exp Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Tytuł: Eugeniusz: Grzybobranie Gatunek: strzelanko-zbieracka Opis: Tytułowy bohater Eugeniusz Męczywór pewnego dnia wybrał się do lasu na grzyby. Nagle okazało się, że teren ten należy do czeskiego gangu nożowników, którego członkowie bez skrupułów pozbywają się intruzów. Eugeniusz chwyta za swoją wiatrówkę i powstrzymuje fale napastników, jednak nie może zapomnieć o zebraniu grzybów (których gatunku każdy może się domyślić). Sterowanie: WSAD - poruszanie się Lewy przycisk myszki - strzał Prawy przycisk myszki - przeładowanie/zebranie grzybka Interfejs: Czerwony pasek - stopień halucynacji (napełniamy go grzybami) Twarz bohatera - odzwierciedla stan jego hp, które również uzupełniamy grzybami Download: https://gmclan.org/up6779_4_EG.html Rozmiar pliku: 4,5 MB Autorzy: Programowanie: Ja, iamthelaw Fabuła: Ja Grafika: autor wstydzi się przyznać Muzyka: Ja Screeny: https://gmclan.org/up6779_6_eg1.html https://gmclan.org/up6779_6_eg2.html Żaden grzyb ani Czech nie ucierpiał podczas tworzenia gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 widze, ze inspiracja Schroomsami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 jak piekarnia robi chleb firmowy to znaczy że inspirowali się JP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 widze, ze inspiracja TABLETKAMI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 +1 za czeskich nożowników w amoku a no i widzę inspirację War Frogiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Grzyby są tak daleko od postaci, że praktycznie nie da ich się zebrać, wcześniej cie nożowniki dojadą. Albo niech grzyby nie znikają tak szybko, albo niech nie będą tak daleko od gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ze screenów wynika... Że to teoretycznie las... Ale po drzewach ani śladu...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Grzyby są tak daleko od postaci, że praktycznie nie da ich się zebrać, wcześniej cie nożowniki dojadą. Albo niech grzyby nie znikają tak szybko, albo niech nie będą tak daleko od gracza. Grzyby zbierasz klikając na nich prawym przyciskiem myszy. Masz napisane w opisie. Ze screenów wynika... Że to teoretycznie las... Ale po drzewach ani śladu...! Bo nożownicy wycięli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Bo nożownicy wycięli Och. Więc nie możesz już tego nazywać lasem ;) Na dodatek jak...? Z korzeniami? Cała gra to jak dla mnie tylko demo :I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Eugeniusz, jak każdy grzybiarz chodzi z wiatrówką przy boku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Eugeniusz, jak każdy grzybiarz chodzi z wiatrówką przy boku! A jak :D A pomysł na gre, nie jest zły można się pośmiać :D, ale zrób coś jeszcze do niej, jak na razie to jest tylko strzelanie i zbieranie grzybów, a może by dodał, jakieś inne bronie itp. Bonusy, mam pomysł: Różne rodzaje grzybów, zwiększający prędkość, atak, złoty grzyb, bardzo trudno go znaleźć, ale daje coś tam wypasistego i co tam jeszcze chcesz, moim zdaniem już będzie lepiej(zawsze to jakieś urozmaicenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 lol, rip-off mojego match-3 o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Toż to warcraft jak nic -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Przykro mi ale nie podobała mi się gra. Zniechęcała mnie szybkość gracza oraz szybkość ginięcia. Wadą było też to że nie ma żadnej fabuły ani questów. Więc gra jest na dwa razy. Dorzuć drzewa, muzyke z szczęki ^^. I zrób żeby grzyby były w kilku miejscach a po podniesieniu znikają, potem po jakimś czasie się "respią" w tym samym miejscu (tylko jeśli nie są w view). Oraz tak samo jaki inni mówili dodaj różnorodności. Żeby udoskonalić grę. W lesie mogą być też pułapki na niedźwiedzie itd. Jak na razie dał bym 2/5 ale się jeszcze powstrzymam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jestem tego zdania co tawariszcz SKiD. Tylko że ja na teraz dałbym 1/5 :( Ale się powstrzymam bo Law Komandir dobry programista ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Przykro mi ale nie podobała mi się gra. Zniechęcała mnie szybkość gracza oraz szybkość ginięcia. Wadą było też to że nie ma żadnej fabuły ani questów. Więc gra jest na dwa razy. Dorzuć drzewa, muzyke z szczęki ^^. I zrób żeby grzyby były w kilku miejscach a po podniesieniu znikają, potem po jakimś czasie się "respią" w tym samym miejscu (tylko jeśli nie są w view). Oraz tak samo jaki inni mówili dodaj różnorodności. Żeby udoskonalić grę. W lesie mogą być też pułapki na niedźwiedzie itd. Jak na razie dał bym 2/5 ale się jeszcze powstrzymam. lol masz fabule, jestes grzybiarzem o iminiu eugeniusz męczywór i zbierasz grzyby. TO jest minigierka a nie rpg ze ci sie questów zachciewa to graj se w gothica. Zreszta po co maja sie grzyby respic w danych miehscach kiedy bedzie latwe do przewidzenia gdzie sie zrespi lol a ze cie zabijaja co chwila to nie przaeladowywuj co strzal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Ja przeładowuję po kilku ale problem jest w tym że ten Eugeniusz jest za wolny. Jeżeli taki stary i zniedołężniały reumatyk to niech następnym razem na grzyby nie idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexu Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 TA GRA RZADZI!! :D Powinienes dodac jescze inne screeny jak zje sie z 20 grzybow :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 @Law, niczego nie wykluczam, możliwe że ta gra mi się nie podoba. Moja własna opinia ale gra do dupy na pewno nie jest. Ja tylko chciałem pomóc ale jeśli nie chcesz poprawić gry i nie chcesz wysłuchiwać komentarzy czemu po prostu nie zamknąłeś tematu. Było by o wiele łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldyn Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 o inspiracja niezrównoważonym krasnalem z nerwicą natręctw. coś mało drzew w tym lesie. grałem 5 razy i nie udało mi się zjeść żadnego grzybka. edit: aaaa! no tak! grzyby można zbierać na kilometry od siebie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W grze chodzi o to, żeby dojść do maksymalnego poziomu, zachichrać i wyłączyć - co przeciętnemu graczowi zajmie 3 minuty. Odbieracie ją zbyt poważnie ;) btw. czekamy, aż ktoś zasugeruje inspiracje Call Of Duty i Tetrisem. edit: aaaa! no tak! grzyby można zbierać na kilometry od siebie!! Zapomniałem dopisać, iż Eugeniusz swe lwie lata życia spędził na służbie wojskowej, gdzie nauczył się telekinezy, telepatii, pirokinezy i otwierania orzechów śrubokrętem. TA GRA RZADZI!! Powinienes dodac jescze inne screeny jak zje sie z 20 grzybow Chodzi właśnie o to, żeby samodzielnie zobaczyć ostatni poziom ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Przez ta "samodzielnosc" ludzie nie wiedza co jest dalej :D i daja oceny 3/5 a tego nie lubisz prawda? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Widze niekryta inspiracje moimi przygodami BoBa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Hrmphm. Ja tam widzę inspirację Baldur's Gate'm ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Te teksty z inspiracjami przestały śmieszyć po poscie japana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Co prawda wymiękam. Nigdy nie dojdę do 20 grzybów. Przykro mi... Ale ocenę zmieniam na 3 z 5. Ponieważ jak widać wciągnęła mnie i to nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Pomysł dobry ale wykonanie kiepskie (grafika) Grę usunąłem po 5 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Grę usunąłem po 5 min. Bo takie jest jej przeznaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Bo takie jest jej przeznaczenie Gra na 5 min. ? Nawet w mini-gierki gra się dłużej ! Gdyby nie ta grafika pograł bym dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi