Bedziom Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 @Ser - proszę, odwal się ode mnie z łaski swojej. z góry dzięki. @BytX - właśnie taką mamy nadzieję ;) btw. to ktoś w końcu docenił potencjał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jins Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 zrób aby wyszukiwarka podpinała się pod google (coś w ten deseń) aby można było znaleźć więcej przykładów. Całkiem niezły pomysł, ale coś wydaje mi się że niestety wtedy byłby za duży bałagan. Przecież Google to jedna wielka rupieciarnia, w której jeżeli chcemy coś naprawdę porządnego znaleźć to musimy się nieźle naszukać. Bedziom, jeżeli ty będziesz dodawał przykłady, to potencjał programu drastycznie spada. A jeżeli będziesz wstawiał cudze prace, to oczywiście potrzebujesz zgody innych. Ciekawe ilu autorów ci jej udzieli. W tym jest troszkę racji. Więc najlepiej byłoby zorganizować jakąś porządną ekipę, która od czasu do czasu tworzyłaby przykłady specjalnie dla programu. Bo innego wyjścia to ja nie za bardzo widzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Więc najlepiej byłoby zorganizować jakąś porządną ekipę, która od czasu do czasu tworzyłaby przykłady specjalnie dla programu. HEHEHE Dobre bedziom i tworzenie przykładów :lol2:...bez obrazy ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRAKO Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 A jeżeli będziesz wstawiał cudze prace, to oczywiście potrzebujesz zgody innych. Ciekawe ilu autorów ci jej udzieli. Jak umie się zagadać z autorem to pozwoli Patrząc obiektywnie, to jedyne co zrobiliście, to wstawiliście kilka kontrolek Windowsowych i wypełniliście nic nie wartą treścią. To wszystko. Nie wiem, czy to szczyt waszych możliwości. Obiektywnie to mało ci widać, więc nie oceniaj na ślepo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Nie prościej zrobić stronę z formularzem i adminów do akceprowania, a na stronie głównej była by ładna wyszukiwarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 HEHEHE Dobre bedziom i tworzenie przykładów :lol2: ...bez obrazy ;). ach ta ludzka szczerość : D Jak umie się zagadać z autorem to pozwoli Obiektywnie to mało ci widać, więc nie oceniaj na ślepo.no właśnie. +1 @up - o! dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRAKO Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 w sumie tak ale chciałem skonfigurować program z stronką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Wybacz Bedziom, mam prawo do krytyki, której autor, jak sam podkreślił, tak bardzo oczekiwał. ach ta ludzka szczerość : D Widzę, że wreszcie dotarło. Czyli temat powstał tylko po to, by sobie nabić posty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Tylko po co ściągać specjalnie program, skoro możesz z każdego miejsca wejść na stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jins Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 HEHEHE Dobre bedziom i tworzenie przykładów :lol2: ...bez obrazy ;) . Ja jestem tu nowy, więc nie wiem co kto potrafi. Wiem jedynie tyle że od czasu do czasu Bedziom mi pomógł, więc jednak jakieś pojęcie musi mieć. A przecież nie chodzi o to żeby te przykłady były jakieś super extra z kosmosu, ale po prostu praktyczne. Jak umie się zagadać z autorem to pozwoli No może i pozwoli, ale z pewnością nie każdy, a chodzi o to żeby to była spora bazka :) Dobrze byłoby jeszcze dodać w tym programie na jakiej licencji jest ten przykład - tzn. czy można używać komercyjnie, czy można używać darmowo, czy trzeba dodać do credits i tym podobne. Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Pomysł wkońcu sensowny :thumbsup: Moglibyście zrobić wyszukiwarke pod GMC PL i ENG, popatrzcie ile przykladów robią na ENG, jest ich sporo, nieraz są bardzo przydatne.Niewiem czy trzeba o zgode yoyogames, zapewne tak, jednak warto zapytać prawda? Google jest marnym pomysłem, nie ma dużo stron z przykładami, więc w sumie to bezsens, zajmowało by to więcej czasu, i i tak wyszukałoby oba GMC no i może jeszcze stronke jakiegoś teamu, co dali kilka przykładów na swoją strone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Racja Jins. Licencję trzeba dodać. @Sernat - ottenere la scopata fuori. @Edie - ale np. tutaj nie ma wyszukiwarki w przykładach. Trzeba szukać samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ale jak autor nie zamieści info że niewolono umieszczać jego przykładu nigdzie indziej, to wystarczy tylko kredki podać i stronę ewentualnie. EDIT: Bedziom trochę grzeczniej, nie musisz się chwalić że umiesz korzystać z google translator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRAKO Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 co do ediepl to program będzie w wersji stronki i programu w tym że program będzie zapisywał dane żeby następnym razem np obrazek danego programu szybciej się wczytał(dobre przy wolnych łączach) lub można będzie pobrać guzikiem wszystkie obrazki które aktualnie są w bazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ale jak autor nie zamieści info że niewolono umieszczać jego przykładu nigdzie indziej, to wystarczy tylko kredki podać i stronę ewentualnie. Nie, bo używasz przykładu w innym celu, niż autor chciał ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 ojtam ojtam. zawsze można spróbować do niego napisać. @Edie - nie mam zamiaru pisać grzeczniej, bo ja tu naprawdę dostaję tzw. białej gorączki jak patrzę na Sernata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Sernat ale jak nigdzie nie piszę że wszystkie prawa zastrzeżone, czy kopiowanie przykładu zabronione to można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Program jak dla mnie bezużyteczny skoro istnieją portale, które się tym już zajmują np ten: 64Digits Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 @Edie - nie mam zamiaru pisać grzeczniej, bo ja tu naprawdę dostaję tzw. szewskiej pasji jak patrzę na Sernata. Pomijając fakt, że nigdy nie miałem okazji ciebie zobaczyć, a już tym bardziej ty mnie, właśnie potwierdziłeś fakt, że nie jesteś trollem, a idiotą. Wracając do zacnego projektu: Sernat ale jak nigdzie nie piszę że wszystkie prawa zastrzeżone, czy kopiowanie przykładu zabronione to można. Mimo wszystko co najmniej nie wypada nie zapytać autora o zgodę ;) . Program jak dla mnie bezużyteczny skoro istnieją portale, które się tym już zajmują np ten: 64Digits Poczekamy aż twórcy się skapną. "Postów: 1,718" Mam nadzieję, że chociaż to będzie dla nich jako-takim argumentem, dlaczego mieliby tobie zaufać :) . W końcu ciągle się na moją datę rejestracji Bedziom i wyroby bedziomo-podobne powołują ;) . Bedziom, dzięki za raport ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Program nic takiego. Dosyć łatwe do zrobienia, a na GMClan w kategorii "Przykłady" jest to ładnie i czytelnie poukładane. Tak samo na Game Maker Community / Examples Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Tu mi się nie podoba Twoje bagatelizowanie pt. "tylko tydzień pracy". Ale dla początkującego w C# to jest dość ambitny projekt. btw. ile widzisz tu projektów w czymś innym niż GM? Mało. Panie Wielki Programisto, zmień stosunek do początkujących, to może ocena na profilu podniesie Ci się do 2, może nawet 3 gwiazdek. to forum od game makera nie od c# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 to forum od game makera nie od c# Wiesz, to nie jest forum tylko od Game Makera.... To forum obejmuje więcej niż jeden język (GML). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Tu mi się nie podoba Twoje bagatelizowanie pt. "tylko tydzień pracy". Ale dla początkującego w C# to jest dość ambitny projekt. btw. ile widzisz tu projektów w czymś innym niż GM? Mało. Panie Wielki Programisto, zmień stosunek do początkujących, to może ocena na profilu podniesie Ci się do 2, może nawet 3 gwiazdek. Hehe, ładnie zedytował, nawet tego nie zauważyłem. Drogi Bedziomie, ocena mojego profilu jest jak deklaracja o prawach człowieka wydana przez Unię Europejską - człowieka, który nie postradał jeszcze zmysłów, gówno obchodzi ;) . Nie obchodzi mnie też w jakim języku to jest pisane. No chyba, że ASMo - podobny - wtedy wasze starania docenię. Czy ambitnym jest wstawienie kilku kontrolek, nie zmieniając praktycznie wyglądu GUI? Niech ocenią inni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ogólnie to założyliście temat i sami sobie w nim rozmawiacie, fajnie to wygląda : D Powiedzcie jeszcze w czym to ma być lepsze od gmc, bo jak dla mnie to jest mniej wygodne, trzeba to ściągnąć, będzie tam mniej przykładów, będą one gorzej opisane niż na forum i nie będzie pod nimi raczej żadnej sensownej dyskusji. I jest brzydkie. Listbox jako lista przykładów? No proszę : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Nie patrzcie na screeny -,- Wstawiłem, bo muszą być. Grafika jest TESTOWA. Nie będzie takiej ni w demku ni w fullu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 A jest coś poza tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Nie wiem. DRAKA się pytajcie, nie mnie. On to kodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Więc zdążyłeś nabić tyle postów, by wreszcie odpowiedzieć "Nie wiem". Zacnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Wiesz, to nie jest forum tylko od Game Makera.... To forum obejmuje więcej niż jeden język (GML). nie napisałem ze tylko od gm'a, napisalem glowny motyw tego forum, zreszta zobacz ile osob sie tu wypowiada w tematach innych niz gm (nie liczac offtopu takiego jak vallhala) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi