game_tgf Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ile i jakie są kompilatory pod Delphi? Ja mam Borland Delphi v 7.0 Studio Enterprise. Dobre to? Najlepsze? Jak myślicie jakiego jeżyka bardziej opłaca sie uczyc? Delphi vs C++. Coś czuje ze opinie bedą podzielone. Acha to już chyba bedzie moja ostateczna decyzja. Yupi wkońcu podejme jakąś decyzje, krok w przyszłość przy tworzeniu gier. :P :( :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Delphi to kompilator języka Object Pascal ^^ . Pascal jest dobry na początek, ale lepiej się uczyć C++, bo większe korzyści z tego się ma ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Delphi to pupa, w C++ masz większe możliwości no i jest szybszy B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Delphi to kompilator języka Object Pascal ^^ . Pascal jest dobry na początek, ale lepiej się uczyć C++, bo większe korzyści z tego się ma ;p .Borland Delphi, to środowisko języka Delphi. :) A co do wyboru, to sprawa jest prosta -> C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A po C++ czas na Jave :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 delphi jest poprostu prostsze, to jedyna jego przewaga.. imo c, cpp i c# rlz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Pietrus, to już lepiej od razu jave. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game_tgf Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Nie chce zakładać nowego tematu dzisiaj załatwiłem sobie: Borland c++ Builder 6 personal Borland.Delphi.v7.0.Studio.Enterprise Macromedia Studio MX 2004 Flash Professional MX Macromedia Captivate Do czego mi się to przyda? Borland c++ Builder 6 personal (czy to najlepszy kompilator?) Sorry ze tak duzo pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Borland C++ Builder 6 to kompilator C++ z środowiskiem IDE a i tak Dev-C++ wymiata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Nie chce zakładać nowego tematu dzisiaj załatwiłem sobie: Borland c++ Builder 6 personal Borland.Delphi.v7.0.Studio.Enterprise Macromedia Studio MX 2004 Flash Professional MX Macromedia Captivate Do czego mi się to przyda? Borland c++ Builder 6 personal (czy to najlepszy kompilator?) Sorry ze tak duzo pytam Lol, załatwleś sobie i nie wiesz do czeg Ci to? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ja tam kożystam z VC8 i nie narzekam. Po co Ci flash'e? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Nie chce zakładać nowego tematu dzisiaj załatwiłem sobie: Borland c++ Builder 6 personal Borland.Delphi.v7.0.Studio.Enterprise Macromedia Studio MX 2004 Flash Professional MX Macromedia Captivate Do czego mi się to przyda? Borland c++ Builder 6 personal (czy to najlepszy kompilator?) Sorry ze tak duzo pytam I wszystko pewnie pirackie wersje. :] Zostań przy DEV-C++ plus to co zapodał bodajże pietrus, ten dodatek do tworzenia form. Ej, zapomniałeś o Eclipse! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game_tgf Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Nie no wiem do czego służą ale czy warto się za nie brać...? Ale mam Borland c++ Builder 6 personal? czemu personal, jaka to róźnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 To oznacza, że wersja do własnego użytku. Ale już w innym temacie była mowa byś nie tykał kompilatorów od Borlanda, bo one nie mają przyszłości. firma wycofała się z rynku kompilatorów. Poza tym rządzą VC++ i GCC (np. mingw zastosowany w DEV-C++). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A niby czmeu C++ lepszy od Delphi. Delphi to niby język, taki dzieciak OP, ale skoro ten "język" wytworzył Borland to komplilatory Delphi są tylko Borlanda :) Wg mnie nie da sie ocenić co lepsze. Rób w tym w czym masz podstawy, albo co Ci bardziej pasuje. Język to jezyk... Nie uczysz sie jezyka tylko algorytmizacji. Jeśli chodzi o jezyk to możesz sie uczyc składni, bo metody i wzorce można wykorzystać w "każdym" jezyku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A ja jade na VisualBasic 2005 Express bo jest darmowe i łatwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ja Borland Delphi 7, Win XP Home, Office, SQL Serv i jeszce troche tego też mam za free :P Nie ma to jak MSDNAA =] Nie Ranma ? :P hehhe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Prawda, od tego czasu co napisałem do admina sieci mojego wydziału... nastała cisza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satr Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Ja wolę C++. Delphi jest dla dzieci. www.epokay.net/artur/cpp_najlepszy.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Satr -> gdyby Delphi faktycznie było dla dzieci, nie było by takiego fajnego programu jak Game maker ;) a co do tematu to: C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Lipca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Ja wolę C++. Delphi jest dla dzieci. www.epokay.net/artur/cpp_najlepszy.htm a ty chcesz drugie ostrzeżenie za odświeżanie starych tematów? dopiero co jedno ci dałem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Tak szczerze to nie wiem po co archiwizujecie te tematy sprzed paru lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Lipca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 nikt nic nie archiwizuje, po prostu nikt tego nie kasuje bo to za dużo roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Według mnie C++ lepszy <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satr Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 C++ jest lepszy od Delphi. www.epokay.net/artur/cpp_najlepszy.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 C++ jest lepszy od Delphi. www.epokay.net/artur/cpp_najlepszy.htm Nie rozumiem, czemu w tej tabelce w zestawieniu kompilatorów c++ leży Delphi, skoro to zupełnie inna para kaloszy. To są zupełnie odrębne języki na innych papierach, i nie trudno żeby delphi się wolniej kompilowało bo jest wyższego stopnia niż c++. :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi