Shil Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ciocia wyjeżdża do Kanady niedługo i chciałyśmy Jej nagrać kilka płyt DVD ze starymi filmami, typu "Sami Swoi", "Ranczo" itd. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale teraz to mam sporo wątpliwości... Wolno przewozić płyty DVD przez granicę? Jak zobaczą, że nagrywane DVD to sprawdzą to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Oczywiście takie coś jest nie legalne. Ale może Ci się udać dojechać tam bez sprawdzania twoich bagaży od środka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Oczywiście takie coś jest nie legalne. Ale może Ci się udać dojechać tam bez sprawdzania twoich bagaży od środka ... Ale dlaczego? Można sobie zgrać film z internetu czy nagrać z TV, czy skopiować, dla własnego użytku. Natomiast nie mogę tego kopiować, rozpowszechniać, odtwarzać publicznie, czy wypożyczać. Tzn. że Ciocia nie mogła dla własnego użytku nagrać sobie filmu i zabrać ze sobą w podróż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 I tak nie ruszy na odtwarzaczu w Ameryce. Płyty nagrane w Europie można odtworzyć tylko w Europie, nagrane w Azji tylko w Azji, a nagrane w Ameryce tylko w Ameryce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 I tak nie ruszy na odtwarzaczu w Ameryce. Płyty nagrane w Europie można odtworzyć tylko w Europie, nagrane w Azji tylko w Azji, a nagrane w Ameryce tylko w Ameryce. Co??? Znajomy ściągał z Kanady sprzęt do DJki... to by płyta DVD nie poszła? Mają inne odtwarzacze? To bez sensu...a na komputerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Na kompie by poszło, oni po prostu robią takie kody regionalne. To jest po to, żeby ludzie nie kupywali w Ameryce płyt przed premierą Europejską i do Europy przywozili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Można sobie zgrać film z internetu czy nagrać z TV, czy skopiować, dla własnego użytku. Natomiast nie mogę tego kopiować, rozpowszechniać, odtwarzać publicznie, czy wypożyczać. Tzn. że Ciocia nie mogła dla własnego użytku nagrać sobie filmu i zabrać ze sobą w podróż? Święte słowa! Wg prawa polskiego jesteśmy piratami praktycznie tylko w 3 przypadkach. Gdy: Rozpowszechniamy piracką treść Mamy coś pirackiego na płycie (bo teoretycznie możemy to komuś dać) Gdy mamy zainstalowany klient Torrent Mając coś na dysku jesteśmy bezpieczni, ale jak nagramy na płytę, pendrive, dysk przenośny to jesteśmy piratami :( Tak znów to napisałem! Co do tych kodów regionalnych: To się tyczy tylko płyt DVD, tych prawdziwych, z menu i reklamami. Zwykły Divx pójdzie wszędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Przewieź dysk :D Anyway, to, że możecie piracić w Polsce (mniej więcej), nie oznacza, że można w innych krajach, na zachodzie są władze bardziej restrykcyjne, więc uważaj ;] I nie będzie ich obchodzić, że do użytku prywatnego Fervi PS. Czemu mają karać za Torrent'a? (Klient) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Sorki za DoublePost i odgrzewanie starych kartofli, ale mam tutaj takie coś http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=183164#p183164 Artykuł pochodzi z gazety prawnej, więc myślę, że nie ma przekłamań - Jest tu napisane co możesz, a co nie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 PS. Czemu mają karać za Torrent'a? (Klient) Nie wiem czy jest tak ciągle, ale kilka lat temu było coś takiego. Jako że mega-profesjonalni policyjni informatycy nie byli w stanie (lub było za drogo dla państwa) określić do jakich celów wykorzystywany był ów Klient Torrent, za jego posiadanie z góry uznawano nas za piratów :chris: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Jak u mojego sąsiada byli to ze wszystkim Poza tym wątpię, bez dowodów nie powinni czegoś takiego mówić + W większości Linuksowych dystrybucji jest jakiś Torrent (nawet Opera go ma) :D Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 I tak nie ruszy na odtwarzaczu w Ameryce. Płyty nagrane w Europie można odtworzyć tylko w Europie, nagrane w Azji tylko w Azji, a nagrane w Ameryce tylko w Ameryce. W łeb się puknij :D . Jedyną formą zabezpieczenia jaką znam w tym przypadku są blokady narzucane na urządzenia służące za odtwarzacz DVD (iPhone, PSP, Zwykły DVD Player, tablety, itd). Potrzebne są jednak dwa warunki, aby taka blokada zadziałała: posiadamy oryginalną płytę DVD płyta DVD nie została wyprodukowana dla tego samego kraju, co odtwarzacz Nie wprowadzaj ludzi w błąd ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Października 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Dokładnie. Napędy mają nałożone blokady regionalne na płyty pochodzące z innych stref, ale tylko na te płyty, które mają określoną strefę. Jeżeli wypalamy własnoręcznie płytę, to z reguły takowa nie ma ściśle określonego regionu. Większość dostępnych napędów (o ile nie wszystkie) odczyta je bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Nagrywasz filmy na pendrive chowasz go do portfela i odtwarzasz na dvd z usb :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Do jakiego portfela??? W KASZANKĘ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Problem w tym, że na lotniskach prześwietlają bagaż, więc wykryją taką ewentualność :D Ale znam inną metodą - wsadzasz sobie Pena (od biedy płytę, ale może być nieciekawie) w zadek :D Potem idziesz wąchać farbę z ołowiem. Metale ciężkie pewnie ten skaner wykryje i być może przepuszczą cię Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Jak to się stanie powszechne to wkrótce będą sprawdzać czy aby na pewno ktoś nie ma czegoś w zadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Października 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Jak nie podpiszesz płyt i będzie ich kilka, kontrola nie powinna nawet zauważyć. Ja nie raz nie dwa z/do UK przewoziłem gry w bagażu podręcznym i nawet nie spytali co to (fakt, były to oryginały, ale bez otwierania bagażu nie da się tego stwierdzić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi