Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Października 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Mocna psychika to właśnie nie umiejętność unikania negatywnych zdarzeń, tylko cecha określająca naszą zdolność do zachowania zimnej krwi i autokontroli, gdy do nich dochodzi :) . Jakich dzielnicach? Jakich "dziatków"? Jakie cywilizacje? Dziatki to inaczej wnuczki, czy inni tam potomkowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Wracając do tematu cała noc miałem srakę więc raczej nie śniłem : l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 A zdarza wam się czasem 'powtarzać' sen lub jego część? Albo np. Samo miejsce? Owszem, nieraz nawet. A ja mam różne sny. Raz ciekawsze, raz nudniejsze. Ostatnio nic ciekawego nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Mój każdy dzień jest identyczny to nawet snów nie mam. Albo inaczej, nie pamietam ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 A mi się ostatnio śniła moja szkoła. Tylko... W postaci właśnie stacji kosmicznej Oo Na prawdę, widzieć latającą bibliotekarkę na wózku inwalidzkim, która wygania mnie i kolegę z biblioteki jak co dzień jest zabawne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 A później się dziwią, że ludzie coraz mniej książek czytają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Korzystam z miejskiej biblioteki bo w gimnazjum same lektury i czytadła o wampirach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Przeczytaj kiedyś sobie książkę Paragraf 22; Autor:Joseph Heller. Wszystkim to polecam, super książka. E:Pierwsze zdanie już jest fajne:"Teksańczyk był bardzo miłym i uprzejmym człowiekiem. Po 3 dniach wszyscy mieli go dosyć."; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Pierwsze zdanie już jest fajne:"Teksańczyk był bardzo miłym i uprzejmym człowiekiem. Bez drugiego zdania już nie takie fajne, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Ostatnio, jakiś tydzień/dwa temu śniło mi się, że widziałem pewną osobę. I tego samego dnia ją spotkałem, chociaż spotkałem ją wcześniej tylko RAZ w życiu. I tu nie chodzi o jakieś umówione. Zupełnie przypadkowe spotkanie, choć to nie taka osoba, którą mógłbym widywać częściej. :) Co gorsza to była jedna z jedynych okazji do rozmowy, a ja to zaprzepaściłem. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 możesz też w tym czasie teleportować swoje ciało w dowolne miejsce - np zasypiasz w Polsce budzisz się w Ameryce Bzdura. <facepalm> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 @UP: chyba ci chodzi o teleportacje w śnie, mistrzu. Bo chciałbym zobaczyć jak zasypiasz sobie w łóżeczku w Polsce, a budzisz na klepisku w Bangladeszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlanW Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Za bardzo przyzwyczailiście się tu do szerzącego się kretynizmu skoro nie zauważacie takich ironii ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Ja mam AIWS nieraz jak jestem chory. Wydaje mi się wtedy, że moje ręcę i palce są takiej samej średnicy jak paluszki, a przygniatają mi klatkę piersiową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Za bardzo przyzwyczailiście się tu do szerzącego się kretynizmu skoro nie zauważacie takich ironii ;/ Dlatego też ze względu na brak jakichkolwiek wartości merytorycznych w twoim poście zdołałem skomentować go jednym słowem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Patrząc na poprzednią stronę można pomyśleć, że ludzie naprawdę uważają, że sny to coś więcej od "resetu" mózgu. Organ ten we śnie układa odpowiednio dane z całego dnia, dopasowuje do porzenich wiadomości. A jak do tego dobiera się jaźń, ta próbuje to złożyć do kupy i wychodzą sny. LD - świadomy sen jest jak najbardziej możliwy, wystarczy, żeby jaźń podczas łączenia tych informacji zorientowała się o nierealności zdarzenia i przejęła kontrolę, wtedy zaczyna działać już sama wyobraźnia tworząc świat w głowie i daje sygnały zamiast tych realnych. Mi też parę razy zdarzyło się zajażyć, że to sen i przejąłem kontrolę. Zaś OOBE to zwykłe przesadzenie wyjątkowości i "astralnego" sensu snów tworząc teorie najzwyklej mówiąc będące brednią. Dziękuję za uwagę. A co do oryginalnego tematu: Nie zamieszczę tutaj na razie żadnego snu (może jutro), bo właśnie zapodział mi się dziennik snów(do uczenia się LD) i nie mam o czym napisać. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Patrząc na poprzednią stronę można pomyśleć, że ludzie naprawdę uważają, że sny to coś więcej od "resetu" mózgu. Organ ten we śnie układa odpowiednio dane z całego dnia, dopasowuje do porzenich wiadomości. A jak do tego dobiera się jaźń, ta próbuje to złożyć do kupy i wychodzą sny. LD - świadomy sen jest jak najbardziej możliwy, wystarczy, żeby jaźń podczas łączenia tych informacji zorientowała się o nierealności zdarzenia i przejęła kontrolę, wtedy zaczyna działać już sama wyobraźnia tworząc świat w głowie i daje sygnały zamiast tych realnych. Mi też parę razy zdarzyło się zajażyć, że to sen i przejąłem kontrolę. Zaś OOBE to zwykłe przesadzenie wyjątkowości i "astralnego" sensu snów tworząc teorie najzwyklej mówiąc będące brednią. Dziękuję za uwagę. A co do oryginalnego tematu: Nie zamieszczę tutaj na razie żadnego snu (może jutro), bo właśnie zapodział mi się dziennik snów(do uczenia się LD) i nie mam o czym napisać. :( 20 lat działania instytutu Monroe, 50 lat rozwoju psychologii współczesnej oraz kupa literatury, eksperymentów i badań, a także wskazania REM obalone jednym postem na GMClanie. Jeśli masz problemy z odróżnianiem pojęć takich jak pod- i nad-świadomość, jaźń, a także nie operujesz jakąkolwiek fachową wiedzą, nie wiesz co to fazy REM lub sam dopiero uczysz się wywoływać stany takie jak LD - daruj sobie takie mądrości. Uwierz mi, w internecie takich teorii jest pełno i niczego nowego nie wprowadziłeś. Normalnie jakbyś nagle wbił do kościoła i powiedział, że Bóg nie istnieje, a ludziom się tylko wydaje. Cieszy mnie bardzo, że masz własne zdanie na jakiś temat, tylko zanim zaczniesz się nim chwalić i pisać, że wszystko jest bzdurą, zastanów się, czy owego zdania nie ma wiele więcej ludzi. Bo jeśli ma, to zapewne szybko dowiesz się, że twoje argumenty można łatwo obalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 A ja się dziś obudziłem i pamietałem swój sen. Pomyślałem odrazu:" napiszę go na GMClanie", ale go zapomniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 to znak, że zapamiętywanie snów niewyćwiczone masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Mam niewyćwiczone zapamiętywanie czegokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Więc czas najwyższy na przeczytanie o mnemotechnice. Albo kup Bilobil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Chodzi mi bardziej o pamiętanie typu, daj sprawdzian do podpisu rodzicom, zanieś tą karteczkę tam a tą tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mooji Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Miałem taki sen na którym zacząłem zsuwać się z łóżka, następnie unosić po pokoju, później przeleciałem przez ścianę na dwór i wtedy cały świat zmienił się w płynący ocean (ale nie wody, tylko energii), później w śnie pomyślałem "a może ja nie płynę , tylko stoję w miejscu?". I wszystko ustało, byłem w miejscu, a przede mną w tej próżni zaczeła pojawiać się twarz, na początku tylko kontur energii (pomyślałem, że to Bóg czy ktokolwiek innego), ale wykrztałciła się na Dalai Lame. :) I sen się skończył poczuciem, że jest to projekcja i instrukcja, cel mojego życia -> zostać kimś takim jak Dalai Lama. Wiem, że ten sen jest dziwny, ale prawdziwy. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Och. Mi ostatnio często śni się Złotoryja jaka taka cicha, spokojna, leśna kraina :) Dużo lepsza od normalnej Złotoryi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Dla fanów LD, OOBE, leśnych Złotoryi polecam: LSD-25 I oczywiście: KLIK Polecam także Pink Floyd i dużo trawki. OOBE to tylko złudzenie naszego przepalonego gównem mózgu. Prędzej uwierzę w Zeusa, niż w to, że OOBE istnieje bo skakałeś w śnie i o tym wiedziałeś i poleciałeś do Toronto. Co do LD panowie, to wydaje mi się, że to coś jakby nasza świadomość, ciągłość ja zaczynała się budzić, a mózg by był nadal w fazie REM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 OOBE to tylko złudzenie naszego przepalonego gównem mózgu. Prędzej uwierzę w Zeusa, niż w to, że OOBE istnieje bo skakałeś w śnie i o tym wiedziałeś i poleciałeś do Toronto. Co do LD panowie, to wydaje mi się, że to coś jakby nasza świadomość, ciągłość ja zaczynała się budzić, a mózg by był nadal w fazie REM. Super. Jesteś taki anty mainstreamowy. Taki alternatywny. Jesteś super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Wiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 W OOBE też nie wierzę ale od leśnej Złotoryi się odczep :(( Nic nie biorę. Normalny sen... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Post do usunięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Trawka nie pomaga w osiąganiu LD ani OOBE, to kolejny mit stworzony przez umysły wszystko-wiedzących dzieci internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi