Draconis Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Nie mogliście poczekać jeszcze jeden dzień? Jutro mam egzamin, nie wiem czy teraz będę w stanie się uczyć przed zbadaniem tego. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Wydana zostanie 20 dopiero ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draconis Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Kluczowe jest chyba słowo publicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 true that, no cóż, jak to mowią - u're fucked ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Miłej zabawy. Ja muszę odpocząć :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Gra wydana! Jest darmowe demko oczywiście. http://moacube.com/games/cinders/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 (nie zrzędzę wcale i w ogóle, nie bijcie mnie i nie wyzywajcie) dlaczego tak drogo? za 75zl kupie sobie wiedzmina.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 To se kup. Wolny rynek - nikt nikgo do niczego nie zmusza :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Przydał by się kursor. :) A poza tym to przepięknie! Kudos! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zrezygnowałem z kursora, bo w sumie to głównie problemy. Ludzie grają na starym sprzęcie i nagle się okazuje, że im kursor spowalnia :). Przerabiałem to już w Codeminion i tu sobie odpuściliśmy, bo i tak się głównie czyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 20 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 (nie zrzędzę wcale i w ogóle, nie bijcie mnie i nie wyzywajcie) dlaczego tak drogo? za 75zl kupie sobie wiedzmina.. Pomijając, że wolę zagrać w to niż w Wiedźmina to przypomne tylko, że te twoje "75zl" to nie więcej jak 23 dolary, jakbyś żył w Ameryce to by było dla ciebie jak 23 złote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Po wrażeniach z demka które oceniałem tylko pod kątem technicznym to jest MEGA! Jedyne co mi nie pasowało to menu. Gra jest piękna a menu jak dla mnie odstaje graficznie od reszty,choć nie jest najgorsze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 gra jest przerazliwie wooolna. Jedna linijka tekstuuuu iiii czzzeeeekaamy.. czeeekaamy. Pomysl odswierzenia gier tekstowych -fajny (sam nosze sie z "podobnym" zamiarem). Powiem szczerze: Darmowego "Cinders" nie przeszlem bo mnie znudził i usnąlem.... wiec raczej $$ nie zaplace. ps: oczywiscie trzymam kciuki za pozostale produkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 To włącz sobie szybki tekst w opcjach :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Czerwca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 A ja po zagraniu zbieram szczękę z podłogi. Dlatego, że widzę ten pietyzm od strony kodu, każdą drobną animację, każde przesunięcie się o 1 pixel... w to zostało włożone naprawdę wiele czasu i wysiłku i wszystko jest tu przemyślane od pierwszej do ostatniej linijki. Owszem, zarzut z ceną w polskich warunkach jest słuszny - ale to już kwestia warunków i tak jak TeeGee powiedział, nikt was do zakupu nie zmusza. A jak gra wam się wystarczająco spodoba - no to właśnie na tym to polega, że zapłacicie :) Btw. czy planujesz release na iPada? Aż się prosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Dzięki :). Swoją drogą, jeśli ktoś naprawdę chce kupić a nie tylko pomarudzić, a cena jest dla niego za wysoka, to podobnie jak w przypadku Magi - wyślijcie mi maila albo PM i się dogadamy. Wiadomo, że Polska to nie USA. Nie wiem jak z iPadem. To fakt, że aż się prosi, ale system scenek mocno korzysta z execute_string i variable_set/get, więc trochę dupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Czerwca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Da się przerobić. Ja też muszę variable_get/set przerabiać i na ds_mapy to przerzucam. Z execute_string nieco gorzej, ale np. execute_script też da się odpowiednio przerobić. Trochę się trzeba napisać, ale gra jest już gotowa, wiec gdzieś tam na boku w wolnych chwilach bym to przemyślał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Z tym kodem to nie przesadzajmy... po prostu przemyslany i przedyskutowany scenariusz + morze swietnej grafiki. PONAD 20 lat temu sierra wprowadzila mozliwosc budowania swoich zdan wpisywanych z klawiatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ty w tym temacie akurat powinieneś siedzieć cicho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Nie, żebym się chwalił (hahaha), ale śmiem twierdzić, że grafikę i tekst trzeba jeszcze wstawić i do tego zaprojektować ładny system, który będzie wszystko fajnie wyświetlał i generycznie przetwarzał na scenki. No i animacje same się nie zrobią. Cinders to de facto cały framework pod visual novele, z własnym edytorem i skryptem. Sporo roboty w to poszło i akurat od strony kodowej jestem bardzo zadowolony. Gnysek, wiem, że da się przerobić, ale to nie będzie pikuś niestety. Tekst tej gry ma 135 scenek i ponad 150k słów. Przerabianie wszystkiego na nowy, mniej wygodny system trochę zajmie. Choć oczywiście tego nie wykluczam. Tak jak piszesz - jak będzie na to pomysł, to można powoli dłubać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Czerwca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Otóż to, jak ktoś za szybko klikał w demie, to nie zauważył, że teksty się wyświetlają w mniejszych ramkach pod postaciami, nie tylko w szerokiej, że tekst się w odpowiednich momentach zatrzymuje (przy przecinkach, kropkach, ale nie tylko), że czasem przewija się szybciej, czasem wolniej. Niech ktoś spróbuje coś takiego napisać - to zobaczy, że to nie jest dzień, ani dwa, ani nawet tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ty w tym temacie akurat powinieneś siedzieć cicho. Mialem sie w tym temacie juz nie odzywac, irracionalnie lubie moacube (nie znajac zupelnie). Wierze ze tam sa jakies prady pomiedzy tworcami, i to mi sie podoba. Wrazenia z gry opisalem i basta! Tylko co ty tymon chcesz odemnie?????? Jest cos co okresla ze ja powinienem siedziec cicho, a nie ty?!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Odnośnie kodu. Nie gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 oooooooooo cholera alez sie polish z tej gry wylewa pieknie jest brakuje mi tylko voice overow zebym kupil :< ew. steama co by w kolekcje jakas umiescic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Dzięki. Wymięklibyśmy przy voiceoverach do takiej gry. Nawet nie chcę wiedzieć ile by to kosztowało i jakbyśmy potem wprowadzali zmiany w tekście :D. Ze Steamem się zobaczy. Są szanse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 A niech mnie. Scenka pod koniec demka mnie kupiła! Już zasysam fulla. Na ile mniej więcej gry mogę liczyć w pełniaku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Dzięki :). Właśnie dostałem potwierdzenie i się miło zaskoczyłem widząc nazwisko. Czyli rozmowa z Sophią na koniec dała radę? Bo się zastanawiałem czy to na pewno dobry moment na ucięcie dema. Gierka trwa jakieś 5-7h, zależnie od szybkości czytania i obranej ścieżki. Jakieś 15-20h, żeby zobaczyć wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Dobry, bo człowiek sie nastawiał na jakieś rozwinięcie akcji po tej rozmowie, no i ta wiedźma potem ze swoją dość przekonującą gadką nieźle wypadła :D Póki co raz jeszcze mogę powiedzieć, że widać w tym kawał rzemieślniczej roboty, która skutkuje serio świetnym produktem. Takie pierdoły jak pitchowanie sfxa pojawiania się tekstu, czy to bajeranckie "przedstawianie" postaci to super asset. Więcej napisze po pierwszym playthrough bo już właśnie miałem moment, w którym zobaczyłem że raz sie nie obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Dzięki ogromne! Naprawdę zawsze jak grę kupi Polak, to się liczy 2x bardziej. A po takich komentarzach to już w ogóle :). I owszem - to nie jest gra "na raz". Na tym cała zabawa polega :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 A zauważyliście, że postacie ruszają ustami i oczami ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi