TeeGee Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Przedstawiam Wam najnowszy projekt naszego zespołu - Cinders. Co prawda info o nim już od dość dawna leży na naszej stronce, ale jakoś nie miałem czasu, żeby wrzucić na GMclan. Dla tych co nie wiedzą - niedawno wraz z częścią zespołu zakończyliśmy współpracę w Codeminion i wystartowaliśmy z własnym studiem - MoaCube. Cinders to zasadniczo visual novel - czyli przekopujesz się przez tekst z ładnymi ilustracjami i podejmujesz wybory, które potem prowadzą do jednego z wielu zakończeń. Sama gra jest zmodernizowaną wersją baśni o Kopciuszku - taką, w której Kopciuszek, zamiast latać na bal, może zdecydować się otruć macochę, odzyskać swoją rezydencję i zwiać z przystojnym kapitanem straży :). Duży nacisk kładziemy na klimat i grafikę w stylu złotego wieku ilustracji, rysowaną przez znaną Wam z Phantasmatu Gracjanę Zielińską. Oczywiście wszystko będzie ładnie animowane i naładowane efektami :). Muzykę tradycyjnie komponuje Rob Westwood - jeden kawałek wrzuciłem nawet na . Gra ma wyjść w lecie i będzie dostępna na Windows i OSX, tak więc jest to mój pierwszy multiplatformowy projekt na GM. Wiem, że visual novel to gatunek zupełnie niszowy i nie dla każdego, ale pomyślałem, że i tak możecie być ciekawi projektu jako takiego :). Screeny: Linki: Strona Cinders Nasz Facebook Tapety z gry Główny temat muzyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Grafika bardzo ładna, zresztą wszystkie prace Gracjany Zielińskiej są ładne :) Od czasu do czasu wchodzę na MoaCube i na Codeminion w poszukiwaniu inspiracji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Tylko wersja angielska ma się rozumieć? Będzie jakieś demko/beta przed pełną wersją? Ile będzie kosztować w przybliżeniu? Gdzie zamierzacie to sprzedawać oprócz własnej strony o ile w ogóle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Dużo pytań :). Tak, póki co planujemy tylko wersję angielską. To strasznie dużo tekstu. W przyszłym miesiącu chcemy wypuścić mini demko/preview, ale nie wiem jeszcze czy będzie publiczne. Odezwij się na GG jakby co :). Gierka będzie kosztować w okolicy 20 baksów. Możliwe, że damy oddzielną cenę dla Polaków. Zmieniam właśnie dostawcę usługi e-commerce i jeszcze z nimi o tym nie gadałem. Sprzedaż głównie na własnej stronie, ale też poprzez strony innych twórców visual noveli na zasadzie afiliacji (już mamy to z nimi dogadane). Po artykule na GameZebo zgłosiły się też do nas portale z grami casual (BigFish i podobne), ale nie wiem jeszcze, czy będziemy się tam pakować. Gra raczej nie jest pod ich grupę docelową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Trochę nowych screenów: Jezioro w dzień... ...i w nocy. Widok na pałac księcia. Lokacje oczywiście w pełni animowane, z reflekasmi na jeziorze, partiklami i wszystkim ;). Podobnie jak w Phantasmacie w sumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Prace widzę sie posuwają błyskawicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Nie mamy wyboru, że tak powiem :D. Ale też prawda jest taka, że jak się coś robi na pełny etat, to szybko idzie. Jakiś czas temu zdałem sobie sprawę, że w takim trybie, mając wszystkie arty do ArcMagi, byłbym w stanie je skończyć w kilka miechów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 :o Piękne! Zamek księcia to coś wspaniałego. Powodzenia w projekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zamek mi osobiście się niezbyt podoba ale jezioro koksi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 jezioro w dzien - mistrzostwo swiata, jezioro w nocy - za bardzo przypomina jezioro w dzien, tzn te smugi swiatla juz nie pasuja, w koncu noc az tak nie przebija blaskiem, zamiast nich fajna byla by unoszaca sie nad woda mgla :) Ale w sumie to marudze, basniowy klimat - moze byc blyszczaca noc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 UP@ Nawet refleksy świetlne są na wodzie w nocy podobne do tej w dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 nie chodzi mi o te na wodze tylko na te smugi swiatla ktore leca z nieba. Ale jak mowie w takim basniowym klimacie moze byc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Refleksy i światło księżyca są specjalnie, bo ma być bajkowo i magicznie, a nie realistycznie. Ale mgła nad wodą w nocy to świetny pomysł - dorzucę :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Mi nie chodzi o to że SĄ bo to dobrze. Chodzi mi o to że i za dnia i w nocy refleksy są idealnie w tym samym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Bo słońce i księżyc były w tym samym miejscu podczas robienia fotki -_- Grafika pierwsza klasa.. możesz pokazać w większej rozdziałce? pliss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Proszę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Mnie tylko ciekawi jakie Gracjana dostaje honorarium za jej pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Dzielimy się fifty-fifty kosztami i przychodami i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Pytanie czy to dużo, czy mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Głupie pytanie - to zależy od tego, czy gra się sprzeda czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Może dlatego, że to było pytanie retoryczne. Ile zarobicie można tylko przypuszczać na podstawie sprzedaży podobnych gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Tak, zresztą w tej kwestii już zrobiliśmy solidne rozeznanie. Jesteśmy w kontakcie z innymi niezależnymi twórcami visual noveli. Wyłożyli nam jak to wygląda i na co możemy liczyć. Zgodzili się też na sprzedaż Cinders na zasadach afiliacji. Phantasmat to na pewno nie będzie, ale też tego nie oczekujemy. Ogólnie jesteśmy dobrej myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Jezioro w dzień to jak dla mnie o wiele za piękne do gry :). Już widzę ten obraz na aukcji u jakiegoś mafioza z ceną wywoławczą 100k $. Grafik robi takie obrazki tylko do gier ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 @TeeGee Ja bym się bał wstawiać taki obrazek w takiej rozdziałce bez znaku wodnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 @teegee: nie obrazisz sie (czy cos) jesli graficzke nr.2(staw w nocy) wstawie sobie na tapetke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Jasne, że nie :). W ogóle może poproszę Gracjanę, żeby w wolnej chwili przygotowała jakieś tapety z gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Maja 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 No, jeszcze logo w rogu i jest już promocja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Dokładnie :). Może nawet sam coś sklecę z tego co już mamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 dzieki! teraz moj pulpit[klik] wyglada niebiansko. i dalem w rogu logo zeby nie bylo ze od tak se wzialem. A tak wogole to jeszcze nie napisalem ni slowa o grze. No wiec wlasciwie co tu duzo pisac... Jak widze ze autorem tematu jest teegee, juz mi slinka cienkie na mysl co to bedzie. Jest tak i tym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Tak, póki co planujemy tylkowersję angielską. To strasznie dużo tekstu. Jak chcesz znaleść więcej klientów w polsce to lepiej o tym pomyśl.W przyszłym miesiącu chcemy wypuścić mini demko/preview, ale nie wiem jeszcze czy będzie publiczne. I co z demem?Gierka będzie kosztować w okolicy 20 baksów Myślę, że jak dla nas to 20 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi