szpaq99 Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Jakie polecacie gry przygodowe typu droga do eldorado, czy chłopaki nie płaczą, bo szukam i nic nie mogę znaleźć. Chodzi mi o to żeby gra była 2d i najlepiej z dubbingiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Runaway: Sen Żółwia i So Blondie. Ew. Sam & Max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Różowa Pantera - Hokus Pokus :D Byłem w tym |-|4X0R3|\/| jak miałem 5-6 lat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 "Książę i tchórz", "Teenagent" oraz "Discworld" I i II ale nie wiem czy jest na PC bo grałem na pso. A jeszcze grałem w "Broken sword" ale nie udało mi się przejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Crash Bandicoot :D (Zasadniczo każda część) Do tego potrzebujesz jakiegoś emulatora np. PCSX, no i BIOS do niego (bo ten ichni nie jest zbyt dobry [chociaż Crash'a obsłuży] Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Blues Brothers :) Stara gierka... Bardzo stara. PS. przez włączenie tej gry komputer zaczyna buczeć i warczeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Crash Bandicoot :D (Zasadniczo każda część) Do tego potrzebujesz jakiegoś emulatora np. PCSX, no i BIOS do niego (bo ten ichni nie jest zbyt dobry [chociaż Crash'a obsłuży] Fervi Proszę cię wyjdź. Crashol nie jest przygodówką. A 4 i 5 część to zupełnie inne typy gier niż 1, 2, 3. 1,2,3 to platformer 4 - ścigałka 5 - potyczki na arenach dla funu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikitiki. Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 2d: Monkey Island Beneath A Steel Sky Seria Larry Ace Ventura Gemini Rue 3d: Broken Sword Black Mirror Syberia 1 & 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 5 Lipca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Wacki: Kosmiczna Rozgrywka, chociaż tam jest bardzo mało gadania. Day of the Tentacle. Blues Brothers :) Stara gierka... Bardzo stara. PS. przez włączenie tej gry komputer zaczyna buczeć i warczeć. Kpisz czy o drogę pytasz? Toż to platformówka pełną gębą. To jest temat o przygodówkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Ogólnie, to praktycznie każdy tytuł obsługiwany przez emulator ScummVM jest wart uwagi, jednak, żaden z nich nie ma polskiego dubbingu (z paroma wyjątkami, chociaż nie jestem w stanie powiedzieć czy akurat ScummVM obsłuży polską wersję językową). Oto lista: http://www.scummvm.org/compatibility/1.3.0/ A dobre przygodówki z polskim dubbingiem, to w sumie powtórzę w większości poprzedników: Larry 7, Hokus Pokus Różowa Pantera, Na kłopoty Pantera, Jack Orlando, Teenagent (na prawdę, lepiej grać bez tego dubbingu :-) ), Książe i Tchórz, Hopkins FBI, Wacki Kosmiczna Rozgrywka. Lista na pewno jest dłuższa, ale na ten moment nie przychodzą mi inne tytuły do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Ja polecam z całego serca serię Syberia. Ciekawe zagadki, piękne rysunki, zajefajna fabuła i... Nawet jak na platformówkę wartka akcja. :) No i Nostradamus też jest fajną grą PS. YXE Fajną czy Fajnę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Crash Bandicoot Gdzie ci Crash przygodówką? o0 Chyba że mówisz o tych wybrykach natury w rodzaju "Crash Of The Titans". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi