkursach cRemake i tym tutaj. No i to bedzie nasza dopiero druga ukończona gra, wiec lekko nie jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Czas nadesłania prac najpóźniej 28.02.12 23:59 Termin jest nieprzekładalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Termin oddawania prac minął. Na konkurs wpłynęły jedynie 4 prace, co mogłoby oznaczać, że konkurs jest nieważny. Jednak. 3 z 4 są na wysokim poziomie, więc spokojnie konkurs pozostaje ważny. Jutro wieczorem wszystko ogarnę i wyślę prace sędziom. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Mogę się spytać dlaczego Game Maker jest wymagany? Gdyby nie był to na pewno więcej by wpłynęło prac. Nawet ja bym coś wyskrobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Mało prac bo temat cieniutki;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Mogę się spytać dlaczego Game Maker jest wymagany? Polskie centrum programu Game Maker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 sam temat motywów dobry, ale ich treść skopana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 No nie wiem - ja miałem opracowaną koncepcję, ale nie paliłem się do roboty i - myk! - czas minął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Tymon, bynajmniej na ligę 24 można robić w czym się chce i naprawdę nie musisz robić ze mnie głupka z tego powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 +1 do tramura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 na ligę 24 można robić w czym się chcePoczątki Ligii 24 są zdecydowanie inne niż OxGames Challenge. Początkowo miała to być zewnętrzna forma zabawy, ale później chcieliśmy wykorzystać ją do zachęcenia twórców z poza GMCLANu. Koniec końców nie wyszło i pozostała wewnętrzna, a do regulaminu już nikt nie zaglądał od 5 lat. i naprawdę nie musisz robić ze mnie głupka z tego powodu.Jeszcze raz zacytuję.Polskie centrum programu Game MakerWięc to co najmniej nierozsądne pytać się czemu akceptowane są tylko gry pisane w Game Makerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Początki Ligii 24 są zdecydowanie inne niż OxGames Challenge. Początkowo miała to być zewnętrzna forma zabawy, ale później chcieliśmy wykorzystać ją do zachęcenia twórców z poza GMCLANu. Koniec końców nie wyszło i pozostała wewnętrzna, a do regulaminu już nikt nie zaglądał od 5 lat. Jeszcze raz zacytuję.Więc to co najmniej nierozsądne pytać się czemu akceptowane są tylko gry pisane w Game Makerze. A ja uważam, że nikomu by to nie zaszkodziło, gdyby było to możliwe, a nawet wzrosłaby frekwencja konkursu. Czyli po prostu GM byłby opcjonalny, ale np. byłby "niesprawiedliwie" wyżej punktowany. Niemniej jednak to decyzja Uzjela i mi, nierozsądnemu śmiertelnikowi nie jest dane rzucać takich radykalnych propozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 IMO w C++ itd. można napisać ciut wyższej klasy gry niż w GMie, więc to by była nierówna walka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 IMO w C++ itd. można napisać ciut wyższej klasy gry niż w GMie, więc to by była nierówna walka. Nie chodzi mi nawet o C++, gdzie można napisać bardziej obiecujące gry, jednak kosztem spędzonego czasu. Mówię tu bardziej o wszelakich alternatywach dla Game Makera, chociażby LÖVE http://love2d.org które rośnie na popularności (gry w tym frameworku pisze się w Lua) jak również Construct, który jest klikaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 IMO w C++ itd. można napisać ciut wyższej klasy gry niż w GMie, więc to by była nierówna walka. hahahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi