Cruel_boy Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam! Po pewnym czasie znowu postanowiłem powrócić i tym razem na pewno na dłużej (powróciłem do GM'a)i pierwsze co chce tu zapostować po przerwie to moje wytwory w trackerze FamiTracker. Na youtube mam zuploadowany tylko jeden utwór, a zrobiłem ich o wiele więcej a na pewno te inne wsadzę tutaj na upload. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Czochra mosznę :o Jak długo Ci zajmuje zrobienie takiego jednego kawałka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 A ten utwór robiłem jakieś 2 tygodnie, tylko że z dużymi przerwami, a jakby skumulować razem czas tworzenia to około 9 godzin. Tak btw. w FamiTrackerze robie dopiero 2 i pół miesiąca więc sam sądzę że jak na taki krótki okres czasu bawienia się w trackerze wychodzą takie wyniki no to chyba dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Super nutka, uwielbiam 8-bitówki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Masz konto na 8bc.org? Trochę harmonicznych zgrzytów jak na moje ucho, ale poza tym: sympatyczny kawałek :). Od siebie polecam do nauki: (ftm jest gdzieś na necie, można sporo się nauczyć ;)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Mam ftm tego, i szczerze jest to moja ulubiona piosenka zrobiona w FamiTrackerze No i właśnie to na wzór tego robiłem. Tak... mniej więcej. EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=Ro1lX0aaHdg nudzi mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Adaś tworzy muzykę, tego jeszcze nie widziałem : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 29 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Bump swojego tematu, mam nadzieję, że można. http://www.youtube.com/watch?v=9KL9-nf8EVA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Progress, tak trzymać :). Melodycznie tak przeciętnie, technicznie nieco lepiej (przejścia, wariacje), a więc zmierzasz ku górze ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Ja średnio lubię 8bitówki, ale Twoje tracki mi się podobają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 30 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Jak obiecałem na początku - będę wrzucał .ftm'ki, na upload nie wchodzą więc będę dawać z Dropboxa. Klik. btw. to cover z piosenki do zone Scrap Brain w Sonic 1 na Sega Master System, gdyby ktoś nie wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Jak jakiś plik nie wchodzi to pakuj go w rar'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Nie miałbyś nic przeciwko, gdybym posłał dalej ftm z ronery_booogalooo (plz wyślij :D) na modules.pl? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Nie miałbyś nic przeciwko, gdybym posłał dalej ftm z ronery_booogalooo (plz wyślij :D) na modules.pl? :) Oczywiście, łapaj: http://www.speedyshare.com/files/31007417/..._booogalooo.ftm O, macie nawet całą paczkę FTM: https://gmclan.org/up2883_4_FTM.html WARNING: May contain cirnosis!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Double post, bo nikt nie pisał. http://www.youtube.com/watch?v=wZK88myifa4 Tytuł "Noise". Nie stać mnie na coś bardziej ambitnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 mega fajne, to tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ja będę nieco bardziej krytyczny: jeszcze sporo pracy przed Tobą, ale zasady, widzę, zaczynasz sprawnie łapać ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 a moim zdaniem na muzykę 8 bit to idealnie E; to jest takie wyczupiste, że aż kusi wykorzystać to w grze :) jeśli pozwolisz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=oYdmE9Usc3U Dokończona i przyspieszona wersja noise. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 oj na tym to sie troszke opracowałem. czekam na jakiekolwiek komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 bardzo fajne, podoba mi sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 oj na tym to sie troszke opracowałem. czekam na jakiekolwiek komentarze :) Geniusz. To powinno się znaleźć w Cave Story+! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Jak tam Famicompo? Mogło być gorzej, nie? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 no famicompo poszlo tak jak oczekiwalem, 19 miejsce, a chcialem byc top 20, wiec sie udalo :) i jakim, tez sie zgadzam, Dandillion Ride to najlepszy original. chibi-tech wygrala no bo... to chibi-tech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 http://www.youtube.com/watch?v=tHrmgrIlX-o starsza piosenka, lecz i tak ja dalem na YT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Zastanawiasz się chociaż trochę nad akordami czy walisz randomowo? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 no jak to no, zastanawiam sie... tylko w tym wypadku akordy nie byly moje, w opisie filmu masz wszystko podane a akorde te mi sie w sumie przypodobaly wiec nie widzialem potrzeby zmieniana... przeciez nie sa zle, nie? EDIT: tworca chordow powiedzial ze zrobil je randomowo, bo pierwsza wersja ftm to byl tylko test (jak i zarowno jego druga ftmka w zyciu), ale musisz przyznac, ze nawet jak na takie randomowe, sa calkiem ladne ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Właśnie słychać, że randomowe. Jakaś podstawowa wiedza o teorii muzyki by się przydała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Albo zwykłe wyczucie; melodia zbudowana nad akordami powinna gdzieś "prowadzić" :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 mowie ze akordy nie sa moje......... teorie mam z 4 lat szkoly muzycznej, wiec juz troche wiem, jak sa calkowicie moje kawalki to sie nad nimi zastanawiam (rock me chippy moze?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi