LolikZabijaka Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Mam mały problemik. Chcę zrobić dialogi w swojej gierce, ale kurcze program nie obsługuje polskich znaków. Jest może jakiś pack czy coś, żeby takowe obsługiwało ? Próbowałem najpopularniejszych czcionek takich jak Arial, Tahoma, Times new roman. Wszystkie pokazują zamiast polskich znaków jakieś dziwne symbole. Co z tym zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 napisz w notatniku ze znakami PL i wklej to. Chyba działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zaznacz przy wyborze czcionki "all" to będzie wszystkie znaki obsługiwało (w tym polskie). EDIT: albo przy Character Range wpisz w 1. okienko 0, a w drugie 255, niżej masz all jakby co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=22223 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 To raczej niepotrzebne, po dodaniu do Fonts np. Ariala i wybraniu zakresu znaków All mamy polskie litery normalnie, bez udziwnień, jednakże pomysł interesujący. Cytat Makary'ego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 W najnowszym update 8.1 polskie czcionki nie zadziałają w żaden sposób. Sprawa zgłoszona, następny update po weekendzie powinien to nieco poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 No chyba, że tak. BTW. Te apdejty tylko dodają nowe bugi... PS. przymiotniki się pisze małą literą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Masz rację, dodają same bugi a ficzerów nie widać, teraz to nawet pliki ini nie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Może wersja 9.0 bendzie 'naprawiona' (jeśli ją zrobią) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 O ciekawe teraz właśnie zauważyłem że wszystkim moim grom zrobionym w 8.1.106 spadają fpsy. Najlepsze chyba jest to ze pusty room bez żadnego obiektu z room_speed ustawionym na 60 pokazuje w debugerze fpsy wachające się 53-60 WTF? Chyba coś jeszcze z runerem zwalili. EDIT: lol bez kitu aż musiałem tego buga sprawdzić: When I set font to JOHAB_CHARSET, I can see my email for which I registered GM instead of any font preview. Faktycznie w podglądzie wyświetla się mój email xD EDIT2: ok zgłosiłem im buga z runnerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 W 8.1.106 ogólnie litery powyżej znaku 127 sie nie wyswietlają. Próbowałem na różne sposoby, nawet w pętli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi