hopek Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Witam Otóż ostatnio mój kolega który ma maca narzekał że nie może odpalać moich gierek. Czy jest jakiś sposób by game makerowe gry z PC-ta (w .exe) przekonwertować na Maca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 W najnowszym gm były robione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 W gm 8.0 (mam wersję lite, więc wkurza mnie ten wodny znak z 8.1) a jest różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO_mek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 W gm 8.0 (mam wersję lite, więc wkurza mnie ten wodny znak z 8.1) a jest różnica? W GM HTML5 możesz zrobić zamiast exe wersje przeglądarkową która na Macu powinna działać bez problemu. Konwersja z GM8.0 na HTML5 może trwać minutkę albo dużo więcej pracy bo wszystko zależy czego w Twojej grze używasz. Niestety HTML5 musisz kupić (99$) bo nie ma wersji lite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 A ja myślę że nie warto kupować GM HTML5. HTML5 jest prosty i lepiej się trochę pouczyć niż wydawać stówę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Jest GM4Mac, a zaraz wyjdzie studio. Polecam http://pl.wikipedia.org/wiki/Game_Maker#Wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Ciekawą alternatywą znaną z Linuksa (może rozwiązanie nie jest super) jest Wine (chyba pod Mac się nazywa DarWine) i ciekawa nakładka - PlayOnMac. Ogólnie samo Wine styknie do odpalania twoich gier (przynajmniej powinno :D) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi