Markar Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Siemka. Szukam od jakiegoś czasu jakiejś dobrej gry strategicznej ala Bitter Glory. Znacie może jakieś? 1 wymaganie: musi być bardzo rozbudowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Medieval 2: Total War ? Supreme Commander ? Combat Mission (którykolwiek)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Spellforce? Połączenie Strategii i RPG'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Bitter Glory: październik 2011 ( światowa data premiery ) Może World in Conflict albo Company of Heroes? Tudzież Codename Panzers lub Close Combat (szczególnie ta ostatnia jest niezwykle skomplikowana, z tego co słyszałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 @Muczek Serio, cholernie skomplikowane, ale po kilku prostszych misjach można dojść co do czego służy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Europa Universalis 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Oczywiście Hearts of Iron od Paradox Int., ale to jest zdecydowany hardcore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Nie wystarczy Ci, że twoje życie jest wystarczająco cholernie trudną strategią z RPG'iem, przygodówką, logiczną, RTS'em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Moje życie nie oferuje mi bycia doskonałym strategiem wojennym i dysponowaniem armią myślących robotów, a nawet gdyby, śmierć milionów ludzi w realu nie jest zbyt piękna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Europa Universalis 3. +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 A może coś z Earth? Hmh. Twierdza też jest fajna.. No... Może niezbyt rozbudowana pod względem jednostek ale.. Klasyk :) Chociaż.. Ja tu pisałem o pierwszej części, drugą masz w 3D i więcej jednostek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Dobry polski Earth 2150 "Escape from the Blue Planet", "Lost Souls" i "The Moon Project" zapewnią ci wystarczająco wrażeń. Tylko nie ruszaj "Earth 2160" bo zrazisz się do całej serii, która uważana jest za jedną z najtrudniejszych RTS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Nie jestem pewien, czy to jest coś w stylu Bitter Glory, ale jeśli chodzi o RTSy, to z miejsca polecam Original War. Nie wiem czemu ta gra jest tak mało popularna (multi jest jak wieś, gdzie co druga napotkana osoba to twój znajomy), ale jest nie tylko świetna, ale też wyjątkowa. Chyba jej sztandarową cechą jest to, że nie ma tu "fabryki ludzi" - każdy żołnierz ma imię, wygląd, charakter i umiejętności. A jeśli ktoś zginie - więcej go nie zobaczymy. Warto jeszcze wspomnieć o niespotykanej wręcz nieliniowości - przechodziłem obydwie kampanie wiele razy i chyba żadna nie wyglądała dwa razy tak samo. Wyczytałem, że w Bitter Glory jest możliwość projektowania własnych pojazdów. Tam też to znajdziesz, choć nie wiem, czy w podobnym stylu. A, no i polecam polski dubbing - lepszego w grach nie znalazłem (rosyjski akcent :rolleyes: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi