Marmot Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam! Zapewne niektórzy z was pamiętają, że tak pod koniec maja/na początku czerwca zarzuciłem temat, że tworzę artykuł o GMLu. Potem o projekcie zapomniałem, ale nie dawno znalazłem plik z nim i dokończyłem. Zmiany w porównaniu do dema 0.07 nie są duże, bo postanowiłem, że nie będę opisywał funkcji, ale samą składnię. Tak więc zrobiłem dosyć, że tak powiem wyczerpujący artykuł :] . Oto link: https://gmclan.org/up24_2_gml.html - wersja PDF https://gmclan.org/up24_1_gml.html - wersja DOC (chciałem wrzucić jeszcze ODT, ale uploader go odrzuca) Bardzo prosiłbym o wskazanie różnych błędów np. ortograficznych, w przykładach itd. Czekam również na opinie negatywne i pozytywne ;p . PS. Proszę moderatorów o usunięcie starego topicu Gotowe. Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 jak na moje oko - świetna robota, tylko po co w pdf ;)? poza formatem chyba wszystko ok, tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Dałem w PDF, bo pisałem to w OpenOffice, a raczej mało kto potrafi otworzyć plik ODT lub SXW, a w zapisywaniu do DOC w nim nie jestem zbyt pewien :/ , a na zapisie do HTML się zawiesza, proste xd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Dobra robota (dziwi mnie, że chciało ci się to robić) :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Na pewno będzie przydatne, Admin powinien zamieścić to w odpowiednim dziale na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Jak już to redaktor :) Ale tego nie zrobi bo to ma tylko 7 stron, o! xD Jak Marmi to zozbuduje to pogadamy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Lol, jeszcze mam to rozbudowywać? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Jasne ;] Sam help ma dużo więcej stron :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Ale ja chciałem opisać raczej samą składnię i podstawowe wyrażenia, a funkcje wszystkie opisałem jak znaleźć xD . BTW. Zamieściłem wersję .doc, chyba worda albo jakiś program do otwierania doców to każdy ma ;p . Link: https://gmclan.org/up24_1_gml.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Łał, roksisz Marmi :) Jeszcze tylko reszta helpa i zapiszesz się na kartach historii ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Mógłbym się czepić, że jest parę drobnych błędów (przecinki i takie tam), ale nie będę dupkiem i powiem, że bardzo dobra robota. :) Idę wyedytować FAQ (tzn. wrzucę tam link do tego tematu). :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 To może wrzućcie to na stronkę jako normalny artykuł ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacman Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 poczytam to jak czas bede mial czyli prawdopodobnie jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Poradnik spoko bardzo dobry :thumbsup: poczytam to jak czas bede mial czyli prawdopodobnie jutro Eee a co to ma do rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 o na poczatek będzie do mojego modułu jak znalazł muszę jutro zająć się jego kończeniem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Spoko ;p . Czekam ciągle aż się to pojawi na stronie głównej :) BTW. Co powiecie na pomysł, żeby zamieścić to na pl.wikibooks.org ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 niedługo się pojawi, zapewniem cię, tylko by jakąś ikonkę trzeba zrobić temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Może ikonka z książką ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 czekam na konkretną grafikę :P btw. narazie mam taką ( http://img104.imageshack.us/img104/9036/fbhelpds2.gif ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Znak zapytania jest już w GM FAQ. Trzeba coś innego, hmm... Ale pamiętaj gnysek, że przed publikacją chcę przejrzeć profilaktycznie kod. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Książka nie może być ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 A narysujesz? XD Ja już zapomniałem schematykę tworzenia poprzednich ikon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 oczywiście, kod ci pokażę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 A narysujesz? XD Ja już zapomniałem schematykę tworzenia poprzednich ikon. Ja moge narysować taka może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Troszkę za duża ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 A taka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Heh, robiłeś to w paint? Takie krzaczkowate pomniejszenie nie przejdzie :/ . Wszystko musi być gładkie jak pupa niemowlaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Całą tą książke robiłem w paincie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 w paincie to se wiesz, co możesz Zakol, nawet fajne, ale nijak pasuje do tych co już ranmus zrobił na stronie głównej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi