Leszczyk_hehe Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam. Chcę się zapytać jak zrobić potwory podobne jak te w mario. Jeśli nikt nie grał w mario(w co bardzo wątpie :)) jest to gra platformowa (od boku) i nieumiem za nic zrobić potworów. z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ze strony kodowej czy graficznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 STEP: GML speed=2 if collision_point(x,y,sciana,1,1){ if direction=0 {direction=180}else{ if direction=180 {direction=0}}} image_angle=direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 hm, dlaczego w create direction to 90? speed też w create powinien być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 A co to zmieni? To to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 optymalizejszyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Nie, nie musi, a direction w create jest po to by szedł w lewą stronę po utworzeniu. E:Faktycznie direction nie musi być w create. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 A w lewo przypadkiem nie jest 180, w prawo natomiast 0 lub 360? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Faktycznie zapomniałem zmienić :frusty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 @ediepl tam jest "powinno", a nie "musi" ok nie wiem czy o to chodziło ale mosz: https://gmclan.org/up7221_12_cos.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Po co dawałeś przykład którego kod jest kilka postów wyżej? Lubisz zapychać serwer :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczyk_hehe Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 game maker 7 <_< oraz nie pro edition tylko lite :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 to ściągnij GMa 8.1 lite opłaca się o wiele bardziej bo dużo funkcji odblokowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 No, pół pro w lite :) I wszystkie opcje potrzebne do tego przykładu są tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczyk_hehe Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 ok ale dacie jakiś przykład na 8.1 :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 a ten mój nie obsłuży? Jeśli nie, to skopiuj cały kod xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczyk_hehe Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 ok działa dzięki ale ja taki zielony jestem mógłbyś mi np wytłumaczyć jak go bić itp? wiesz siedzę 1 dzień przed tym ^^(game makerem :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Poczytaj faq, kombinuj a kiedyś zrozumiesz :D\ Ale pisz PW to postaram się wytłumaczyć, pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi